Komentáře k: Střední tank PzKpfw V Panther (SdKfz 171)

Zpět na: Střední tank PzKpfw V Panther (SdKfz 171)
  • Nejlepší tank

    R-a-m-m-s-t-e-i-n 3. 9. 2006 13:02
    Za nejlepší tank 2. světové války je považován Panther a T - 34 jen proto, že Sověti dobyli Berlín právě s tanky T - 34 a Němci měli tanky jako Panther nebo Tiger, které T - 34 překonávali. Proč M26 Pershing není nikdy považován přímo za nejlepší ? Protože Američané nedobyli Němce ! Jinak byl Pershing nejlepší, zničil Panthera a Tigera na vzdálenost stejnou jako mohli oni jeho, měl lepší balistiku pancíře a byl rychlejší, spolehlivější, méně náročný na údrřbu a výrobu a jediné co měl oproti Pantherovi za nevýhodu, je dojezd !!!
    • Re: Nejlepší tank

      Pershing 20. 4. 2007 16:15
      Pershing, mal podobný kanón ako ako Panther a Tiger, ale o pancierovaní je reč iná... Panther mal omnoho lepšie tvarovaný pancier a T-34/85 tiež. Viem, že v Korejskej vojne zničili Pershingy dosť t-34/85, ale keby za nich zasadli skúsené sovietske posádky, ktoré pocítili vojnovú vravu tak neviem či by tie Pershingy boli američanom niečo platné... A su i prípadý keď malý žltý panáčik vybehol na tank vhodil dnu Molotova a bolo po Pershingu.
      • Re: Nejlepší tank

        kukopas 26. 4. 2007 09:20
        Pershing by som neporovnaval s nicim, co bojovalo v 2.sv. vojne. Prisiel az na konci, a tych par overovacich kusov (200) neznamenalo nic. Porovnal by som ho skor s T44 a s PanteromII.Skusene sovietske posadky je pre mna uplne neznamy pojem, a ten molotov v tej dobe znicil kazdy tank.
        • Re: Nejlepší tank

          Béďa 29. 4. 2007 13:08
          Pershing měl tu "smůlu", že neměl dostatečnou podporu am. velení, jeho technická úroveň nebyla ve srovnání s Pantherem a i IS-2 o nic pokrokovější,
          Jeho pancéřování sice překonávalo Tigra I, ale ve srovnání s Pantherem byl na tom z čelní polosféry o něco hůř (malý sklon čela korby). Při použití podkaliberní munice, ale byl plně rovnoceným protivníkem jak pro Panthera tak pro Tigra nebo i IS-2, v žádném případě ale v přímém souboji nestačil na KingTigra a už vůbec ne na IS-3.
          Jinak zkušené sovětské posádky samozřejmě existovali, ale bylo jich o dost méně, ve srovnání s celkovým počtem posádek, než u Němců či Spojenců.
          • Re: Nejlepší tank

            bolševik 3. 6. 2007 01:06
            Nevím jestli mi to někdo potvrdí nebo zpochybní,ale v nedávno vysílaném válečném filmu Bitva v Ardenách právě ne moc zdařile představoval M26 Pershing zrovna německé Kingtigery.Nezdá se mi moc že v boji s americkými tanky se mu střely odrážely od pancíře jak hrách od zdi a přitom pak přiběhl pěšák s molotovem a bylo vymalováno.
            • Re: Nejlepší tank

              1kacer 24. 10. 2008 21:02
              Ten film som pravdu povediac nevidel ale takmer každý vie že najväčším nepriateľom tanku je práve oheň takže si myslím že to by šlo no a s tým odrážaním je to málo pravdepodobné ale za určitých podmienok sa strela môže odraziť od panciera. Šikmé panciere robia z dvoch dôvodov a to aby zvýšili silu panciera a možnosť odrazenia striel.
            • Re: Nejlepší tank

              Béďa 12. 6. 2007 17:58
              Byl to poválečný M-47, a fakt nechápu jak můžeš něco hodnotit podle ne příličš povedeného filmu...
    • Re: Nejlepší tank

      K.Kunovski 5. 12. 2006 21:37
      Ale pokud se nemýlím,tak v Korejské válce už T-34/85 na tank Pershing neměl.
Zobrazit všechny komentáře k: Střední tank PzKpfw V Panther (SdKfz 171)