Waffen-SS

  • Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
2181-2200 z 2221
<< 107 108 109 110 111
Po
princEugen 1.10.2002 15:52 - č. 28
princEugen alyk:
no zase by se dalo rict ze spousta lidi dneska ma vymytej mozek humanismem(nebrat to tak doslova).
Jaques 1.10.2002 15:45 - č. 27
Válečné zločiny v řadách Waffen SS byly samozřejmé živeny z centra to znamená z Říše - klasická hesla, nepřítel je židobolševismus, zabij ho rozdrt ho ! Znič ho ! Samozřejmě v každé armádě, v každé době se najdou jednotlivci či skupiny řízené něčím vykonávající něco ve jménu něčeho, řídící se podobnými hesly jelikož druhou stranu považují za naprosté zlo. Jestli si někdo myslí, že si němci sami o sobě mysleli ,že jsou zlý pak omyl, za naprosté zlo považovali sovětsiké Rusko a jeho politický systém tedy bolševismus. tak to nechodilo pouze ve Waffen SS, šlo taktéž o elitní sbory NKVD jež likvidovaly, vraždily mnohdy daleko drastičtěším způsobem než němci samotní, byly taktéž hnáni nenávistí a destrukcí jelikož k tomu byly vycvičeni. V dnešní době mi nepřipadá zase až tak morální spíše nechutné a neetické jaksi z recese nosit tričko se srpem a kladivem či s nápisem KGB, ono by totiž takto mohl někdy přijít a mohl by mít na tričku 2 runy znaku S. Jde přeci o recesi ne? To by bylo horší ,že ? Je těžké kategorizovat a kastovat, říkat z plných plic ,že Waffen SS je synonimum zla. Nebylo to tak mnozí z nich se prostě cítili lepší proto vstoupili do Waffen SS a podíleli se na režimu jež byl destruktivní ovšem v mnoha směrech vynikajícně promyšlen a organizován. Jednotky SS co se týče pověsti, odhodlanosti, kamarádství, obětavosti, nikdo nenahradí. Jednalo se o elitu z elitxy. Dalo by se říci Hitler zdokonalil dokonalé.
alyk 1.10.2002 14:39 - č. 26
alyk ale i zlociny patri do okruhu waffen-ss, nebo se chces zaobirat jen tim, kolik tanku znicili, kolik rusu a zap. vojaku zabili a jak vlastne byli dobri?!
ted neco jineho - hledal jsem na jinych servrech neco k 31. divizi - coz ma byt udajne Böhmen und Mähren ale nasel jsem pouze nazev "Batschka" vysvetli mi to nekdo?
alyk 1.10.2002 13:26 - č. 24
alyk napsal jsi to vskutku dobre, zvracena IDEOLOGIE zpusobila tento upadek moralnich a etickych hodnot a muzu jen dodat, ze SS se staly jejim nastrojem! stejne jako ideologie komunisticka a jeji tajne policie a kadry atd. proste jakekoliv diktatorské rezimy! je to jedno velke svinstvo! Sqelym dokladem o vymyvani mozku je film o 6 prislusnicich Hitlejugend, kteri byli poslani branit most v r. 1945 proti amikum(bohuzel nevim nazev, je to cernobily film,,mam pocit ze z 50tych let).
Hartmann 1.10.2002 12:52 - č. 23
Hartmann Zbývá tedy jediná otázka, jaký byl u Waffen-SS poměr "slušných":"uchvácených":"dobytků"? To nechávám na názoru každého, podle mě je to 1:1:1
Hartmann 1.10.2002 12:39 - č. 22
Hartmann "waffen-SS byly gloriolou ovenceni a cestni valecnici, za vse spatne mohly Algemeine-SS"

To je samozrejmě nesmysl. Například frontová divize SS Totenkopf měla spoustu rektutů přímo z koncentračních táborů, kteří tam byli mimo jiné zocelováni bitím vězňů. Samozřejmě se zvěrsetv dopuštěli na frontě a především v zázemí za frontou. Ovšem jsem take proti celoplošnému odsuzování všech příslušníků SS a nesouhlasím s tím, ze byli všichni bez rozdílu po válce lynčováni, zabíjeni a mučeni. I normálních lidí, nesadistů a relativně slušných lidí bylo ve Waffen SS hodně. A jak se tam dostali? Hned z několika důvodů:

My se díváme na SS očima dnešní doby, kdy víme, že mnohé SS jednotky se dopouštěly strašných zločinů a máme spoustu dalších informací. Ovšem v té době mělo normální obyvatelstvo v zázemí jen minimální přehled o dění na frontě podávané jen skrz propagandistické týdeníky a třeba o koncentračních táborech se nevědělo vůbec nic (možná jen tyto dvě slova, ale nikdo netušil, jaký to má doopravdy význam).
