Waffen-SS

  • Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
2081-2100 z 2221
Po
Honda 5.10.2002 00:53 - č. 134
"členy SS(ani jiných vojsk) v konečném výsledku nic nezbavuje zodpovědnosti za jejich činy".
Ano na tom trvám,když někoho zabiji a poruším při tom „takzvané vojenské právo“ mohu očekávat trest.A jednotlivci mohli u případných soudů obhájit svoji nevinu.
JURAJ-SPRAVNĚ,bereš mi slova.
SS se účastnilo už před válkou akcí proti židům a politickým odpůrcům(i za tyto věci bylo sodsouzeno).Z těchto oddílů vznikli v roce 1940 čtyři divize-tedy členové už mají ruce od krve.Pluk Leibstandarte-by mohl být vyjímkou(strážní služba),ale není tomu tak,účastnil se např. na Röhmově puči.
Z Allgemeine SS a Totenkopf jsou nadále Wafen doplňovány a zároveň vznikají nové divize.V této době dochází k náboru i přímo do W.To už začíná válka se SSSR a nováčci jsou od „zkušených“ bojovníků rychle zaučeni jak se chovat,pokud si to nevštípili už ve výcviku.K zločinům dochází už v prvních dnech po překročení hranice.
Peiper 4.10.2002 20:27 - č. 133
Tvá argumentace je naprosto srovnatelná s názorem většiny populace na rómy..Házíš všechny romy do jednoho pytle?
Peiper 4.10.2002 20:12 - č. 132
Tím pojmem 95% myslím většinu..Navíc jak jsem se vyjádřil-30%tvořily jiné náodnosti,kde ve většině případů problémy byly..Já neobhajuji Waffen SS,ale vojáky Waffen SS kteří se nikdy ničeho nedopustily..A těch je většina.
HARM 4.10.2002 20:06 - č. 131
súhlasím s Hartmannom
Hartmann 4.10.2002 20:05 - č. 130
Hartmann Myslim, ze znam, ale tezko to asi vysvetlim cloveku, ktery si mysli, ze 95 procent vojaku Waffen-SS nebyli zlocinci.
Peiper 4.10.2002 20:02 - č. 129
Touha Německa po odplatě vycházela jen a jen z Versailské smlouvy..Nikdo neobhajuje zločiny Waffen SS..Jen je vidět že neznáte podrobnosti ohledně vstupu,organizace apod..
Hartmann 4.10.2002 19:45 - č. 128
Hartmann Juraj - "kto rozpútal WW2( respektíve kto bol agresor )" tak tady je treba rict, ze to byli ruku v ruce Nemecko, Slovensko a SSSR.

Avsak zlociny Rusu a zlociny Waffen SS jsou podle me dve rozdilne veci, a to z hlediska posuzovani viny predevsim. Rozhodne ma podle me problemy s logikou clovek (Jacques, Peiper), ktery waffen SS obhajuje a ospravedlnuje jejich zlociny na zaklade nesouvisejich zlocinu Rusu (zvlaste tech pozdejsich).

Peiper, trochu se pletes, tezko bys nasel po prvni svetove valce mene militantneji naladeny narod, nez Nemce. Nastup Hitlera k moci nebyl dan touhou Nemeckeho naroda rozpoutat valku, ale dostat Nemecko z krize, da se rici, ze Hitler svuj narod podvedl, nejel appesementske politiky, do posledni chvile take tvrdil, ze jeho usilim je mir. Nemecky nikdo pri napadeni Polska zrovna nejasal a pri napadeni SSSR uz vubec ne a vzal to hlavne diky tomu, ze Hitler predvedl rychla viteztstvi. Ale bohuzel, s tim uz se v te dobe nedalo nic delat, moc ve state mela plne v rukou nacisticka strana a opirala se hlavne o SS a Waffen SS. V poslednich letech slo o zachranu vlastniho Nemecka, proto Nemci predvedli takove usili.
Peiper 4.10.2002 19:05 - č. 127
A proboha uvědom si-žádného vojáka nezajmala spravedlivost odplaty nebo ne..Zajímalo ho to,v čem byl nucen žít a bojovat..
Peiper 4.10.2002 19:04 - č. 126
S logikou máš problém asi spíše ty..Myslí že informovanost vojáka,který vstoupil do SS roku 1943 dosahovala takových mezí,aby věděl jak se Němci chovali k Rusům na počátku?Toho to nezajímalo..Ten přišel na frontu uprostřed krutých bojů a v jeho očích to byli usové,kdo začal..Navíc máš snad pocit,že Rusové se zajatci roku 1941 zacházeli v rukavičkách?Ber například Stalingrad-z 90000 zajatých vojáků se po válce vrátilo necelých 6000..
Juraj 4.10.2002 17:19 - č. 125
Peiper - daj si dve otázky
1. kto rozpútal WW2 ( respektíve kto bol agresor )?
2. ktoré národy na začiarku viacej trpeli? Agresora alebo obrancov ( ktorý sa nasledne keď sa karta obrátila mohli ´´dožadovať odplaty´´- aj keď to nie je najspravodlivejšie )
Juraj 4.10.2002 17:14 - č. 124
Peiper - máš problém s datovaním udalostí , alebo s logikou ? Skús si uvedomiť kedy vstúpili Nemci na Ruské územie a kedy Rusi na Nemecké. Píšeš o popravách Nemeckých obyvateľov a vojakov pri postupu rudej armády tak si uvedom, že postup RA začal cca 2 - 3 roky potom ako Nemci napadly Rusko. ( nechcem ťa uraziť, ale ty tu pomali tvrdíš, že rusáci boli v Nemecku skôr ako nemci v Rusku ).

