Východní fronta
|
|
|
|---|---|
Boje 9.armády, jestli teda můžeš |
|
|
|
|
|
tomasek: Vime, ale je toho na psaní hrozně moc. Co by jsi chtěl konkrétně? |
|
|
|
| Nevíte, jak se bojovalo na vých. frontě roku 1942 (myslím armádní skupinu střed). Vím, jen o obranné poziční válce a Demjanské kapse a pak až o neúspěšné sovětské operaci Mars z listopadu. | |
|
|
|
|
SK napsal v č. 1418: Dost dobrej článek... "www.fronta.cz/index.php?clanek=4" |
|
|
|
|
|
pbradler napsal v č. 1430: Jo SS teď frčí (v kižkách tím myslím)..., ale všeho moc škodí "Dzin: Obávam sa že sa dosť načakáš. Vyzerá to že po "Od Donu k Dnepru" zatiaľ nevyšlo nič a navyše sa zdá že knižky s ostrými hochmi z Waffen SS vynášajú lepšie. " |
|
|
|
|
|
pbradler: Bohužel taky mám takový názor. Musíme s tím něco udělat a zaútočit na knihkupce s dotazem, kdy bude další Glantz. |
|
|
|
|
Egli: To aby som začal šetriť. Dzin: Obávam sa že sa dosť načakáš. Vyzerá to že po "Od Donu k Dnepru" zatiaľ nevyšlo nič a navyše sa zdá že knižky s ostrými hochmi z Waffen SS vynášajú lepšie. |
|
|
|
|
A já si zase budu čekat, jestli to náhodou vyjde i u nás. |
|
|
|
|
Jen pro informaci: David Glantz po Stumbling Colossosu (fronta.cz/index.php?kniha=61) konečně dokončil následující díl Colossus Reborn 1941-1943. Viz: www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0700613536/ Zároveň s tím vyjde i dodatek se statistikami a dokumenty: www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0700613595/ Zas budu muset rozbít prasátko |
|
|
|
|
Nebudeš. |
|
|
|
| Jo doufám, že se mohu připléct do debaty? Nebude vadit??! | |
|
|
|
|
DG napsal v č. 1421: škoda, že neumím rusky"www.kp.ru/daily/23491.4/38644/" |
|
|
|
|
|
Johny napsal v č. 1422: Hloupá demarkační linie... Stalin si přál, aby to dopadlo jako varšava apod.-nechat poumírat inetigenci a vlastence, aby mě pak neměl problémy. No a do yničeného města měla vstoupit Rudá armáda...no nevím, jestli to bylo tak správné"pomohl Praze. To, že ani na výslovnou žádost představitelů povstalců a přes opakované volání o pomoc se armáda nehnula z Plzně vyloženě podporuje argumenty autora, že se připravovala válka se SSSR." |
|
|
|
|
|
Milo napsal v č. 1415: abych oprášil svou němčinu"Nie tak celkom. "Kampf" znamená boj všeobecne (boj za niečo alebo boj o niečo). "Schlacht" je označenie konkrétneho boja (Schlacht bei Koeniggrätz, Schlacht bei Prochorowka). Čiže správnejšie by bolo: Kampf = boj Schlacht = bitka. Z toho odvodené: Schlachtfeld = bojisko. Výraz Kampffeld neexistuje. V súvislosti s predchádzajúcou debatou: Kampf = bojový Schlacht = bitevný" |
|
|
|
|
|
DG napsal v č. 1421: "K zamyšlení: www.kp.ru/daily/23491.4/38644/" Klasické bolševické interpretování faktů a omlouvání vlastních ztrát. Tohle už nás učili ve škole, že imperialisti cvičili Waffen SS proti svazu. Už jen to, že autor byl v 80tých letech vyslán do BRD naznačuje co byl zač. Ale s tím Pattonem má pravdu. On opravdu chtěl překročit demarkační čáru, ovšem aby pomohl Praze. To, že ani na výslovnou žádost představitelů povstalců a přes opakované volání o pomoc se armáda nehnula z Plzně vyloženě podporuje argumenty autora, že se připravovala válka se SSSR. |
|
|
|
|
K zamyšlení: www.kp.ru/daily/23491.4/38644/ |
|
|
|
|
pbradler: (1419) Poupravuj. Žukov své paměti docela autocenzuruje. Ikdyž se přiznám, přestože jsem zatím stále četl, že jsou známy důvody, proč tak činí, bohužel já je opravdu neznám. |
|
|
|
|
Dzin napsal v č. 1417: Ja som ju nevyvracal. Len som o nej nenašiel zmienku v iných publikáciách a Žukov ju vo svojich pamätiach priamo vyvracia.
"Mimochodem, myslím že jsi to byl ty, kdo mi vyvracel tu historku"
Dzin napsal v č. 1417: Aha, tak to si musím opraviť názor. "tak v dnešním Právu ji uvádějí." |
|
|
|
|
tomasek napsal v č. 3 (Téma: Armádní skupina Jih): niečo málo o pomere tankových síl (nielen u skupiny Juh) máš v článku:"V jakém počtu lidí a zbraní začala tažení?" www.fronta.cz/index.php?clanek=4 |
|
|
|
|
pbradler: Mimochodem, myslím že jsi to byl ty, kdo mi vyvracel tu historku, jak před Bagrationem byl Rokosovsski posílán Stalinem za dveře se svým návrhem plánu, tak v dnešním Právu ji uvádějí. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Východní fronta
Musíme s tím něco udělat a zaútočit na knihkupce s dotazem, kdy bude další Glantz.