Komentáře k: Boj o Filipíny 1941-1942

Zpět na: Boj o Filipíny 1941-1942
  • Poznamka c.3

    ja_62 2. 3. 2009 15:52
    Popros někoho aby Vám přečetl co píšu, vyhneš se trapně demaskujícím projevům omezené gramotnosti. Constabulary byl paramilitární bezpečnostní sbor, včetně toho nasazení proti "Moros", žádná milice. Nešlo ale ani o reguklerní vojenskou jednotku - primárním cílem bylo udržovat pořídek, včetně operací proti povstalcům, ale nebyla cvičečná jako konvenční bojová jednotka, např. co se dělostřelectva a kooperace s ním týče. Paralelu mezi Constabulary a jednotkami orgnaisovanými na úrovni divise, včtěn dělostřelectva atd. vidíš jen ty, feinsteine. (A pokud píšeš "vůbec ne", a myslíš tím "velmi málo" doufám, že tím spíš pochopíš, když já píšu von feinsteine, a myslí tím ty idiote.) Pokud jde o americké důstojníky, tak ti byli převeleni do AEF protože byli původně k Filipínskému četnictvu převeleni od US Army, ale nedělá to z paramilárního bezpečnostního sboru žádnou armádu. Přechod důstojníků PC do Filipínské armády byl dán tím, že šlo o prakticky jediné Filipínce se zkušenostmi ze služby podobné vojenské.

    Pokud jsi chtěl na Valce vyprovokovat konfrontaci zdrojů, tak není mou věcí, pokud to tam nikomu nevadilo, nicméně tato snaha se míjí účinkem, protože neodůvodněná tvrzení není třeba vyvracet.

    Co se diakritiky týče - já znám Číňany, kteří si s sebou po světě vozí instalační CD ve svém jazyku, takže zas takový problém to nebude, když se nad tím někdo trošku zamyslí.

Vaše odpověď:

  • *
    Vyplňte prosím jméno
  • *
    Vyplňte prosím název
  • *
    Vyplňte prosím text komentáře
  • Vyplňte správně kontrolu
  • *
    Odpovězte prosím na dotaz - ochrana proti spamu

Hvězdička označuje povinné položky. Komentáře jsou před zveřejněním moderovány.