Co to mělo za následek? Že dobrovolný vstup do Waffen SS byl pro spoustu jejích příslušníků a společnost lidí pouhý vstup do elitní jednotky, takže se vstupovali:
a) lidé, kteří byli tak jako tak odvedeni do armády a museli na frontu, takže dali přednost jít na frontu s Waffen-SS pro vyšší žold a další materiální výhody, které danému člověku zajišťovaly lépe zajistit svojí rodinu
b) nerozvážní mladíci, kteří ještě nevěděli nic o životě, kteří toužili po dobrodružství a slávě, nalákaných na líbivá hesla a ideály, pro které byly Waffen-SS něco jako cizinecká legie - to se týká zejména zahraničních dobrovolníků
c) lidé, kteří z osobních důvodů chtěli přispět k porážce bolševismu - spousta jich pamatovalo na řádění rudých v Německu po první světové válce

Dál bych chtěl podotknout, že za mnoho válečných zločinů Waffen SS jsou zodpovědni také učitelé, vychovatelé aj. členové výchovné mašinérie, která uchvacovala mládež. Přestože oni sami nevraždili, jejich ruce byly od krve, avšak lynčováni a trestáni nebyli. Téměř všechny děti byly alespoň částečně izolovány, soustředěny v Hitlerjugend a po důkladném výplachu mozků pak logicky vstupovali dobrovolne do Waffen-SS. Tyto děti (pod pojmem dítě teď myslím minimálně částečně formovatelnou osobnost, věk 12-22 nepovažuju za psychicky plnohodnotně dotvořeného a vyrovnaného člověka) byly formovány zcela podle představ nacistů, bylo jim vštěpováno fanatické nacionalistické smýšlení a oni se stávali bezcitnými stroji na zabíjení pro svého vůdce. Tyto děti nedostaly v životě vůbec šanci stát se normálními lidmi (samozřejmě míra tohoto jevu byla u jednotlivců různá), také spousta jich buď zemřela na frontě nebo spáchala sebevraždu po smrti Hitlera. Kde je tedy vina za zločiny těchto lidí? Nepřipouštím, že na 100 procent přímých na pachatelích. Samozřejmě mluvím stále o "uchvácených", kteří neměli možnost mít své jednání tak zcela pod kontrolu, ne o sadistech a zločincích, kteří se v zločinech vyžívali.
alyk 1.10.2002 08:42 - č. 21
alyk Myslim si, ze tady v tom foru je az mnoho ucastniku, kteri tvrdi, ze waffen-SS byly gloriolou ovenceni a cestni valecnici, za vse spatne mohly Algemeine-SS, a vypada to, ze kluci od waffen-SS, byli skoro tak cestni jak Vinnetou! jen a jen na ferovku!
byli to sice stejni chlapici jako odnaproti - Rusaci, Briti, amici atd., ale vstoupili do teto org. dobrovolne, prosli sqelym bojovym vyscvikem, ALE taky vytecnou ideologickou nalejvarnou, ktera jim dukladne ocistila mozek od ostatnich veci, jako je pocit viny kvuli vrazde (nemuze byt, kdyz se zabije prislusnik nizsi rasy, at zena ci dite ci muz) a dalsi eticke mravni zasady evropske spolecnosti. Je jasny, ze clovek v 18-23 je jeste dost tvarny!!! Da se spekulovat o vych. a zap. jednotkach, vych. dobrovolnici museli bojovat tak tvrde, ze nemeli kam se vratit a proto bojovali az do horkeho konce (kolaborace s Nemci se odmenovala nekolika gramy olova). S muslimama (zase az tolik jich nebylo - Kama byla dost mala) to bylo trochu jiny, Balkan mel sva specifika (chorvati+muslimove X srbum)a nemci pouze vyuzivali ruzne rozpory mezi etniky. Kazdopadne, pokud nekdo dobrovolne vstoupil do SS, nemohl ocekavat jine zachazeni, nez takove, jakym si ho vyslouzil! a to bylo dobre zname vsem valcicim stranam. takze bych tu vinu a ucast na zverstvach nesvaloval jen na vych. bataliony a nemecke byly vzdy cestne! zverstev se ucastnili vsichni!
Allen 30.9.2002 21:22 - č. 20
Na waffen-SS se po valce hodilovse co slo a v mnoha pripadech to tak samorzejme nebylo.Podle me ucast jednotek waffen u tresnych oddilu zas tak velka jak se zduraznuje.Rozhodne ne 90% atd
Peiper 30.9.2002 20:25 - č. 19
Vůbec to nemá co dočinění s tim,měl-li nejaký příslušník Waffen-SS ostatní rasy rád nebo ne,je to následek jenom a jenom ideologie.
