Waffen-SS

  • Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
81-100 z 2221
<< 2 3 4 5 6 7 8 >>
Po
MWittman 14.8.2010 19:32 - č. 2622
MWittman Ty větší ztráty mohly být způsobeny tím, že se na ně více spoléhalo jako na elitu a umisťovali je na místa, kde to zrovna "hořelo".

Ta elitnost byla způsobena spíš lepším vybavením a úspěchy vybraných divizí. (jen názor)
dead man 14.8.2010 13:30 - č. 2621
dead man Já si stejně myslím, že ta "elitnost" SS je věc poválečný propagandy bejvalejch členů - museli nějak vodůvodnit, v čem teda byly tak odlišný od armády.

A v tom jim třeba pak pomohli i některý generálové Wehrmachtu který z války vyselektovali vzpomínky na některý dobře vybavený tankový divize a divize pancéřovejch granátníků, dejme tomu v letech 1942/1943 (zdaleka netvořící většinu mezi Waffen SS), který asi skutečně mohly bejt v bojích účinnější - byly líp vybavovaný i tabulkově početně silnější - a tu "elitnost" jim potvrdili.

Jinak fakt nevidím v čem by měli bejt dobrý v kvalitě vojáků třeba - začínali jako pěchota sice asi fanaticky odhodlaná, ale nějak se to nespojovalo s kvalitama, takže měli větší ztráty než Wehrmacht.
dead man 14.8.2010 13:12 - č. 2620
dead man
MWittman napsal v č. 2617:
"Ale tak snad nemůžeme odsoudit každého. Jsou mezi nimi taky lidi."
Tak proto potřebujou dentální péči jestlis myslel tohle.
dead man 13.8.2010 23:03 - č. 2619
dead man
diep napsal v č. 2608:
"Tvůj věk by mě ale přesto zajímal. Prostě pro zajímavost."
diep napsal v č. 2592:
"Odhaduju 15-18let. "
dead man napsal v č. 2604:
"(Jedna nevýhoda: mít přítulku vo dva až pět roků starší by tutově bylo peklo - pro mě i pro ni, jestli by mě vůbec chtěla:o) - dost horší než o osm mladší. Řekni Vandasovi ať ti to vypočítá, jestli to sám nezvládneš. Jako menčí hint mu můžu sdělit že odpověď néni 42. )"
Jestli Vandas nemá kalkulačku (sčítání o odčítání malejch čísel je pro mnohýho árijce zapeklitej problém, ale myslel sem že třeba 15+5 anebo 18+2 snad není tak těžký) a národní odpor tvý mozkovny proti slovním úlohám se nedá překonat (nebo k nim vaše třída zvláštní školy eště nedošla), spočítejte si to celá vlastencká skupina na prstech před příštím vejletem na sídliště Janov. Nápověda: neukousejte si prsty, budete je potřebovat i do budoucna.
dead man napsal v č. 2604:
"navíc bych ještě mrtě klíďo malíčkem levý ruky přepral každýho třináctiletýho utřinose jako seš ty (tipuju z tvojích vyjadřovacích "schopností", přesvědčení že konkrétní doložitelný případy esesácký neschopnosti v boji jsou vlastně "překrucování fakt" -...- a nakonec taky z tvejch typicky prepubertálních vytáček, že si něco jako vlastně věděl, jasný, jen jsi to z nějakýho důvodu kterej zatím fakt dooost dobře tajíš napsal úplně špatně )"
Jako další možnost beru čtyřicetiletýho nácka, s mozkem zdevastovaným pivem, častejma ranama do vyholený hlavy, komíháním pravičky a výparama z Kanagomu kterým lepil mračítka na světla vozu značky Žiguli kterým von a jeho peroxidová árijka vobjížďěj akce En Ó a Dé Es Es Es; kterej tu takhle slaví nejen to že se konečně naučil číst a psát, ale současně i propuštění ze zařízení kde k tomuhle skoku v jeho vzdělání během nedobrovolnýho pobytu došlo. Důvody stejný jako pro předchozí, plus by pro to hrála i horlivost se kterou popíráš že bys byl Vandasova ochranka, což vo tobě nikdo další netvrdil.
dead man 13.8.2010 22:54 - č. 2618
dead man
diep napsal v č. 2608:
"Deadmane, začetl jsem do toho co jsi napsal a asi po dvou třech větách, které jsem si i tak musel přečíst několikrát, toho nechal, protože tomu prostě nerozumím, takže bohužel z tvé strany marná snah."
