Komentáře k: Střední tank PzKpfw V Panther (SdKfz 171)

Zpět na: Střední tank PzKpfw V Panther (SdKfz 171)
  • Re: Panther a vše kolem II

    ASD 18. 1. 2005 02:05
    Věřím tomu, že i na počátku války možná i sovětští tankisti byli vytcvičení dostatečně,kámen úrazu byl v tom, že jakmile ztratili tank ,dostali do ruky pušku a stala se z nich pěchota.Až později si jich začli vážit,a znovu je zařazovali k tankům.

    Dále se domnívám,že šikmé pancíře mají také své zápory.Projektily s nízkou rychostí a letící z větší vzdálenosti dopadající více zezhora ,víceméně kolmo.

    stuka 10.07.2003 Nevím jestli byly u dukly PzVI.Pro spojence byl každej tank Tiger,fašistická Puma nebo Panther.I PzIV f-j byl s dlouhou 75 pěkně hodně ostrej.

    Stuka 13.07.2003 kdyby sovětům
    bylo jedno jestli se jejich tanky vrátěj tak by je neměly tak pokrokový atd,ale vyráběli by a posílali by do boje neúspěšné lehké tanky.

    Nesrovnávejte to jako jakýsi tankový souboj.Co když to, ale v bitvě bouchá všude kolem a PzV nemusí vědět o svém protivníkovy.Zásah znamenal minimálně poškození.Podle mne sověti nepředpokládali nasazení jeden jsII nájezd na jeden zakopanej PzV.Celou dobu se tu argumentuje, tím že sověti hráli na kvantitu a Němci na kvalitu a pak se tu srovnává 1 vs. 1.Bavme se jakou měl šanci pzV když na něj zútočilo pět t34/85 nebo 10 kusů ostatních typů.Německý kanony měly dobrý účinek na i větší vzdálenosti,ale jsem přesvědčenej, že se povětšinou nebojovalo na letišti, že kouř, prach, terénní nerovnosti a přírodní překážky musely jeho možnosti velmi často omezovat.

    kolacz 30.11.2003: Hezké příklady kdy pzV byly úspěšné.....mám fotku na které jsou zničené dva pzV jedním lehkým T70.Z toho vyplývá že sovětský lehký tank byl 2x lepší než PzV :).

    63636 22.09.2004 21:05,když už se dostala t34 tak blízko aby mohla taranovat tak by snad mohla i vystřelit a zasáhnout.Věřím na tarany, ale tanky kde byl bud poškozenej kanon,byl bez munice a nebo byl živej jen řidič.

    Nechápu ty z vás kteří hanobí t34 a vychvalujete Panthera, když pzV z T34z vychází.

    Němci neměli zbraně lepší, ale většinou dotažený.Ale vyjímka potvrzuje pravidlo a první nasazení Pantherů dopadlo velmineslavně.A i tam je vidět jejich zcestnost v honbě za silným pacířem viz Elephant.To samé PzVI a Maus a další projekty.

    U Kursak byla téměř polovina pzV zníčena 45mm kanony.Druhá necelá polovina 76mm a zbytek připadal na tanky.

    Podle mne byl Panther moc velkej,což asi i musel kvůli skvělému, výkonnému kanonu který aby byl přesný vyžadoval těžký a stabilní podvozek.

    Je to zajímavej stroj,ale nevyzrálej v době kdy mohl něco rozhodnout a pak už jen lehce nadprůměrnej. Nnedokázal svýma kvalitama vyvážit síly protivníka.
    Velká spotřeba materialu a času na výrobu,tato drahost z něj dělá luxus který není ve válce přípustej.

Vaše odpověď:

  • *
    Vyplňte prosím jméno
  • *
    Vyplňte prosím název
  • *
    Vyplňte prosím text komentáře
  • Vyplňte správně kontrolu
  • *
    Odpovězte prosím na dotaz - ochrana proti spamu

Hvězdička označuje povinné položky. Komentáře jsou před zveřejněním moderovány.