Komentáře k: So oder so. Řešení české otázky podle německých dokumentů

Zpět na: So oder so. Řešení české otázky podle německých dokumentů
  • Re: Vyhlazení/vyhnání

    neston 23. 3. 2011 16:19
    Kuratorium působilo hlavně v protektorátu, tedy nikoliv v říši, což vyplývá již z celého názvu té organizace „Kuratorium pro výchovu mládeže v Čechách a na Moravě.

    Nedávno mě navštívil spisovatel z Britanie a přivezl z koncentračního tábora Ravensbrűcku, několik kopií archů seznamu jmen, příjmení, dat narození, země původu, politická příslušnost a hlavně evidenčních čísel.
    V evidenci koncentračních táborů třetí říše lze dodnes dohledat osoby zde vězněné, které prošly branou tábora a dostaly číslo. Většinou jsou evidovány podle data vstupu.

    Právě v těchto dokumentech lze zjistit že se v Německu pořádaly pogromy na německé demokraty, německé židy, německé cikány. Totéž platilo i těch samých českých skupinách obyvatel. U nás třeba cikánské tábory Lety u Písku, nebo u Hodonína, byly typickými shromažďovacími místy odkud byli vězněné osoby deportovány do KT.
    Zde se lze přesvědčit, kdo sem byl deportován od začátku obsazování KT vězněnými osobami.
    Samozřejmě, že jsou zde různé národnosti a už podle jmen a politického zařazení (za jaký delikt) se dá usoudit předpoklad deportace.
    Takže nikdo nemůže říci, že se nemůže sám na vlastní oči přesvědčit, že nebyl někdo deportován podle zmíněných kritérií.

    Chápu, že i když se kdokoliv přesvědčí bádáním v archivech, tak ještě nemusí uvěřit, ale to je pouze jeho subjektivní dojem a nelze jej bez důkazů předesílat.

    Jako příklad uvedu biskupa anglikánské církve Richarda Williamsona, který svými výroky, "že tomu nevěří", veřejně zpochybnil například existenci plynových komor.
    Nezbylo nic jiného, než mu poslat očité svědectví, že i v Ravensbrűcku taková komora stála.
    Biskupovi jsem veřejně poslal, protože u něj, jako vysoce postavené církevní osobnosti hrozilo nebezpečí z prodlení, že svoje domněnky bude dál kázat.

    Zde diskutujícím nevěřícím Tomášům doporučuji studujte archivy.
    Na druhou stranu je fakt, že kdo nevěří a nechce, ať již z jakýchkoliv důvodů, neuvěří i kdyby se na to díval.
    Aby nevěřící prohlédli, budou nuceni si takovou situaci prožít a sami na sobě vyzkoušet, co to byla nacistická doktrína v Kuratoriu (KVMČM) a hlavně mimo něj.

Vaše odpověď:

  • *
    Vyplňte prosím jméno
  • *
    Vyplňte prosím název
  • *
    Vyplňte prosím text komentáře
  • Vyplňte správně kontrolu
  • *
    Odpovězte prosím na dotaz - ochrana proti spamu

Hvězdička označuje povinné položky. Komentáře jsou před zveřejněním moderovány.