Komentáře k: Hloupost nebo agrese?

Zpět na: Hloupost nebo agrese?
  • Hloupost nebo agrese?

    Shatochin 1. 3. 2016 16:46
    Diskuze se zvrátila k polemice o čs. lehkých tancích, ale úplně se opustil fakt že Naše vojsko opět zprasilo překlad a vydání velmi zajímavé knihy, která prezentuje nové teorie na základě současných výzkumů. Přitom předešlé překlady Soloninových knih od J. Fidlera byly dokonalé. Proč to nechávají překládat amatéry? Kam to spěje?
    • Re: Hloupost nebo agrese?

      Radexx 1. 3. 2016 20:59
      Překlad je, řekl bych, lehce nad obvyklým průměrem (který je sakra nízko). Překlady J. Fidlera byly samozřejmě lepší, ale mě nejvíc naštvala absence map (které v originálu jsou). Finské bojiště je složité (spleť jezer) a já jsem se bez mapových příloh někdy jen obtížně orientoval a musel si pomáhat mapami z jiných publikací. Za ty prachy je to vážně nehoráznost.
      • Re: Hloupost nebo agrese?

        Shatochin 5. 3. 2016 13:09
        Svatá pravda, s těmi mapami jsem to nepochopil vůbec, ani se neobtěžovali odstranit odkazy v textu. Kdyby nechali originální mapy v azbuce bylo by to lepší než toto. Dnešní nakladatelství to vůbec v současnosti pojímají svérázně, koupil jsem si knihu "Stíhače tanků" od Ivo Pejčocha, a v knize takřka encyklopedického charakteru není obsah. Když jsem se vydavatele zeptal zda to není chybný výtisk, tak odpověděl že tam obsah nedal schválně. To už snad je diagnóza.
        • Re: Hloupost nebo agrese?

          Radexx 5. 3. 2016 19:59
          On by jim asi ten tisk s mapovými přílohami byť v azbuce zřejmě nepatrně prodražil tisk, a tedy zvýšil náklady a snížil zisk. A proto se na ty mapy prostě vykašlali. Kam ten svět spěje ....
          • Re: Hloupost nebo agrese?

            jyryczek 7. 3. 2016 15:40
            Souhlas, chybějící mapy mě taky pěkně štvou. Člověk jak trouba podle odkazu listuje knihou a marně hledá něco co tam prostě není.
            Jinak Solonin opět myslím velmi dobrá práce, četlo se skoro samo.
Zobrazit všechny komentáře k: Hloupost nebo agrese?