Komentáře k: Samoubijstvo

Zpět na: Samoubijstvo
  • A co takhle Očista?

    Luke 10. 10. 2007 14:51
    Pořád se to točí dokola.
    Ale na skutečnost, že většina historiků viní Stalina, že si čistkou velitelského sboru RA v 36. roce podřezal větev, aby se konečně pod Moskvou a u Stalingradu karta obrátila, a během jednoho roku tento "zdecimovaný velitelský sbor" v čele RA dobyl území veliké jako zbývající Evropa, poukazuje pouze Suvorov.
    Přitom k této knize přistupuje podobně jako k ostatním (vyjma Volby, Akvária, a Můj život v RA). Na základě pamětí a dostupných dokumentů popisuje Stalinovo chování. Z logiky věci a konečného výsledku vyplývá, že to dělal téměř dokonale.
    • Re: A co takhle Očista?

      czert 26. 7. 2015 13:41
      No, Stalin zlikvidoval skutečně hodně lidí, otázkou je jak moc byli schopní nebo ne. Ale třeba takový Tuchačevský je na západě brán jako velmi kvalitní velitel, kdežto Suvorov ho sestřeluje jako špatného velitele, někdo dokonce říká, že Stalin nechal zlikvidovat Tuchačevského hlavně proto, že neodpustil Stalinovi to, jak Stalin prohrál polsko-ruskou válku.
      Mám na mysli onu situaci, kdy Tuchačevský stál před Varšavou a potřeboval jeden sbor, aby Varšavu dobyl, jenže onen sbor si Stalin stáhl k sobě a útok na Varšavu selhal (proto se o tom mluví jako o zázraku na Visle) - a Stalin přesto, že si stáhl onen sbor, tak město, na které útočil, nedobyl a jeho útok selhal.
      Toho využili Poláci, podnikli protiútok, Rusy vyhnali a uzavřeli pak mír, který situaci oproti předválečné situaci moc nezměnil.
      A ano, ve 42 sice Rusove nějaké území získali zpět, ale další i ztratili, vítězný pochod byl až od 43, ale byl to draze zaplacený pochod k vítězství.
      Ne nadarmo měla RA největší ztráty vojáků ze všech válčících států. A to i po 43.
    • Re: A co takhle Očista?

      fedy33 10. 10. 2007 17:38
      Očista je perfektní rozbor zla,jaké sídlilo v DRRA.Jasně se dovtípíš,že DRRA,byla útočné monstrum na osvobození světa od imperialistického zla.To je to co vadí vitězům,odhalení jejich pravé tváře.Ekonomika SSSR po WWII,je jasnou ukázkou prohry systému.
      • Re: A co takhle Očista?

        Luke 12. 10. 2007 18:23
        Té poznámce na ekonomiku po WWII nerozumím. Copak před WWII to bylo jiné. Burlaci to táhli vždycky proti proudu.
Zobrazit všechny komentáře k: Samoubijstvo