Mimochodom naša debata už asi skĺzla mimo tému.
Peiper 4.10.2002 16:33 - č. 123
Akce-vtaždění Německých obyvatel a popravy Německých vojáků při postupu rudé armády.Protiakce-popravování ruských zajatců..Obě strany jsou na tom úplně stejně..
Juraj 4.10.2002 15:49 - č. 122
Neviem či ti niečo hovorí pojem ´´akcia-reakcia´´ ( akcia - nemecké vraždenie v Rusku , reakcia - odplata rusákov na dobitom území- aj keď nie vždy na tom správnom mieste čo je samozrejme neospravedniteľné )
Peiper 4.10.2002 15:23 - č. 121
Juraj:Mimochodem jak by se ti líbilo kdyby přišli Ruští vojáci,znásilnili ti sestru s matkou,zastřelili otce za údajnou kolaboraci,vyplenily celý dům a jen tak z legrace postřílely dobytek?
Peiper 4.10.2002 15:13 - č. 120
Takže to shrňme.Partyzáni a Rusové byli minimálně stejně tak krutí jako Waffen SS.Ani jedny neospravedňuje žádná dobová situace apod.O čem se teda bavíme?Válka je krutá a jinak než krutě se v ní bojovat nedá.

Pokuď přestanu číst knihy o německých superletadlech a super tancích,stejně jako úspěších něm.armády,budu muset přestat číst kompletně vechny knihy ,kde jsou Němci jen zmíněni.

