Waffen-SS

  • Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
2061-2080 z 2221
Po
alyk 7.10.2002 13:57 - č. 154
alyk Naprosto souhlasim s Hartmannem!

Na neustale omlouvani waffen-ss, ze nevedeli kam vstupuji a proc - ale my to vime, musite to hodnotit s 60-letym odstupem, s poznatky z pramenu, ktere mame, divat se skutecne kriticky na to co udelali, pro co slouzili a komu!!! ne jenom vyzdvihovat odvahu a kamaradstvi, disciplinu atd.!!!
Volk 7.10.2002 13:55 - č. 153
to Jaques:Vis neco o nejakych nastavajicich sjezdech byvalich clenu Waffen SS v byvalich Sudetech,popripade nejake stranky na netu? Diky
SS byla zlocinecka organizace a je pravdou ze si to vetsina byvalych clenu uvedomila az po valce.Jak psal Hartmann dost se o to zaslouzila doba a vychova mladeze.Tezko se da chapat uvazovani lidi v Nemecku ( a nejen tam ) po 1.sv.valce a v obdobi svetove hospodarske krize z dnesniho hlediska.Urcite by jsme si ale meli dat pozor na to jake slozky SS byli opravdu zlocinecke,vzdyt je znamo ze SS vlastnila i tovarnu na vyrobu keramiky( a jeji delnici byli take Norimberkem odzouzeni za zlocince).
Waffen SS to je asi samostatna kapitola,nektere jeji jednotky jako SS Kaminsky ci SS Totenkopf byli zlocinci,SS princ Eugen asi s partizany v Jugoslavii taky nezachazela v rukavickach,ale vzdyt to byla VALKA a cestna valka neexistuje,kdo zavaha nezije.
Hartmann 7.10.2002 13:13 - č. 152
Hartmann princ Eugen - "jestli byla SS zlocinna organizace,proc by mela bejt" co je to za otazku? copak nevis, cemu slouzila? prece zlu. kdo mel asi z jeji cinnosti prospech?
Hartmann 7.10.2002 13:11 - č. 151
Hartmann čet. Hrad + Peiper: vy mate problemy s logikou asi oba. krome uz uvedenych pripadu tedy:

to cet. Hrad:"Nejde ale tvrdit, že všichni příslušníci Waffen SS sloužili zlu. Když by vám někdo odmala vtloukal do hlavy co je správné a co není, nemůžete poznat jiné názory apod., pak je jasné co je dobré a co ne"
To, ze do jiste miry nemohli rozeznat co je správné a co není, nepopira fakt, ze VSICHNI slouzili zlu, tedy zhoubnemu fasistickemu rezimu. Jak rika Honda: Dnes už víme,že zlu sloužili,tak to říkáme a nedá se to vyvrátit.

to peiper "Za masakry spáchané SSSR se postavíte všichni" - co to tady mluvis za lzi? To, ze tvrdim, ze nemecke zlociny nelze ospravedlnit faktem, ze je Rusove pachali take, neznamena, je se za ruske zlociny stavim! A plati to i obracene. Ale to je zrejme nad moznosti tveho chapani, ktere se pohybuje jen v extremech, jako napriklad tento dalsi prispevek ->
"odsuzujes členy SS zato,že byly členy Waffen SS,stejně jako odsuzuješ cikány za to,že jsou cikány.." co to za dalsi nesmyslne srovnani? cikan tim, ze se narodi cernej, neznamena, ze slouzi zlu a rozhodne se nerodi jako cikan dobrovolne.
princEugen 7.10.2002 08:49 - č. 150
princEugen to ja bych se zase hadal jestli byla SS zlocinna organizace,proc by mela bejt,protoze zabijeli,ze zabili i civilisty? co treba NATO dyt ti taky bombardujou mesta bez vyhlaseni valky...
Jaques 6.10.2002 13:18 - č. 149
Waffen SS se v určitých případech podílely i na obrodě Německa ( není myšleno samozřejmě jako organizace ) mnoho vstouilo do Cizinecké legie, kde se uplatniliy jejich znalosti z války. Samozřejmě je do určité míry využívaly po válce jak SSSR tak Spojené státy, je pravdou, že USA v tomto měřítku využívala SS v dalekosáhlejším měřítku a zdůraznuji, že nešlo pouze o Vietnam ale taktéž o Koreu, paradoxně se mnoho příslušníků Waffen SS skrylo na území, které by se některému z nich zdálo před několika lety abs. nemyslitelné a to je dnešní Izrael, pomáhaly cvičit palestinské araby ( velcí obdivovatelé Hitlera ) v boji s židy. Ne náhodu se v této válce používaly tanky panther či Pzv.VI. Svou zarputilost a zklamání ( ne jenom německé ) bývalý veteráni Waffen SS daly do rukou nejedné neonacistické org. at již šlo Gudrun Burwitz a její Stille hilfe nebo mamutí Odesse. Dá se tomu rozumět všelijak, je sice pravdou, že madam Burwitz už léta navštěvuje české pohraničí a sjezdy bývalých vetránů Waffen SS právě v českém pohraničí nejsou ničím neznámým...( Cheb, Liberec, jihlava ), na těchto akcích se samozřejmě podílí i sudoteněmecké krajasnké sdružení v horším případě Vitikobund ..to,ale zajisté všichni víte.
Peiper 6.10.2002 10:43 - č. 148
Neví někdo něco o údajném nasazení bývalých vojáků SS ve Vietnamu?Nezajmají mě odkazy na knihy,jen kolik lidí tam bylo,jak se tam dostalo,v jaké jednotce apod.
Peiper 6.10.2002 10:35 - č. 147
Tady je problém v tom,že se z tebou nikdo nehádá o tom,jestli Waffen SS byla zločinná organizace nebo ne..To je jasné že byla..Stejně jasné je,že naprostá většina členů nebyla o nic krutější než ostatní armády.Vy znáte případy masakrů apod..Ale spočítejte si,kolik členů se na nich podílelo..pak to porovnej s 750000 členy Waffen SS a sám poznáš,že to byl zlomek..

