Waffen-SS

  • Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
2121-2140 z 2221
Po
princEugen 3.10.2002 15:12 - č. 93
princEugen to bych zas netvrdil,nemyslim si ze by demokracie byla schopna stvorit neco jako SS...jak koukam oba obdivujeme SS ale kazdej asi z jinyho uhlu
Peiper 3.10.2002 14:58 - č. 92
Ideologie nemá pranic společného s vojákem Waffen-SS.Nikdo je nemůže soudit za to že do SS vstoupily.Nevěděli co je čeká.Ideologie-to je ten tlak který na vojáky tlačil.Nebylo to řízeno jejich podvědomím.Nevím kdo kdy řekl že vojáky SS společnost zavrhla..Jen v povědomí světové populace žije vědomí,že co SS to zrúda.
princEugen 3.10.2002 14:21 - č. 91
princEugen no oni klidne pobili anglany a to pro ne untermenschen nebyli,
ale jinak souhlas s alykem pac kdyz prisel rozkaz zastrelit tak se strilelo,kdyz prislo nechat nazivu tak se nechalo,nic vic,nic min
alyk 3.10.2002 13:52 - č. 90
alyk tvuj prispevek se zajatci a resenim dilema zda zabit ci ne - ty lidi se nemuseli rozhodovat, ne pod tlakem nesplneni rozkazu, oni k tomu zabijeni byli vycviceni, pro ne to nebyl clovek rovny jim ale untermensch! viz. prispevek prinzEugen č. 84!
Hartmann 3.10.2002 12:48 - č. 88
Hartmann Brunner - presne tak, proto je vina na Tobe, kdyz do teto masinerie dobrovolne vstupujes.
princEugen 3.10.2002 09:58 - č. 86
princEugen nesrovnaval bych wSS a StB
gargamel 3.10.2002 09:52 - č. 85
gargamel Jenom taková drobnost: u nás se často nadává, že bývalí estébáci berou velké důchody, mají zvláštní příplatky apod. Stejně je to i v Německu, esesáci mají také vysoké důchody, i ti kteří třeba sloužili v koncentráku, mají důchod jako "váleční veteráni".

Vdova po Heydrichovi (Lina Heydrichová) bere generálský důchod - soud jí ho přiřkl v roce 1955, protože Heydrich byl generál a podle rozsudku soudu "padl jako voják v boji za Německo".
princEugen 3.10.2002 09:43 - č. 84
princEugen SS nebyli cviceni k tomu aby se z nich staly litostivy manicky...
Hartmann 3.10.2002 09:30 - č. 83
Hartmann Pepier - "nebýt války, nikdo by vrahem nebyl." spis bych to definoval jako, ze by asi vetsina nevrazdila, protoze by k tomu nedostala beztrestnou prileztost. "Byli k tomu donuceni jen a jen okolnostmi, a nastalou situací." tak to je s prominutim nesmysl a od Tebe velka naivita