Peiper 30.9.2002 20:23 - č. 18
Pokud ti dám do ruky zbraň a dám výslovný rozkaz k tomu,aby jsi zastřelil žida krčícího se u zdi máš dvě možnosti-zastřelit jeho,nebo být zastřelen sám.K tomu si připočti ideologickou výchovu vtloukající vojákům do hlavy nesmysly ohledně ostaních ras,dále to,že ve válce bylo postiženo válkou celé Německo,proto byl málokdo komu nezemřel jeho blízký či příbuzný,to nenávist znovu jen znásobuje,"davový efekt"(asi jako když je skinhead-sám je považován za splodinu společnosti a opravdu téměř vždy trpí nějakými "mindráky",či psychyckými poruchami,pokud jsou ale v davu,snaží se co nejvíce ukázat svou sílu)zaviňuje to,že jeden voják je smeten ostatními k činům,které by sám nikdy nespáchal.65% vojáků v SS(beru-li v úvahu 30% národnostních menšin,kteří se z větší části dopuštěli zvěrstev a 5%..vždy se najde nějaký odpad..)by s největší pravděpodobností za nomálních okolností nic nespáchalo.Do Waffen SS vstoupily pod nabitím dojmu "elitní armády",to je další věc která dokazuje že nazabíjeli cíleně.Pokud se někdo našel,kdo si místo zastřelení žida(a podobně..) dobrovolně vybral smrt,je to vrchol lidské psychické vyspělosti a hrdinství nesrovnatelné s žádným jiným.Takových lidí bylo pochopitelně pomálu.Za vše špatné co Waffen-SS spáchalo,můžeme vinit jen a jen organizaci WAFFEN-SS jako takovou,v žádném případě příšlusníky Waffen-SS.Stejně tak toho byla schopná Americká,Francouzská nebo Britská armáda avšak nikdy ji k tomu okolnosti nepřivedly.
Honda 30.9.2002 19:49 - č. 17
To by mě ty důvody zajímali!!
NEEXISTUJE důvod pro který by se mohli nebo měli zabíjet ženy,děti.....
I když taky nemám rád určitou skupinu obyvatel tohoto státu,nepůjdu kvůli tomu na ně s plamenometem.
Peiper 30.9.2002 19:43 - č. 16
Jo účastnily ale měli proto důvody,kvůli kterejm by zvěrstva dělal i kdokoliv jinej..
Honda 30.9.2002 19:38 - č. 15
Paiper-nerozumím.Já chtěl říct,že všichni členové SS včetně Wafen(až na vyjímky-malé procento) se účastnili na zvěrstvech a to většinou těch hodně drsnejch.Možná jsem se špatně vyjádřil.
Peiper 30.9.2002 19:33 - č. 14
Je to prostě složitý..Třeba nikdo nemůže vinit Totenkopf za to,že byly v koncentračních táborech,protože to prostě měli za ůkol..
Peiper 30.9.2002 19:30 - č. 13
Navíc myslím že ke konci války bylo víc tankistů bez tanků než tankistů v tancích..
Peiper 30.9.2002 19:27 - č. 12
No hondo..třeba v Malmédách to taky byli "specialisté",v Sant Oradour(?) taky..
Jaques 29.9.2002 22:23 - č. 11
Na konci války se na masových vraždách především židů, komunistů apod. podíleli především neněmecké SS, které měli od určité chvíle na starost dozorcovskou činnost koncentračních táborů viz. balkánští muslimové, kteří se doslova vyžívali na popravách židů a jiných neárijských elementů. Samotní němci se na takovouto chátru koukala s odporem a opovržením. Takže mluvit zde o konkrétní německé chybě je dosti nefér.
Honda 29.9.2002 21:40 - č. 10
Ovšem myslim si,že se to netýka ve větší míře specialistů(tankisté,raketové dělos.),kteří většinou strávili válku u své jednotky,takže mohli zavraždit maimálně někoho v přífrontovém pásmu.
Honda 29.9.2002 21:35 - č. 9
Dále se uvádí,že asi třetina z celkového počtu byla mobilizována a to převážně koncem války,kdy mělo být v SS 580 000 lidí. Co se týče nemeckých členů Zbraní ss dost často byli předtím cleny normálních ss,nebo potom,např. po zranění.Takže velké procento z členů Wafen se podílelo na zločinech v táborech nebo jako členové pohotovostních jednotek v týlu.
Honda 29.9.2002 21:20 - č. 8
Jaques maš pravdu s těmi "cizinci" v ss.Ja jenom připojím,ze v dobách rozvratu se dobrovolně hlasí do boje často "dobrodruzi",kriminální živli a lidé bez zázemí.Těmto lidem pak ideologie praktykovaná (ss) u jednotek dovolila bez zábran páchat zločiny.
Peiper-č.2 Tribunál v Norimberku-usnesení
Budu volně citovat.SS bylo používáno k účelům,které jsou zločinné a zahrnují....vyhlazování židů,vraždy v koncentrákách,...vraždění váleč.zajatců. Z odpovědnosti jsou vyjmuty tzv.jízdní útvary SS a osoby které byli donuceny vstoupit proti své vůli a i ti co nepáchali tyto zločiny.
2181-2200 z 2221
<< 107 108 109 110 111
Po