Waffen-SS

  • Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
2141-2160 z 2221
Po
Hartmann 2.10.2002 16:33 - č. 70
Hartmann princEugen - tak sis mozna jeste nenalezl cestu k dnesni dobe, myslis, ze tenkrat byli lide jinych povah nez dnes? Ze dnesni doba Ti neumozni vykonat neco, aby ses mohl citit jako muz? Vstup do SS by ti mozna tenhle pocit prinesl, ale spolu s nim spoustu daslich spatnych veci, ktere by za to nestaly.
Hartmann 2.10.2002 16:31 - č. 69
Hartmann No ja bych uplne vsemi neopovrhoval, ale uplne kazdy mel svuj dil viny, nebot nastrojem zla byli vsichni, a to dobrovolne. Nekdo vinu mensi, nekdo vetsi. Kdo a jak na tom byl, to asi vedeli jen samotni prislusnici Waffen-SS. Nekterych, kteri se zlocinum branili a protivily se jim, je mi spis lito, kazdopadne kazdy mel byt potrestan podle prava pred soudem podle miry svych zlocinu, ne byt automaticky zlyncovan jen za skutecnost, ze byl prislusnikem Waffen-SS. To se tyka take dnesniho pohledu na kazdeho jednotlivce.
princEugen 2.10.2002 16:23 - č. 68
princEugen juraj: chyba,ja sem to nemyslel tak ze se kuili spatnymu zivotu uchylil k reseni SS,napak,kuli tomu ze narod dostal nejaky cil.
princEugen 2.10.2002 16:21 - č. 67
princEugen No ono neexistuje zadny mohlo to byt lepsi,proste tak to je.
Ja bych do SS asi taky vstoupil a to i s tim co vim dneska.Nevim,asi to bude tim ze mam o tom,jak ma vypadat muz jinou predstavu nez nabizi dnesni humanismus
Juraj 2.10.2002 16:13 - č. 66
princEugen - ´´otec nezamestnany...´´ - to mi znie ako obhajoba feťákov apod. ( veď vyrastal v rozvrátenej rodine... ).
Waffen-SS boli fanaticky dobrý vojaci ale aj brutálny , bohužial jedno aj druhé sa do veľkej miery podmieňuje ( boli dobrý práve pre svoju povestnú brutalitu ). Je na každom z nás čo viacej obdivujeme a čo odsudzujeme. Pre mňa to boli jednotky ktoré síce v boji boli výborné ale ináč nimi len opovrhujem.
Hartmann 2.10.2002 16:12 - č. 65
Hartmann princEugen - naopak, diky takovym byly valky vzdycky strasnejsi, nez mohly byt, a take diky nim vznikaly, kdyz se dostali nahoru
Hartmann 2.10.2002 16:10 - č. 64
Hartmann PrincEugen: Jasne, to je polehcujici okolnost na vine v rozhodovani dobrovolneho vstupu do SS, ale ne stoprocentni ocisteni, to uz jsem tu prece take rikal. Navic toto prece NENI argument, kterym by se daly ospravedlnit svevolne zlociny. Samozrejme, ze se na to divam dnesnima ocima a s informacemi, ktere dnes mame, a take snad z jakehosi sirsiho pohledu nez nactileteh kluka touziciho po dobrodruzstvi. Proto bych take diky tomu do Waffen-SS nevstoupil (Peiper vsak ano, a ty?), protoze dnes vime, at uz vstupovali kluci do SS z jakehokoliv duvodu, vzdycky bylo jejich nasazeni nastrojem zlocinu.
princEugen 2.10.2002 16:06 - č. 63
princEugen no odsoudit je muzes,to je hezky ale porad je tu fakt ze to oni bojovali a umirali,diky nim tady je zeme na ktery muzes bydlet...
princEugen 2.10.2002 16:00 - č. 62
princEugen hart: ty na to koukas ocima dnesniho cloveka,kterymu je zase cpan do hlavy humanismus.
vem si ze si ti je treba 12,otec nezamestnanej,matka pracuje ve fabrice...no pak,pak najednou nekdo pride...vis jak je to dal, ty bys nebyl hrdej kdybys oblik uniformu SS?
Hartmann 2.10.2002 15:54 - č. 61
Hartmann princEugen - proc bys nemohl premyslet?

