Bombardování

  • Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
661-680 z 1153
<< 31 32 33 34 35 36 37 >>
Po
Jamamoto 13.2.2005 20:15 - č. 696
Jamamoto johny(695):Ujišťuji tě, že mi to vadí taky.Vím, o čem píšeš. Je to nepříjemné třeba i pro mne, protože díky takovému překrucování faktů můžu díky mým názorům na Irák, vyfasovat taky nálepku extremisty, či revizionisty, což rozhodně nejsem. Ohledně USA, k jejich politice před nástupem Bushe j. žádné zásadní výhrady nemám,spíš naopak.Nejsem ani ochránce teroristů, i když to tak někdy může vyznívat, spíš se snažím hledat širší souvislosti.O vládě mezinárodního židovstva si myslím své, podle mne to je prachsprostej blábol.
Podle mne je zneužívání nesouhlasu se současnou americkou politikou k takovýmto věcem prostě lumpárna a svinstvo.
Johny 13.2.2005 19:45 - č. 695
Johny Jamamoto. Problém je, že oni (tedy ultrapravice a ultralevice) tyto názory uměle vyvolávají.

Pokud sleduješ třeba činost revizionistů jako D.Irvinga, tak tě prohlášení NPD nemůže překvapit. Irving šel ve své antiamerické zášti tak daleko, že mimo desítek revizionistických knih napsal nově i tzv. "nové dějiny USA" kde je amerika vykreslena jako agresivní země řízená od jakživa mezinárodním židovstvem. Sudetští němci oceňují také v poslední době ochránce teroristů různými cenami pod heslem,nepřítel USA je naším přítelem. Posseltovo srovnání Beneše a Šarona mluví také za všechno.
Johny 13.2.2005 19:39 - č. 694
Johny
Tom napsal v č. 688:
"I Hitler a nebo Lenin uspěli s tím, že "napravují křivdy a přinášejí spravedlnost"."


Nemluvil jsem o nějaké nespravedlnosti ale o útoku a napadení - to je trochu rozdíl.
Jamamoto 13.2.2005 19:38 - č. 693
Jamamoto Johny(691): Johny, já to viděl taky a je to naprostej blábol, srovnávání nesrovnatelného!!!
Jamamoto 13.2.2005 19:33 - č. 692
Jamamoto Tom(688): Souhlasím. Ať bylo bombardování Drážďan jakkoliv hrozné, Němci jen dostali okusit toho, co sami zpustili bombardováním Londýna, Cowentry, Varšavy...atd. Přirovnávání k Bagdádu ze strany německých nácků je nesmysl.
Zároveň si ale myslím, že Johnyho přízpěvek tak trochu srovnává nesrovnatelné a poněkud zkratkovitě. Antiamerické nálady podle mne nmohem víc souvisejí se současnou Bushovou politikou, než snahou o rehabilitaci Německa. Osobně se za pacifistu nepovažuji, to ovšem neznamená, že musím souhlasit s každou nesmyslnou válkou...
Johny 13.2.2005 19:32 - č. 691
Johny Teď byl ve zprávách záznam z projevu NPD v drážďanech.

Jakýsi brejlatý tlustý nazi tam mezi transparenty Dresden=Baghdad zcela jasně řekl " ..tyto zločiny se dějí stále. Od Drážďan se přes Koreu, Vietnam , Bagdád a teď možná i Teherán se táhne krvavá stopa angloamerické genocidy".
karaya1 13.2.2005 18:44 - č. 690
karaya1
Johny (687):
"Psalo se tam, že bombardování drážďan je stejný zločin jako osvětim, svržení atomové bomby a válka v Iráku."
Aby si náhodou nepřisadili...
Johny (687):
»Allied bomb terror -- then as now. Hiroshima, Nagasaki, Dresden and today Baghdad. No forgiveness, no forgetting.«
Není co dodat...
Johny 13.2.2005 15:20 - č. 687
Johny
karaya1 napsal v č. 685:
"Je někde na netu jejich prohlášení nebo nějaká reportáž z místa konání"


Tohle vydala čtk. Myslím si, že to bylo na novinkách v krátkých zprávách. Psalo se tam, že bombardování drážďan je stejný zločin jako osvětim, svržení atomové bomby a válka v Iráku.

