Komentáře k: Armádní generál Ludvík Krejčí o situaci v září 1938

Zpět na: Armádní generál Ludvík Krejčí o situaci v září 1938
  • Re: cs-polske vztahy 1919- 1938

    josef 10. 7. 2009 19:36
    Typický polský zabedněný národovec, ne nepodobný Slovákům. V roce 1910 bylo nějaké rakouské sčítání lidu podle obcovací řeči, která byla předvyplněna, takže Slezan mohl napsat jen česky, německy nebo polsky. Že to tak úplně nebylo, na to přišli Poláci sami, když se potom nabízelo řešení plebiscitem. Ten odmítli, protože by přišli o celé Těšínsko, Slezáci i Němci by hlasovali pro Československo.
    Naprosto nepřijatelný v mezinárodních vztazích je princip sebeurčení pro jakoukoliv menšinu. Oni měli většinu v Karviné, tak měla být Karviná předána Polsku. Podle tohoto principu bysme museli odevzdat Němcům nejen Sudety, ale třeba taky Rudolfov (předměstí Českých Budějovic). Zajímavé je, že vy jste požadovali prakticky zničení ČSR za účelem uspokojení kvůli 70 tis. Poláků, kteří byli navíc imigranti do průmyslu, v žádném případě originální obyvatelstvo, ale zároveň jste poslali své vojáky na Kijev, prostě Ukrajincům jste jejich národnostní sebeurčení dopřát nechtěli.
    Je naprostá lež, že jste bojovali s bolševiky. Pilsudski dobře věděl, že s Denikinem se nikdy nedomluví na propuštění Ukrajiny Polsku, ale že bolševikům je to šuma fuk. Hlavně, že se udrží. Ve skutečnosti Poláci bojovali proti bílým (ne kvůli bolševikům aby je zachránili, to ne, ale aby získali jejich souhlas s lupem, který během války dobudou. Ty nám tu něco říkej.

Vaše odpověď:

  • *
    Vyplňte prosím jméno
  • *
    Vyplňte prosím název
  • *
    Vyplňte prosím text komentáře
  • Vyplňte správně kontrolu
  • *
    Odpovězte prosím na dotaz - ochrana proti spamu

Hvězdička označuje povinné položky. Komentáře jsou před zveřejněním moderovány.