"kazdy poradny valce se barbarsky zabijelo a i tomu tak bude" ... a je na miste vsechny tyto barbary odsoudit, jiste prislusniky waffen-SS nevyjimaje
Hartmann 2.10.2002 15:52 - č. 60
Hartmann Vzdycky, kdyz se neco stane, tak je za to nekdo zodpovedny, organizaci nekdo vytvoril a ridil, cili cast viny je na nem, prestoze sam nevrazdil, ale zase na druhou stranu to neznamena kompletni smazani viny z vrahu, byt to nekteri z nich delali nedobrovolne.

"Kdyby dospělému člověku mohlo dojít kam Hitler spěje,nikdy by se nedostal k moci" ... mel jsem na mysli, ze po par letech vlady Hitlera (zvlaste po vypuknuti valky) mohlo dojit dospelemu cloveku o co jde a patricne ho ovlivnit v rozhodovani, za dobrovole do Waffen-SS vstoupit nebo ne.

"Vinou německého vojáka je v podstatě to,že se narodil jako němec,že?" Neni to jeho vinou, ale rozhodne nestestim. Vinu mu lze prisuzovat za dobrovolny vstup do SS a podepsani prisahy, ze splni jakykoliv rozkaz - tim daval dobrovolne svou osobu zcela k dispozi zlocinum a minimalne v tom je jeho vina.
princEugen 2.10.2002 15:45 - č. 59
princEugen hartman

vidim te na vychodni fronte jak se zamejslis nad tim jestli nahodou nebyla chyba v tobe.
to se muzes zamejslet tak v naky cajovne
princEugen 2.10.2002 15:42 - č. 58
princEugen Treba to spis souvisi s valkou jako takovou,kdyz to vemes tak v kazdy poradny valce se barbarsky zabijelo a i tomu tak bude,at to byly boje v 5 stoleti nebo vietnam,Asi je to v podstate cloveka tak nevim proc by mela bejtWW2 vyjimkou.
Metodama armady spasy se valka nevede
Hartmann 2.10.2002 15:42 - č. 57
Hartmann to Brunner:
"nikto z tých chlapcov tam nešiel s tým že tam bude zabíjať tehotné ženy" - opravdu vubec nikdo? Jak to vis? A proc to teda delali? Za ty, co sli do Waffen-ss rovou z koncentraku, kde ze zocelovali bitim veznu, bys dal ruku do ohne?

"Chceli patriť k elite tak ako tisíce chalanov dnes ktorí by chceli byť členmi Rangers,Delta Force atd." k temto lidem jsem se jiz vyjadril s tim, ze se jim da priznat jista mira polehcujicich okolnosti (viz prispevky zpet), pokud tohle smerujes na okruh zlocincu, ze kterych jsem tyto lidi vyloucil, pak je tva veta bezpredmetna.

"Hrozne rád by som ťa obliekol do hrachových maskáčov SS a poslal ťa šíriť humanitu v 41 do ZSSR." - to poteseni Ti neposkytnu, ale kdyby se prave v roce 41 uz od zacatku k rusum chovali Nemci humanne, a nazacali nelikvidovat obyvatelstvo, ktere je vitalo, tak mohli na vychode vyhrat

"Aby si videl ako zomierajú tvoji kamaráti z prímača, aby si spal 3 hodiny denne" normalni vojenske nasazeni, ktere neospravedlnuje k pachani zlocinu

"by si niakeho z nich našiel s odrezanými ušami a potom ťa sledoval ako ponúkaš partyzánovi cigaretu a pekne ho prosíš či by nebol tej dobroty a nepovedal ti kde sú ostatní." predevsim bych se zamyslel, jestli nahodou nebyla chyba ve me, kdyz jsem vtsupoval do teto organizace, ktera je nyni nastrojem v agresivni valce smerujici k vyhlazeni obyvatalstva a asi bych se ani nedivil, ze se jich tolik pridava k partyzanum. Rozhodne tyto skutecnosti nejsou veci, ktere by mi do ruky davaly pravo pachat zlociny.
Peiper 2.10.2002 15:21 - č. 56
Kdyby dospělému člověku mohlo dojít kam Hitler spěje,nikdy by se nedostal k moci.Problém je asi v tom,že žádný jízdní řád neexistoval.Vinou německého vojáka je v podstatě to,že se narodil jako němec,že?
Tím vojínem Ryanem myslím naprostou hovadinu,která s opravdovým válečným filmem typu Stalingrad nemá nic společného.