Jinak samozřejmě www.npd.de

www.ostpreussen.org/
Jinak na CNN:
Official ceremonies began with a wreath-laying ceremony at a mass grave while neo-Nazi marchers elsewhere in the city carried balloons saying: "Allied bomb terror -- then as now. Hiroshima, Nagasaki, Dresden and today Baghdad. No forgiveness, no forgetting."
karaya1 13.2.2005 14:14 - č. 686
karaya1 Zajímavý rozhovor na téma Drážďany s britským historikem Frederickem Taylorem:

www.spiegel.de/panorama/0,1518,341527,00.html
karaya1 13.2.2005 13:55 - č. 685
karaya1
Johny (679):
"Představitelé NPD v Drážďanech prohlásili, že bombardování je stejný zločin jako osvětim."
Je někde na netu jejich prohlášení nebo nějaká reportáž z místa konání?
HARM (678):
"Ľudia zabúdajú, tupcov je všade dosť, tí normálni musia byť na pozore. Najlepšie riešenie by bolo vypracovať nejaký celospoločenský projekt, ako napríklad už od čo možno najnižšieho veku školákom vtĺkať do hlavy, čo za svinstvo nacizmus bol. A do týchto indoktrinácií môžme rovno zahrnúť i komunizmus. Aby čo najväčšie množstvo ľudí už len pri spomenutí slov nacizmus a komunizmus cítila odpor a hnus."


V Německu nemusí školák vědět, co to byl Stalingrad, Kursk, Normandie apod., ale musí vědět VŠECHNO o Hitlerovi, koncentrácích etc. (vlastní zkušenost — týpek, u kterého jsem dva týdny přebýval, se drtil na písemku)

Jinak nevím, jestli mi to moderátoři nesmažou, ale www.zrusmekomunisty.cz
HARM 13.2.2005 12:56 - č. 684
Plne s tebou súhlasím. A ešte takýmto zoskupeniam nahráva súčasná ekonomická situácia v Nemecku - takmer 5 mil. nezamestnaných. Ale aj tak si myslím, že v súčasnosti nemá nejaký extrémizmus, či už ľavicový alebo pravicový, veľkú šancu na uplatnenie, viď Francúzsko a Le Pen alebo Rakúsko a Haider... i keď možné je všetko.
Čo sa týka antiamerikanizmu, USA vnímam triezvo a reálne, preto antiamerikanizmus považujem za úbohosť. Pacifizmus je dnes akosi v móde, i keď je mnoho príkladov v histórii, nielen WW II, kam to s takýmto prístupom dospelo.
Johny 13.2.2005 12:47 - č. 683
Johny
HARM napsal v č. 678:
" Ľudia zabúdajú, tupcov je všade dosť, tí normálni musia byť na pozore. Najlepšie riešenie by bolo vypracovať nejaký celospoločenský projekt, ako napríklad už od čo možno najnižšieho veku školákom vtĺkať do hlavy, čo za svinstvo nacizmus bol. A do týchto indoktrinácií môžme rovno zahrnúť i komunizmus. Aby čo najväčšie množstvo ľudí už len pri spomenutí slov nacizmus a komunizmus cítila odpor a hnus."


Problém je, že dnes se především v některých kruzích stírá hranice mezi napadeným a útočníkem, mezi zlodějem a okradeným. Je prostě politicky nekorektní říci, že napadený má právo se bránit všemi prostředky. Zloději a vrazi se neberou jako zločinci ale jako nemocní které je třeba léčit a né trestat. Pokud je někdo chce potrestat, je často brán jako min. stejný zločinec.

Na tom se pak vezou různí další grázlové, kteří se na tom přiživují. Srovnání obětí bombardování s vyvražděním židů je dnes velice populární v německu a získává stále více sympatií. Umožňuje totiž vyrovnat se s německou vinou její relativizací a postavení na úroveň údajné viny spojemecké - tím by došlo k neutralizaci německa jako zločince ve WW2 a to je cíl. Eventuelně se tím otvírá i možnost odškodnění německých civilistů.

