Komentáře k: Názor čs. generálů na vyhlídky války s Německem 30. září 1938

Zpět na: Názor čs. generálů na vyhlídky války s Německem 30. září 1938
  • Lev Prchala

    QF17 27. 1. 2020 14:22
    "Všichni tři generálové na poradě uvedli, že pokud čs. armáda dostane od prezidenta rozkaz se bránit, bude se bít dobře, je však na politických činitelích, aby rozhodli, zda tento boj podstoupit". Tak to je dobrý protimluv. Lev Prchal měl Beneše odprásknout a pak by vše začalo fungovat. Další kdo odmítal kapitulaci byl Sergej Vojcechovský a další generálové. tv.idnes.cz/cesi-ve-valce-s-hitler...
    • Re: Lev Prchala

      Jozo 2. 3. 2020 10:41
      Jaký protimluv? že se republika bez spojenců ubránit nedá se stačilo podívat na mapu. Generál který by řekl opak by byl šašek.
      • Re: Lev Prchala a ostatní

        QF17 3. 3. 2020 09:37
        Je třeba rozlišit aktivní obranu státu a kapitulaci bez boje. Armáda ČSR byla ve své době velice silná a dobře vycvičená. Jen letectvo bylo trochu zaostalé, ale pokud nevkročí nepřítel na bráněné území nohama, tak není jistá porážka. Jako Protektorát jsme byli součástí říše a tak bylo na nás nahlíženo a jednáno. Za mě velice těžké rozhodnutí bojovat, ale s vidinou, že jsme pro jediný stát, který neměl nic s Hitlerem něco udělali. Všechny státy se spolčily s Hitlerem a mělo s ním smlouvy nejen vojenské, ale i i dsurovinové. Taková Anglie si ve smlouvách s Hitelerem libovala. Možná by jsme jako suverení stát prohraly, ale ve stoje a vztyčenou hlavou. Takhle náš osud i budoucnost určil Beneš a jeho pár poskoků. To je můj názor.
Zobrazit všechny komentáře k: Názor čs. generálů na vyhlídky války s Německem 30. září 1938