Za masakry spáchané SSSR se postavíte všichni-ale něměli sebemenčí právo se chovat tak jak se chovali.Jen se na ně díváte falešným pohledem "osvoboditelů"..
Peiper 6.10.2002 10:14 - č. 146
Hrtamann:odsuzuje členy SS zato,že byly členy Waffen SS,stejně jako odsuzuješ cikány za to,že jsou cikány..

Hitlera volily právě kvůli křivdě,hladu,nezaměstanosti a celkově špatné situaci Německa.Za to mohla jen a jen Versailska smlouva.
Honda 6.10.2002 01:23 - č. 145
Dnes už víme,že zlu sloužili,tak to říkáme a nedá se to vyvrátit.
Já myslím,že na brutálním zacházení se podílelo 80-90% všech co kdy sloužili u SS.
čet.Hrad 5.10.2002 23:17 - č. 144
čet.Hrad Nejde ale tvrdit, že všichni příslušníci Waffen SS sloužili zlu. Když by vám někdo odmala vtloukal do hlavy co je správné a co není, nemůžete poznat jiné názory apod., pak je jasné co je dobré a co ne. (je to stejné jako aktuální problém konzumace psího masa v Asii
Hartmann 5.10.2002 22:47 - č. 143
Hartmann Peiper - tvuj prispevek (133) je naprostym poprenim logiky a zaroven dukazem, ze ty logicky nepremyslis a tim padem je diskuse s tebou opravdovym mlacenim prazdne slamy. Jestlize ti vyvracim nazor, ze 95 procent prisluniku Waffen SS nebyli zlocinci, tak to neznamena, ze je automaticky hazim do jednoho pytle. Kdyz reknu, ze zlocincu bylo vice, nez 5 procent, tak to ciste matematicky znamena ROZMEZI 6 az 100 procent, NE prave jen 100 procent. Prave proto, ze tohle pochopit je asi nad tve moznosti, tak diskuse s tebou ztraci smysl. Co maji stoprocentne vsichni prislusnici Waffen SS spolecne je, to, ze naprosto vsichni slouzili zlu a vsem prislusi urcity podil viny. Nerikam tim, ze vsichni se tim padem primo dopusteli valecnych zlocinu, ale cistokrevni zlocinci rozhodne nebyli ve Waffen SS vyjimkami a rozhodne jich bylo vice, nez 5 procent.

