Východní fronta
|
|
|
|---|---|
| pbradler já našel číslo 29 629 205 což jsou celkové ztráty RA za Velké vlastenecké války. Z toho je 11 285 057 trvalých ztrát a 19 344 148 jsou zdravotnické ztráty. | |
|
|
|
|
Dzin: Neviem čím je spôsobený ten rozdiel ale domnievam sa že to môže byť zapríčinené tým, ako si pomenul, že sa jedná o novšiu publikáciu. Námatkou som si všimol medzi referenciami pod čiarou aj niekoľko publikácií z polovice deväťdesiatych rokov, ktoré pôvodné vydanie z roku 1993 nemohlo obsahovať. Navyše táto publikácia obsahuje napríklad aj štatistiku zajatých vojakov. |
|
|
|
|
pbradler: (816) Já jsem si vyštrachal starší údaj, podle kterého měla RA asi 9 milionů padlých, nezvěstných a zemřelých a 17.5 milionu raněných a nemocných, úhrnem tedy 26.5 milionu. Myslíš, že ten rozdíl je způsoben tím, že tvoje údaje jsou novějšího data, nebo ty, co jsem našel jsou jenom neúplné, třeba tam nejsou zaopočítáni vojáci, navrátivší se ze zajetí apod.? |
|
|
|
|
Sovietske straty za WWII. 1. Mŕtvi, nezvestní, zajatí (zahrňuje aj zomretých na násl. zranenia a vojakov preživších zajatie) 2. Ranení 3. Spolu 1941 3.14 mil 1.33 mil -------- 4.47 mil 1942 3.25 mil 4.11 mil -------- 7.37 mil 1943 2.31 mil 5.54 mil -------- 7.85 mil 1944 1.76 mil 5.11 mil -------- 6.87 mil 1945 0.8 mil 2.21 mil -------- 3.01 mil Spolu 11.27 mil 18.31 mil --------- 29.59 mil |
|
|
|
| Nevíte, jestli 73. pěší divize dobíjela Rostov nad Donem? | |
|
|
|
|
Príbeh amerického výsadkára, ktorý istý čas bojoval za Červenú armádu: www.msnbc.msn.com/id/5068427/?GT1=3584 |
|
|
|
|
Lipton> Tak to je jen dobre. Jinak o Varsavskem povstani z pohledu postupu RA je nebo dobra "Dejiny Druhe svetove valky" myslim, ze svazek 8 nebo 9. |
|
|
|
|
Marek: Jde čistě o to, že když Ti napíšu, že nápis "Poběda za nami budět" si k dokážeš přiřadit..... Slohovka to sice nebude, ale zase tak snadné taky ne, páč dohledat, kde jednotky působily je někdy oříšek. |
|
|
|
|
Ondík (807) : Jééé to mi nedělej . To bych toho moc nerozluštil. Nemusí to být nějaké slohové práce. Stačí jen stručný popis co za jednotku to bylo a kde zhruba v té době působila. Předem moc díky ! |
|
|
|
|
FUJ06 napsal v č. 809: Vďaka za typy. "Lipton: Sice to není o varšavském povstání, ale jestli se chceš něco dozvědět, tak si kup nihy od Davide M. Glantze ( třeba od Donu Dněpru !! ) Jinak o varšavském povstání najdeš článek na www.ritterkreuz.cz/view.php?cisloclanku=2004042802 !! " |
|
|
|
|
Lipton: Sice to není o varšavském povstání, ale jestli se chceš něco dozvědět, tak si kup nihy od Davide M. Glantze ( třeba od Donu Dněpru !! ) Jinak o varšavském povstání najdeš článek na www.ritterkreuz.cz/view.php?cisloclanku=2004... !! |
|
|
|
|
Chlapi, neuveríte, ale začal som sa zaujímať aj o východný front. Poraďte mi nejaké knihy alebo stránky, ktoré sa do detailu venujú Varšavskému povstaniu a oslobodzovaniu tohoto mesta v roku 1945. |
|
|
|
|
Marek: Teď to z hlavy přesně nevysypu, ale během pár dní Ti to na mail pošlu. Umíš azbuku? |
|
|
|
|
egli: Tak "jen" takhle z hlavy bych chtěl umět psát také. |
|
|
|
|
Ondík : Šafra a nedalo by se to nějak zkusit už teď ? Zvědavost, zvědavost . Třeba podle toho odkazu v (803), klidně i přímo na mail.Ty obtisky určitě v plánu mám. Vypadají dobře a nevím o žádných jiných, které by nabízely tak široký výběr. |
|
|
|
|
Marek: Ty od Propagteamu jsou o dost pestřejší. Tamto je opravdu jen bílý trojúhelník na věži. Pokud si ty obtisky koupíš, mohu ti u dost z nich napsat, ke které patřily jednotce a v jském období. |
|
|
|
|
Ondík (799) : Nemyslel jsem přímo ten s tou karikaturou, ale ty s tím bílým značením (785). Chtělo by to alespoň nějakou podrobnější kresbu s rozmístěním, tvarem a velikostí. Jinak jsem objevil, že ty obtisky od Porpagteamu na KV taky nabízí hodně různých hesel a nápisů. www.propagteam.cz/decal_cz_mv135.asp?detail=4 |
|
|
|
|
pbradler: ne, má to jen větší rozměry než 1. vydání. Jinak přes www.eastview.com tě to vyjde pěkně draho - 700,- Kč kniha + takové 300,- Kč poštovné (a ve slovenských korunách vlastně ještě více ).Já využívám pražské firmy MK-ČS, s.r.o., kterou vlastní nějaký Rus a dováží ruské knihy pro Národní a Slovanskou knihovnu i pro všechny obchody v ČR, které prodávají ruskou literaturu (včetně Krakatitu - dá se pěkně srovnat jak nehorázné ceny v Krakatitu jsou.) |
|
|
|
|
egli napsal v č. 800: "doufám, že druhé vydání z 2002" To z roku 2000 už ani nemali. Jediné čo ma zarazilo je, že to novšie má menej strán (cca o 50). Dúfam, že nepracovali nožnice cenzorov .
egli napsal v č. 800: Zatiaľ mám praktické skúsenosti len s www.eastview.com , kde sa dá kupovať na kreditku. "Mimochodem jakým způsobem ruské knihy objednáváš?" |
|
|
|
|
Ondík: uvidíme, jak to bude vypadat Pbradler: doufám, že druhé vydání z 2002. Mimochodem jakým způsobem ruské knihy objednáváš? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Východní fronta
Jinak o Varsavskem povstani z pohledu postupu RA je nebo dobra "Dejiny Druhe svetove valky" myslim, ze svazek 8 nebo 9.
Sice to není o varšavském povstání, ale jestli se chceš něco dozvědět, tak si kup nihy od Davide M. Glantze ( třeba od Donu Dněpru !! ) Jinak o varšavském povstání najdeš článek na