Komentáře k: Boj o Filipíny 1941-1942

Zpět na: Boj o Filipíny 1941-1942
  • Poznamka c. 1

    ja_62 2. 3. 2009 15:14
    Vaše metody diskuse, Feinsteine, se mi obecně příliš nezamlouvají - v mém komentáři jasně se jako k legálnímu převodu vyjadřuji k převodu finančnímu (pro Vás: Distinguished Service Bonus), nikoliv zřetelně odděleně zmíněného převodu akcií, a dalšímu převodu majetkových podílů, které vůbec nekomentuji. Vynucení bonusu jaksi nikde nepovažuji za normální - spolu s údajnými nelegálními převody akcií - jej naopak považuji za vybájený, jak se každý gramotnější jedinec může snadno přesvědčit přečtením mé původní odpovědi na Vaše komentáře ze dne 26. 2. 2009. Požádejte někoho, aby Vám mou odpověd přečetl a vysvětlil, máte-li s jejím pochopením nějaký problém.

    Pokud byste se nad údajnými ilegálními převody akcií dokázal blíže zamyslet (a tím nemyslím Vaši smutnou parodii na logiku), pokud by k pokusu o ně skutečně došlo za okolností jaké líčíte, stal by se MacArthur nanejvýš hrdým majitelem potištěného papíru, takže je otázka, proč by se o to někdo vůbec snažil.

    Abychom se vyjadřovali k věci - celý ten údajný převod akcií je nedoloženým obviněním několika okrajových pisálků, nikoliv doloženou skutečností. Vy mu můžete věřit, my ostatní nemusíme. To, že tyto informace někteří autoři skutečně šíří, je nečiní pravdivými.

    Bonus (jehož výše byla stanovená jinak) byl MacArthurovi slíben již v době, kdy se ujímal funkce poradce Filipínské armády, měl ho ve smlouvě. Pokud jste do té míry dementní, že tuto skutečnost popíráte, tak doopravdy nemá smysl s Vámi diskutovat. Otázka je do jaké míry morální bylo, pokud jej za dané situace akceptoval, nicméně o nelegální finanční převod sotva šlo, a to i z hlediska vnitrostátní legislativy.

    Vaši IP adresu nemíním zkoumat - žijeme ve světě, kde IP adresy zemí nemusí znamenat v delším časovém období vůbec nic, nemluvě o tom, že jste nebyl schopen nebo ochoten poskytnout žádný vzorek jiného Vašeho příspěvku zde. Nicméně nechápu, proč se "ten druhý" Feinstein tak moc snaží udělat z Vás idiota, když snad celkem zjevně docela stačí Vaše vlastní úsilí.

Vaše odpověď:

  • *
    Vyplňte prosím jméno
  • *
    Vyplňte prosím název
  • *
    Vyplňte prosím text komentáře
  • Vyplňte správně kontrolu
  • *
    Odpovězte prosím na dotaz - ochrana proti spamu

Hvězdička označuje povinné položky. Komentáře jsou před zveřejněním moderovány.