ad "Touha Německa po odplatě vycházela jen a jen z Versailské smlouvy.." nemecky narod urcite vzdy citil versailskou smlouvu jako velkou krivdu, ale dost pochybuji o tom, ze si nemecky narod pro jeji narovnani pral vice, nez to, ceho Hitler dosahl pred valkou. Rozhodne si nemyslim, ze by si Nemci prali pomstu za versailskou smlouvu formou rozpoutani svetove valky a ze prave proto Hitlera volili.
Peiper 5.10.2002 21:09 - č. 142
Pokud jdeš v noci po ulici,tak nevidíš nic-cikán je jak chameleon,schován pod příkovem tmy:)
Jaques 5.10.2002 20:45 - č. 141
P.S to Harm : nemyslím, že "nemít rád cikána" musí okamžitě přerůst v holocaust zase nebudeme extrémisti O.K ?
Jaques 5.10.2002 20:42 - č. 140
to Harm : nesrovnávám Rusy a cikány ( nebo romy ? doba si žádá nové definice jak paradoxní ..). Co se týče cikánů nejedná se o národ jako spíše o etnikum ,které je etnikem více než problémovým, nejde zde o žádný rasismus ,ale o holá fakta, kulturní a životní úroveň cikánů ..škoda slov. Rusové je národ s velikou tradicí, budící respekt a do určité míry i velice kulturní, zda-li ti cikáni milý Harme připadají jako opice v pořádku já jsem zde nic takového neuvedl ...násilí plodí násilí a já se nechci účastnit debaty o romském obyvatelstvu jednalo se o slovní obrat, nelze hodnotit národ a etnikum ,které je rozprsklé všude po světě...ostatně jdeš-li v noci po ulici a vidíš párek snědých mladíků nepřejdeš raději na druhou stranu ? Třeba to je jinak já nevím...skončit v ématu Waffen SS u cikánů se mi zdá poněkud komické ..
Peiper 5.10.2002 17:57 - č. 139
Ten poslední příspěvěk jsem nemyslel tak docela vážně a myslím že i u Jaquese je v tom trocha ironie..
HARM 5.10.2002 17:45 - č. 138
Jaques a Peiper, vaše rozšírenie Darwinovej teórie o evolúcii ma privádza do extázy. Rusy a Rómovia že sú podobní opiciam - presne takýmito rečami vzniká rasová nenávisť, ktorá vyústila až do holocaustu.
Peiper 5.10.2002 17:28 - č. 137
Ano,zcela stejná situace jako s romy byla s Rusy.Podobali se spíš opicím než lidem..:)
Jaques 5.10.2002 13:37 - č. 136
Argumentovat zde s romy je docela bezpředmětné jelikož romové v určitém slovasmyslu nejsou ani lidmi popř. se jim velice zdánlivě podobají(způsob života, simbioza s bílím obyvatelstvem, rodiná problematika a mnoho dalšího) mluvit o tom kdo začal druhou sv. válku je abs. jasné byli to němci. Ovšem mluvit zde o rusích jako o chudácích a obětech mě příliš nesedí ostatně dnes už je jasné, že sami rusové čekali jak hyena až se nažere lev a pak mu kořist ukrást. Takže v případě němců se jednalo o jakýsi preventivní krok jehož se Waffen SS účastnily, to co se na východní frontě v příštích letech stalo odpovídá jasně o rozdílnostech fronty východní a fronty západní, Rusové byli barbaři ,stejně tak němci, kteří prostě hráli na stejnou notu jako Rusové pro rusa znamenalo zajetí zločin a věděl, že v záloze čekají samopaly a dobrá muška ostrých hochů z NKVD ( velmi slušní a poctiví hoši ...kde jsou jen ty uvozovky ? ). Waffen SS bylo politické a úderné křídlo německé armády, dnes je jasné, že fronta by se bez těchto elitních jednotek rozsypala už v roce 1944. Jejich zločiny se velice rovnaly těm ruským ovšem čas i propaganda pracovala proti němcům velice döbřevrcholem byl konec války a štvavá politika občanů z exoupovaných území, vraždění, drancování, mučení, prostě strašné věci ...lítost a rozhořčení těch lidí chápu ovšem čeho dosáhly ? Viz. příklad masakru dobrovolnických jednotek v Belgii o život tenkrát přišlo asi 200 belgických esesmanů, proč ? Dav to chtěl dav si žádal krev...můj názor je jednoduchý, řada mužů a troufám si říici většina z řad Waffen SS byla čestných a vážila si tradičních křestanských lidských hodnot, dnes ovšem nesou cejch za to, že sloužily systému jež byl svrchovaně zlý živený lží.
Peiper 5.10.2002 09:43 - č. 135
"členy SS(ani jiných vojsk) v konečném výsledku nic nezbavuje zodpovědnosti za jejich činy".To je pravda,ale ne každý člen SS se něčím povinil.."A těch je většina"
2061-2080 z 2221
Po