Celé hnutí na rehabilitaci německa je velice silné a využívá hlavně protiamerické nálady v německu a sílící antisemitské nálady v německé společnosti, která je rozdmýchávána zprávami o "údajném" brutálním potlačováním práv palestinců Izraelským státem a jeho stále častějším přirovnáváním k nacistickému státu.

V Německu jsem dost často a ta protiamerická a protiizraelská nenávist i mezi obyčejnými "rozumnými" lidmi mně trochu nahání hrůzu a dost připomíná fanatismus po nástupu hitlera k moci.

V rakousku je navíc ještě hluboká nenávist k čechům, která je uměle živená (viz. články na pokračování v deníku Krone o české bestialitě vůči němcům po válce).
HARM 13.2.2005 12:45 - č. 682
I keď Arthura Harissa nepovažujem za prezieravého a zvlášť geniálneho veliteľa bombardovacieho letectva /viď jeho urputné držanie sa taktiky plošného bombardovania, i keď sa ukázalo, že práve v čase vrcholu spojeneckých akcií namecká vojnová produkcia enormne stúpla/, v podstate súhlasím s jeho výrokmi: "Osobne nepovažujem ani jedno nemecké mesto hodné za kosti jediného britského granátnika." alebo "Nemci zasiali vietor, zožali búrku."
Určite, v prípade bombardovania sa dalo v mnohých prípadoch postupovať inak, ale HITLER MUSEL BYŤ ZASTAVENÝ ZA KAŽDÚ CENU.
giro.c 13.2.2005 12:31 - č. 681
Johny spíš by mě zajímalo co čelnové NPD říkají na bombardování Coventry Rotterdamu, Varšavy atd atd.
giro.c 13.2.2005 12:30 - č. 680
HARM když jsi to tady vzpomenul tak se nmusím přidat. Mam pocit, že moji vrstevníci a mladší čili 18 a níže nemaj v podstatě šajna o minulosti. Kámoš mi řekl bóže byla válka a co jako? Tohle mě totálně vykolejilo. Stačilo dodat bóže zabili pár Židů a musel bych ho zabit.
Johny 13.2.2005 12:27 - č. 679
Johny Představitelé NPD v Drážďanech prohlásili, že bombardování je stejný zločin jako osvětim.
HARM 13.2.2005 11:34 - č. 678
Škoda, že tú neonacistickú zberbu nemožno poslať naspäť do minulosti. Tupci z Nemecka by mali tú česť na rozkaz vojenského génia Dolfiho skapať niekde v Stalingrade a ich kolegovia z Čiech /a vôbec zo všetkých slovanských krajín - žiaľ, aj na Slovensku ich máme/ by zas podporili Adolfove vojnové úsilie niekde v kameňolome - tí silnejší - slabší mi mali jednosmerný lístok hneď do plynu.
Záver: Ľudia zabúdajú, tupcov je všade dosť, tí normálni musia byť na pozore. Najlepšie riešenie by bolo vypracovať nejaký celospoločenský projekt, ako napríklad už od čo možno najnižšieho veku školákom vtĺkať do hlavy, čo za svinstvo nacizmus bol. A do týchto indoktrinácií môžme rovno zahrnúť i komunizmus. Aby čo najväčšie množstvo ľudí už len pri spomenutí slov nacizmus a komunizmus cítila odpor a hnus.
giro.c 12.2.2005 12:12 - č. 677
němci přišli s tou hrou v roce 1940 a museli čekat, že na takovou švandu musej bejt dva. Jejich smůla, že jim Spojenci začali ty kapky vracet po naběračkách.
giro.c 12.2.2005 12:11 - č. 676
souhlas
Fetařina 12.2.2005 01:09 - č. 675
NPD sou hovada a eště větší hovada sou ty, který je přijedou podpořit z Česka :-//
661-680 z 1153
<< 31 32 33 34 35 36 37 >>
Po