Německý člověk jako takový,byl před druhou světovou válkou díky vojenské výchově velice disciplinovaný a oddaný myšlence,za kterou byli ochotni i bojovat.Němec jako takový měl prostě nejblíže k válčení.To koneckonců potvrzuje i hluboká historie.Před druhou světovou válkou získaly v tajnosti technický náskok,díky bratření se SSSR apod.Výcvik vojáků byl vždy veden nejpřísněji,na místech vyších a nižších důstojníků byly vždy nejkvalitnější kádry.Němcecko byla prostě a jednoduše vojenská velmoc,které nemohl konkurovat žádný jiný národ na světě.Jak známo,pokud se mluví o "nej.."všem ohledně vojenství,vždy se zmiňuje Německo.Letadla jako Me 109K,Ta 152C,Do 335,tanky typu Tiger I,II a Panther,Sdkfz 234 Puma,zbraně jako MG 42 či MP 44,nebo ponorka třídy XXI patřily jednoduše na špici tehdejšího technického žebříčku,často nemajíc konkurenta.Jejich tanková,letecká nebo ponorková esa nemají taktéž nikde jinde na světě srovnání.To jsou vše věci které obdivuji.To nezměné úsilí dostat se z bláta roku 1918 na špici roku 1945 až do dnes.Věci,kterými naopak opovrhuji je Hitler a jemu podobní a nacistická idea sama o sobě,včetně myšlenky,pro jakou byla SS založena.
Úspěch Waffen SS jsou nesrovnatelné s jakoukoliv jinou stejně velkou armádou na světě.Řekni mi divíš se mi že obdivuji Německou říši?
Juraj 4.10.2002 14:57 - č. 119
Nikto asi nebude tvrdiť že Ruské alebo spojenecké vojská boli spolky neviniatok ( boli to veľké armády a s veľkou pravdepodobnosťou sa tam nájdu hovedá ) avšak Waffen-SS boli zďaleka najbrutálnejšie jednotky vo WW2 ( aj keď tá často pramenila zo špecifických úloh, pritom práve brutalita z nich robila tak obávané a výborné bojové jednotky ).
Mimochodom ako by sa ti páčilo keby prišli Nemecký vojaci znásilnili ti sestru zastrelili otca a len tak nahnali celú susednú dedinu do kostola a ten podpálili. Asi keby si sa dostal do Nemecka tiež by si sa nesprával bohvie ako zdržanlivo a bral by si to hlava - nehlava aj s domnelími kolaborantami. ( nechcem ospravedlňovať Ruské zverstvá. Možno by si mal vedieť že napr. každy 4 Bielorus neprežil vojnu - ber to včetne žien, starcov, detí )
Jaques 4.10.2002 14:41 - č. 118
Další růdnosti a vraždy páchané na civilistech padly při postupu RA do Polska kde žilo mnoho němců, těhotné ženy byly znásilnovány, stříleny v některých případech to nebyly ani němky. Mluvit o partyzánech jako o lidech jež měli čest a odvahu je pravdivé asi tak z poloviny, mnoho jich bylo skutečně statečných a čestných našli se však i vyjímky především z řad sovětsých výsadkářů, kteří abs. nic nerespektovali, v několika případech jediný sovětský velitel partyzánské jednotky na Ukrajině postřílel 8 členů svého oddílu za nevýchovnou popravu německých zajatců. ( zajímalo by mě jak to myslel )...říkat o jedněch ti byli špatní a ti dobří je hloupé, později jsme sami ochutnali chut osvobození RA. Příjemné že ?
Jaques 4.10.2002 14:34 - č. 117
Ruské zvrhlosti : Berlín, Královec ( Prusko ), Čechy : vesnice Charvátce, Mšeno ( několik desítek čechů zastřeleno + němci nechtěli vydat motorku + cennosti dále ženy nechtěli posloužit "vítězům" jako objekt touhy" tak je prostě zastřelili. Případů je daleko více. Říkat o jedné straně tedy o rusech, že nás osvobodili je čirý výsměch ..uvrhly nás o několik století z5.
Juraj 4.10.2002 14:32 - č. 116
Peiper- ´´to,čeho se dopouštela hrstka...´´. Celkovo som si všimol tvoje príspevky na fóru, možno by si nemal čítať len knižky o ´´nemeckých super lietadlách, tankoch, jednotkách atď´´ ale aj niečo z druhého tábora. Niekedy mám pocit, že Nemci boli tý najsuper vojaci a neviem čo a predsa prehrali vojnu. Je dosť možné, že keď ešte chvýľu budeš argumentovať možno ma presvedčíš, že Nemci boli humanisti a vlastne za vojnu a vojenské hrôzi môže niekto iný ( Rusi , spojenci, partizáni - častá obhajoba zverstiev Waffen-SS ´´ako je možné že si tí ruský partizáni dovolili zastreliť môjho priateľa, no nič tak vypálime dedinu´´ - asi tak nejak ?!! )
Jaques 4.10.2002 14:29 - č. 115
Souhlasím s Brunnemer, voják Waffen SS možná měl nějaké ideály s kterými vyjel na frontu, ovšem jeho ideály se později rychle změnili v boj o přežití. "Zabiješ budeš žít nezabiješ budeš sám zabit" to na forntě zvláště pak východní platilo den co den a voják at již Wehrmachtu či SS si to dobře uvědomoval jelikož rusové nebyli žádní anglání či napomádovaní amíci, byli to ve své podstatě divoši a SS je tak chápaly, to co zde napíši nechci aby bylo myšleno rasisticky, ale hodnota tehdejších lidí v Rusku se nedala příliš hodnotit, obrovská negramotnost, krutost, hlad, strach to vše provázelo Rusa a stejně tak i němce, kdyby probíhala válka na pouze a jenom západní frontě o SS by nemluvilo jako o zrůdách co žerou děti to mi věřte, jejich údělem byl sovětský svaz a jejich křížácká výprava proti bolševismu, mluvit jednostranně a na nejvyšší možnou míru o SS jako o hlavních válečných zločincích je dosti přehnané, mnoho vojáků Waffen SS bylo čestnými lidmi ,kteří se prostě chtěli podílet na něčem mimořádném bý elitou, jejich pozdější zklamání bylo mnohokrát veřejně demonstrováno zvláště pak nejelitnější divize Leibstandarte, ne všichni SS byly bezmezně oddáni Hitlerovi mnoho mu spíše vzdávalo úctu ,že zbvil Německo nezaměstnanosti a dal mu punc takový, který Německu náleží.
2081-2100 z 2221
Po