Východní fronta
|
|
|
|---|---|
|
Johny napsal v č. 634: Známa to fotka tankisty Antonína Sochora, hrdiny SSSR, jak pronáší smuteční řeč nad zabitými Volynskými Čechami"Známý případ ukrajinských zločinů je "babij jar", kde bylo ukrajinskými komandy pobito spousta židů. Na volyni bylo za okupace vyvražděno ukrajinci několik českých vesnic, převážně pro sympatie k sovětskému rusku." |
|
|
|
|
Johny vždyť Němci snad nechali vytvořit na Ukrajině samostatnou republiku, ale tak asi za tejden ji začili potírat..........bylo to..... |
|
|
|
|
giro: Ja byl línej číst ty příspěvky před tím. Sorry... |
|
|
|
|
|
Ukrajinci samozřejmě považovali němce za osvoboditele, domnívali se, že je zbaví komunismu a pomůžou vytvořit samostatnou ukrajinu. Němci toho dokonale využili. Ukrajinci na obsazených územích dostávali lokální úřady a samosprávu. Dost ukrajinců sloužilo v policejních jednotkách a u hiwi. Velkou část vyvražďování poláků a židů mají nasvědomí právě ukrajinské komanda pod velením němců. Dost ukrajinců vstoupilo taktéž do SS. Když se sen o samostatné velké ukrajině nenaplnil, hodně radikálních ukrajinských nacionalistů se stáhlo do lesů k partyzánskému boji. Byli dost uspěšní a ovládli velkou část severozápadní a střední ukrajiny, kde němci měli moc pouze ve větších městech, zároveň nemilosrdně likvidovali komunistické partyzánské hnutí. Některé tyto oblasti ovládali Banderovci až do začátku padesátých let. Známý případ ukrajinských zločinů je "babij jar", kde bylo ukrajinskými komandy pobito spousta židů. Na volyni bylo za okupace vyvražděno ukrajinci několik českých vesnic, převážně pro sympatie k sovětskému rusku. |
|
|
|
| ale o tom je tady celou dobu řeč........... | |
|
|
|
| Einsatzgruppe = znásilňování, likvidace židovstva, ti lidé si vyzkoušeli svoje nejdříve Stallin a umělý hladomor a pak němci. Nesmíme zapomínat na útrapy z vlastních řad ukrajinců (nežidovských) + SS Ukrainen..... | |
|
|
|
| Achtung to myslím nebylo to nejhorší..........nezapomeň co začali dělat na Ukrajině civilnímu obyvatelstvu | |
|
|
|
| Němci tyto si tyto státy státy naštvali hlavně tím že rabovali a okrádali tyto již tak chudé obyvatele. Zejména před zimou. Ošcení apod. | |
|
|
|
| BRUNNER já se držím pravidla, že skoro nikdo toho nenajdeš víc než v literatuře. | |
|
|
|
|
BRUNNER (627)souhlas. V podstě jsi vystihl neskor přesně. kaufi můžu ti zkusit poslat fotky |
|
|
|
|
|
Pánové schválně se poptam u babičky mojí mladý. Ta přišla do Tachova po válce v rámci znovuosidlování sudet z ukrajiny s manželem a dětma. A nikdy jsem od ní nic takového o němcích neslišel. Vždy jsem slišel jen o vyvražďování a odvádění na nucené práce do německa. To bratříčkování asi spíš jak kdo, i mezi čechama bylo spousty kolaborantů. |
|
|
|
| Glynved tak tak, vždyť Němci tolerovali i Ukarajinskou republiku jako samostatnou........asi tejden. Pak přijeli tebou zmiňované jednotky jednotky SS policie a já nevím covšechno z bezpečnostního aparátu a začal solidní masakr obyvatelstva | |
|
|
|
| nemetko (615) svatá pravda. Kdybych se snažil sand bych někde vyhrabal i fotky, jak se Ukarjinci bratříčkovali S Němcima v roce 1941 | |
|
|
|
| BRUNNER dík. čet jsem to v tom Lucasoj a to číslo 60 se mi zdálo doti vysoké, tak jsem se chtěl ujistit | |
|
|
|
| Jisty valecny veteran, v te dobe "Volynsky Cech", mi rikal, ze kdyby Nemci nevypalovali a nenicili Ukrajinu, vsichni Ukrajinci by sli s nima proti Rusakum.. | |
|
|
|
|
Stalina tam sice měly rádi jak osinu v prdeli, ale když se seznámily s Einsatzgruppen, tak je to jejich bratříčkování zase rychle přešlo. |
|
|
|
|
nemetko: to platí v podstatě obecně, i obyvatelé Pobaltí vstupovali do SS, nezapomeň ani na kozáky z Kalmycké stepi a jiné.. |
|
|
|
|
Pre niektorych, je to pokracovanie zo zapadnej fronty... Jednoznacne je potvrdene historikmi, ze ukraina a jej obyvatelia vitali nemcov ako osloboditelov od sovietskej nadvlady, co sa dalo krasne pouzit v boji proti "moskve". Ukraina je ruskou obylnicou, nakrmit sa (pri dobrom hospodareni) mohla velmi dobre sama, takze mohla podporovat nemecku priemyselnu krajinu dostatocne. |
|
|
|
| mimochodem nvíte náhodou někdo kolik měl na kontě zničených tanků nejúspěšnější velitel samohybky války | |
|
|
|
| já ti FUJ věřim, že to víš, pouze jsem podotýkal | |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Východní fronta