Problém můžeme hledat asi v celkovém "natlakování" vojáků SS.Žádný SS-Schutze nikdy nikde nezačal mučit neviné lidi.Znovu a znovu to vychází z problému Wafen SS jako takové organizace.Asi to vychází z diktátorského režimu,protože jinak si neumím vysvětlit proč se 90% ruských vojáků chovalo stejně jako ty největší zločinci z SS..
SS byly nasazováni vude tam kde Wehrmach selhal,nebo kde neměl šanci.Neustále byly pod psychyckým tlakem,např.jak napsal Bruner podemnou..
Hartmann 2.10.2002 14:22 - č. 54
Hartmann Peiper - ale porad tu mluvime o zlocinech pod tlakem, ke kterym muzeme nalezt nejakou polehcujici okolnost, ale to byla jen cast vsech zlocinu. Ostatni byly spachany sadistickou iniciativou valecnych zlocincu. Napriklad kdyz meli popravit zajatce, proc to neudelai rovnou, ale pred tim je nelidsky mucili a tyrali a nakonec je nechali zemrit strasnou smrti? Proc vyhlazovali cele vesnice plne nevinnych jako vystrahu ci odvetu a zabijeli s neskutecnou brutalitou??? Takovych prikladu nalezneme spousty.
Hartmann 2.10.2002 14:14 - č. 53
Hartmann Peiper Tak znova - co myslis tim vojinem Rayenem?
Hartmann 2.10.2002 14:12 - č. 52
Hartmann S tim jizdnim radem jsi povinen se seznamit, pokud tak neucinis, je to tvuj problem, ale podpisem stvrzujes se jim ridit a za jeho poruseni neses odpovednost a souhlasis, ze v privape keho poruseni budou na tebe uplatneny sankce. Pokud s radem nesouhlasis, mas svobodnout moznost jej nepodepsat a MHD nevyuzivat. Neznalost zakona neomlouva, to zaprve. Kdyz nedko podepisuje, ze prisaha, ze splni kazdy rozkaz, tak je jeho povinnost si rozmyslet, co se pod tim muze skryvat, protoze za vsechny sve ciny je pak diky svemu podpisu odpovedny. Dospelemu a rozumnemu cloveku muselo dojit, kam Hitlerova politika speje, i kdyz treba netusil, jakou konkretni podou to bude mit, pri podpisu absolutni poslusnosti musel pocitat se vsim.
Peiper 2.10.2002 14:03 - č. 51
Jenže u žádné přísahy nikdo nemluvil o tom,že bude popravovat zajatce..Pokud máš legitimaci na MHD,také jsi souhlasil s tím,že budeš dodržovat podmínky dané v jízdním řádu..Spečeťeno tvým podpisem..Jistě teď se můžeš obrátit na kdovíjaký soud,ale v WWII to možné nebylo..Anebo bylo..S kulkou v hlavě jako rozsudkem jses mohl odvolávat kam si chtěl..
Hartmann 2.10.2002 10:54 - č. 50
Hartmann Peiper - jasne, k tomu co pises v prispevku 18 - zdaleka ne kazdy zlocin byl vykonan pod tlakem, jak ho popisujes. Navic i vojak, ktery se dostane do takove situace, jak popisujes "Pokud ti dám do ruky zbraň a dám výslovný rozkaz k tomu, aby jsi zastřelil žida krčícího se u zdi máš dvě možnosti-zastřelit jeho,nebo být zastřelen sám" je vinen tim, ze se do teto situace dostal. Podepsanim prisahy se dobrovolne zavazal, ze splni JAKYKOLIV rozkaz, a svym podpisem stvrdil, ze SOUHLASI, ze bude zastrelen, pokud to neudela.

Mozna bych mohl jeste dodat, ze dobry vojak a valecny zlocinec muze byt jedna a tataz osoba.
2141-2160 z 2221
Po