Waffen-SS

  • Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
2201-2221 z 2221
<< 108 109 110 111
Po
Peiper 29.9.2002 16:27 - č. 7
Konečně někdo,s kým si můžu podat ruku:)Paradox se může rozvíjet i v tom,že Hitler,stejně jako Hartmann nebo Skorzeny také nebyli Němci..
Jaques 29.9.2002 15:33 - č. 6
Je paradoxem, že většiny zvěrstev ,kterých se dopuštěli tzv. přislušníci Waffen SS byli neněmecké národnosti, většinou šlo o patologické, policejní jednotky složené převážně z Lotyšů, Estonců, Litevců popř. balkánských dobrovolníků, ale i Rusů a Ukrajinců jejichž nenávist k bolševismu si na bojišti vysloužila své, především zkušenosti z řad baltských národů mluví za své. Patologické vrahy z řad Kaminského pluku je taktéž důkazem, kdo byly ony zrůdy co zabíjeli, loupili, znásilnovali ( pochopitelně tento "divizoidní pluk" neměl dlouhého trvání a byl rozpuštěn ). Disciplinovanost německých Waffen SS je nesrovnatelná a neposkvrněná ( můj názor ), bojový um taktéž a byl vidět v každé bitvě kde se tyto elitní divize nacházely. Nechci odsuzovat všechny dobrovolnické divize, které se účastnily boje s bolševiky, jelikož i ty si zaslouží mimořádné uznání viz. Dánové, Holandané, Norové, ale i negermánské národy, zároven odsuzuji všechny ty ,kteří se dopouštěli zrůdností na domorodém obyvatelstvu i když opět paradox nejvíce aktivní byli právě domorodí pomocníci.
Peiper 28.9.2002 20:19 - č. 5
Ale já vim:)Problém byl v tom,že právě díky velení na úrovni nižších důstojníků se to prostě nedostalo na povrch.Prostě ve válce chodí všechno jinak:)Ale pravdou je,že jakmile se to dostalo výš,byl konec..
Allen 28.9.2002 16:52 - č. 4
Peiper:Ze by se udelovaly pravidelne tresty za znasilneni to nevim.
Peiper 27.9.2002 14:03 - č. 2
Úspěchy Waffen-SS je třeba dávat za vinu především flexibilnímu velení,na kterém se zvětší části podílely nižší kádry důstojníků,přímo v řadách mužstva,přednostní vybavování nejnovějšími zbraněmi na úkor Wehrmachtu,výborný výcvyk na úrovni spec.jednotek jako např.Rangers nebo Commandos a vůbec celkové koncepci armády v armádě.Vztahy mužstva s důstojníky byla na bázi kamarádství,za které byl kdokoliv schopen objetovat život.Nechtěl bych aby se v tomto fóru objevovaly příspěvky ohledně masakrů,vybíjení židů apod,potože s Waffen SS jako takovou to nemá nic moc do činění.Stejnou práci by byli schopni dělat jak Wehrmacht,Americká pěchota apod.To vyplývá z ideologie a ne z Waffen SS.Navíc Waffen SS je jen jedna z částí organizace SS.Prostě připadlo na tyto jednotky,co na ně připadlo.Asi jako bychoom na každého vojáka v řadách Waffen SS poukazovali prstem jako na vraha.95% z nich byli normálními lidmi,které,pokud k něčemu došlo,donutily k činu okolnosti(hlavně rozkazy).Jinak disciplína v SS byla velmi vysoká,za sebemenší přestupek (znásilnění,neohlášený odchod..) se udělovali tresty smrti.
2201-2221 z 2221
<< 108 109 110 111
Po