Komentáře k: Samoubijstvo

Zpět na: Samoubijstvo
  • K Suvorovovi

    Luke 7. 9. 2007 17:20
    Od Suvorova jsem přečetl všechno co u nás vyšlo, některé knihy i vícekrát. A po celou tu dobu hledám k těmto knihám odkazy, komentáře, nebo něco podobného. Ale odborná veřejnost mlčí. Asi ví proč. Důkazy nemají a pouhým tvrzením že Suvorov lže, by mu dělali reklamu. Něco podobného se odehrálo kolem Bakaláře.
    • Re: K Suvorovovi

      Tom 7. 9. 2007 23:19
      Důkazy pro většinu svých tvrzení nemá ani Suvorov. Tak o čem s ním polemizovat? O tom jak překrucuje a a vykládá fakta po svém? Proč naopak o mlčí o tom, co se nehodí jemu?
      Suvorov a jemu podobní jen využívají mezer, které vznikly nesmyslným utajováním kde čeho. Dnešní doba pídící se po skandálech a "překvapujících odhaleních", kdy je nejdůležitejší řvoucí titulek (protože ten prodává) takovému neserioznímu přístupu jen nahrává.
      • Re: K Suvorovovi

        Fedy33 11. 9. 2007 20:07
        Přečti si Porušení slova(Werner Maser),kde je dost fotodokumentace,která dokáže,že si Suvorov úplně zas tak nevymýšlí.Problém Suvorova tkví v tom,že má stále dobré kontakty na sovětské archívy,proto je někdy o krok rychlejší,než jemu podobní využívající mezer,které vznikly utajováním kde čeho.V SSSR jsem pracoval a zažil tam takové nesmyslné utajování,že šla z toho hlava kolem,proto se pídím po literatůře,která píše tak jak jsem to tam zažil a z rozhovorů s vetrány jak WWII,tak afgánské války slyšel.A bohužel,mezi autory takové literatůry Rezun(pravé jméno Suvorova) patří.
        • Re: K Suvorovovi

          Bomber 1. 10. 2008 12:34
          Pokud by Suvorov měl důkazy pro svá tvrzení, byla by tyto fakta dostupná i ostatním historikům, kteří by je s velkou radostí po roce 1989 a rozpadu Sovětského Svazu naservírovali veřejnosti. Nestalo se tak. Proč asi...:)
          • Re: K Suvorovovi

            PLk 24. 10. 2010 01:33
            Vzhledem k tomu, že vychází z oficiálních (censurou prošlých) pamětí , novin a publikací sovětské éry - úmyslně - dalších "důkazů" netřeba, armáda na válečných stavech ( v letech 1939-41 nárůst o 3 miliony) se nevydala na západ na výlet.
            Nebo si snad myslíte, že někde v sovětském archívu leží detailní plány útoku ?
            O bělení (západních) archivů něco ví i David Irving, stačí si přečíst předmluvu k Hitlerově válce - a o sovětských poměrech si netřeba dělat iluze - ostatně ani Zápaďané nejsou ze Suvorovova odhalení intenzivní podpory zbrojních programů SSSR dávno před válkou nijak nadšeni ...
            Stalin pomohl mohutně Hitlerovi k moci potíráním sociálních demokratů, kteří mohli spojeni s komunisty nástup nacistů zvrátit - to by ale nebyl rozvrácen versaillský systém a nebyla by tu záminka pro "osvobozenecké tažení" ...
        • Re: K Suvorovovi

          Tom 11. 9. 2007 21:08
          Já jsem svůj názor na Suvorova napsal dost jasně a měnit ho nehodlám. Přečtení čehokoli dalšího od něj považuju za ztrátu svého času.
Zobrazit všechny komentáře k: Samoubijstvo