ad prislusnici SS po valce - rozvracenu psychiku mohl mit samozrejme ten, kdo svych cinu litoval. Ti ostani bud sami sobe lzou, nebo nemaji svedomi, ostane jako vsichni zlocinci.
princEugen 3.10.2002 08:56 - č. 82
princEugen ty vidis jako dobrou vec ze nem.spolecnost dala najevo ze sou nezadouci? v cem je ta spolecnost lepsi nez oni?
alyk 3.10.2002 08:45 - č. 81
alyk kdyz jsme byli u tech nactiletych z hitlerjugend, tak prave v tom je ta zrudnost ideologie, pro kterou umirali!! Celkova militarizace spolecnosti dospela tak daleko, ze v armade byly deti, kterym bylo odmalicka vtloukano do hlavy, ze jsou nejlepsi (z rasovych duvodu, vyjimecni a maji pravo na vladu), tam se ucily nenavisti k podlidem, zabiti nekoho takove nebylo nic,. Ty deti vedely, ze musi zabijet at uz rudy, ci amiky ci brity, proste vsechny!! Slepe a oddane nasledovaly velkeho svudce!
Jinak vojakum SS po valce ani nic jineho nezbyvalo, nez si vytvorit spolky, ve kterych se mohli schazet atd., vzdyt je cela spolecnost ostrakizovala a dala najevo, ze jsou pro ni nezadouci! to samozrejme jeste vice utuzilo vazby mezi nimi. ale na druhou stranu byly podobne org. v nemecku vzdycky -pred valkou Stahlhelm atd. Vojenska kolegialita tam vladne dodnes.
Rusko se skutecne nedalo obsadit, pokud by se Hitler trosicku zamyslel a pocetl nejake pameti, docetl by se v pametech Hindenburga a Ludendorffa (coz byl velky kamo pana H.) o bojich a valce na vychode! Ludendorff take tvrdil, ze Rusko nelze porazit jinak, nez ze se zajisti castecne dobyte uzemi ale porazka Ruska musi prijit zevnitr, dusledkem toho byl pak i mir v Brest-Litvsku, kde si Nemci ukrojili velkou cast Ukrajiny, atd.
Jaques 2.10.2002 22:24 - č. 80
Byla zde položena určitá věta, kdyby se němci chovali krusům přátelksy, především Ukrajincům, Bělorusům, Baltům apod. mohli v Rusku vyhrát....já však říkám, Rusko se nikdy nedá na trvalo obsadit. Ačkoli by se to němcům podařilo, odpor by v Rusku nikdy neustal. Němce by to stálo přibližně několik desítek tisíc vojáků ročně.
Jaques 2.10.2002 22:14 - č. 79
Neřekl bych, že SS je pouhou německou záležitostí co se týče branného umu. Ono takoví Lotyši, Dánové, seveřané vůbec zakládají spolky pro bývalé Waffen SS. V Lotyšsku stojí vojákům Waffen SS pomník jež představuje lotyšského vojáka SS puškou namířenou proti Rusku. Nazývat vojáky SS lidmi brutálními a bez jakéhokoliv citu je čirý alibismus, hloupost prostě nesmysl, samozřejmě v SS byli i ti co měli velké problémy se svou vlastní osobou, ovšem SS se člověk nerodil ,ale stával, takže psychika v něm byla zakodována již v prenatálním období, temperament taktéž. Mnoho vojáků SS pocházelo ( především důstojníků ) z řad arystokratických vrstev. Osobní zpovědi vojáků Waffen SS nejsou doprovázeny emocemi, vztekem apod. naučili se vnímat stres, okolí, válku jako věc samozřejmou. Zní to možná krutě,ale je to tak. Koneckonců válku vytvořil člověk jako řešení sporů v extrémních případech. S členy Waffen SS ( těmi bezúhonnými ) soucítím a obdivuji jejich odolnost být nad věcí. Aktivisté bývalých SS především v Německu, Lotyšsku, Estonsku, Belgii jsou dodnes něčím v očích prostého a na informace omezeného občana něčím nemyslitelným. Což je zásadní chyba.
Peiper 2.10.2002 20:41 - č. 78
Pokuď vidíš občas v TV bývalé členy SS,nepřipadaj mi jako psychycky labilní.Spíš myslím,že je to v mnohém utvrdilo,celkově zocelilo,byla to zajmavá zkušenost.Po válce vznikly kluby bývalých příslušníku SS,kteří se občas někde sešli.Mnoho z nich nadosmrti vázala přísaha a toho si byly neobyčejně vědomi.Ve válečných dnech poznali i jiné priority než jejich vlastní život.U mnohých z nich to bylo pouto kamarádství.Kamarádství na život a na smrt.Silnějí než smrt.
Je jisté,že jak jednou přičichli službě v SS,po zbytek života se často živily jako nájemní žoldáci,v různých legiích apod..Prostě vedli dál svůj dobrodružný život.Byl to jejich cíl i sen.Mnoho jich proto také zahynulo.
princEugen 2.10.2002 16:47 - č. 77
princEugen J,H to jako ze do SS nastoupili najivni mladi kluci(to jo) a po valce z nich z nich vysli trosky s rozvracenou psychikou.Je docela zajimavy poslouchat byvaly cleny SS,vypadali na to ze sou na svou sluzbu docela hrdy
Peiper 2.10.2002 16:44 - č. 76
Víš Hartmanne díváš se na to moc ze současného pohledu..Dospělých lidí bylo v Německu hodně(pryč s fámou o bojujících třináctiletých chlapcích)ale přece žádnej nic neudělal..

Tak od roku 1943 byla většina nových rekrutů házena do SS přímo z Hitlerjugend.Takže..17 letý kluk vstoupící do SS v roce 44 byl od osmi let právě díky Hitlerjugendu vychováván vstříc nacistickým ideám.Byli to jejich otcové,dědové,strýcové,batři a bratranci kdo jim na frontě umíral..a pochybuji že v německu byl někdo,komu nějaký příbuzný vlivem války nezemřel.To je asi dokázalo hodně povzbudit do boje..Celé Německo bylo v plamenech,v rádiu,novinách,na ulici a z úst všech lidí s kterými se stýkaly sršely nenávistné věty vůči spojencům.Vstupem do SS se naplnily jejich dětské představy,ovšem dětmi ještě byli..Dostaly uniformu,pořádnou zbraň a dostali možnost pomsty,a vyrovnaní s dospělými vojáky.

Připadá mi,že všude se zmiňují jen "nejvyhlášenější"jednotky a případy.
Prostě esesáci z leibstandarte postříleli půlku vesnice..většina dnešních pamětníků vidí za každým zlem SS.takže pokud někdo někoho popravil,byl to vždy člen SS..Arnhem je třeba opačná pohádka.
Přiznáváš to sám a všichni okolo-nebýt války,nikdo by vrahem nebyl.Byli k tomu donuceni jen a jen okolnostmi,a nastalou situací.
princEugen 2.10.2002 16:41 - č. 75
princEugen Myslis neco jako zasadit strom,zplodit syna a byt uspesny v praci?
jinak jo,dnesni doba odmita hodnoty SS,
ne sice primo...
Juraj 2.10.2002 16:38 - č. 73
princEugen - možno že to nebude tým že máš inu predstavu o mužoch, ale tým , že si nedokážeš asi dostatočne predstaviť aké hrôzy by si musel robiť ( ináč diky za príspevok 67, lebo to presne vystihuje naivitu tých, ktorý tam vstupovali - určite tam hrala aj rola vzoru ´´silných , správnych chlapou na svojom mieste )
Hartmann 2.10.2002 16:37 - č. 72
Hartmann Dabelska brigada
princEugen 2.10.2002 16:36 - č. 71
princEugen Docela zajimavy je ale srovnani ze dneska by kazdej trestal byv.SS za valecny zlociny ale kazdej kasle na to kdyz treba americkej pilot pri bombardovani zabije nevinny lidi...

Jinak nevite jak se menuje ta knizka o SS v cizinecky legii ve vietnamu?
2121-2140 z 2221
Po