Tak za to já přece sotva můžu, že jo . Jen se mi nelíbí že se svou natvrdlost kterou tak pěkně popisuješ snažíš svalit na mě - jako bych já nějak moh za to že nejsi schopnej porozumět pár jednoduchejm větám a to ani když si je přečteš několikrát. A nezkoušel sis slabikovat nahlas - třeba by to mohlo pomoct?
diep napsal v č. 2608:
"Buď si naprostej blb, puberťák nebo máš poněkud mentálně zaostalej způsob humoru. "
Nebo se vosvěžil poctivým dvojtým Jamesonem aby ta diškuze s tebou líp ubíhala. Všimni si že jinak umím napsat i složitý termíny jako třeba "prepubertální" jen jsem chtěl abys mi co nelíp rozuměl. Kdybych se zrubal do bezvědomí, možná bysme se nakonec i shodli na terminologický bázi "vojáků strážících koncentráky" a "masovým pochybení v Dachau" na který Američani reagovali "drobným pochybením na dozorcích".
diep napsal v č. 2608:
"Tvá dedukce o tom, že mi nebylo známo, že SS byla samostatná složka Německých ozbrojených sil"
diep napsal v č. 2547:
"V německu 20,30 lech jsme nežili a znovu říkám, opravdu nejsem přesvědčen, že většina lidí do WSS vstoupila pro něco jiného, než s představou stát se vojakem v elitní složce armády. "
Je ti doufám jasný, že čobrda nemusí bejt žádnej Sherlock Holmes aby s tímhle "vodhalením" přišel?
diep napsal v č. 2608:
"( úzce spjatá s NSDAP"
Určitě.
diep napsal v č. 2608:
"dá se říct že každý příslušník WSS byl malý Hitler )"
To máš z vlastní hlavy nebo něčí jiný?
diep napsal v č. 2608:
" této informaci bych se nejspíše dostal. "
To je možný, problém teda bude v tom jestlis ji taky nějak zpracoval.
diep napsal v č. 2608:
"že další tvá dedukce jako fakt uvádí, že obdivuji jejich uniformy"
Kdepák, neuvádí . To ti musela leda našeptat veverka Terka, ale já nic takovýho nepíšu, že jo.
diep napsal v č. 2608:
"Dále samozřejmě do pozice ne zrovna inteligencí obštastněného jedince ( logicky)
No logicky - z tvejch příspěvků.
a jak jinak než sympatizanta DS. "
Tak to si snad začal vyvracet ty sám?
MWittman 13.8.2010 20:00 - č. 2617
MWittman Ale tak snad nemůžeme odsoudit každého. Jsou mezi nimi taky lidi.
ja_62 13.8.2010 19:33 - č. 2616
ja_62
dead man napsal v č. 2604:
"Absence zubních plomb? Dokonalí dentální supermani? "
Na foru Axishistory.com kdysi někdo přišel se scanem původního náborového plakátu pro původní vojenské jednotky SS - mimo jiných fysických parametrů (výška apod., což už si přesně nepamatuji) tam bylo také uvedeno, že buď mají mít zuby bez kazů, anebo s kazy spravenými před tím než nastoupí k jednotce. Jinými slovy SS se chtěly vyhnout nutnosti neúměrných nákladů na služby zubního lékaře.
ja_62 13.8.2010 19:26 - č. 2615
ja_62
diep napsal v č. 2592:
"Kupříkladu 1.tanková divize ( jako příklad ) ovšem asi těžko někdy někde na frontě selhala a její bojová efektivita prostě značně překračovala jednotky regulérní armády ( Německa i spojenců.. ). "
Otázka je co budeme považovat za selhání - ale třeba Peiperovy pohyby Ardenami, i kdybychom vzali do úvahy pouze čistě vojenské hledisko, lze jen ztěží považovat za úspěch - a to jeho skupina představovala většinu tehdejší úderné síly Leibstandarte. Nasazení LSSAH v operaci Frühlingserwachen pak již za selhání považoval i Adolf Hitler, který příslušníkům divise nařídil odstranit rukávové pásky se svým jménem.
ja_62 13.8.2010 19:23 - č. 2614
ja_62
diep napsal v č. 2576:
"Nevidím souvislost mezi označením za špatné zločince celou jednu složku armády, když se provinili jen jednotlivci. Mě osobně je to ale jedno, nejsem žádnej obhájce bejvalejch příslušníků SS. A to že by SS byla nějaká Hitlerova garda ? No, myslim že to leckomu ve WSS bylo u prdele a místo toho slibu Hitlerovi by složili přísahu na jakékoli jiné téma..."
Hitlerovi přísahal i Wehrmacht, tady jde zejména o to, že:

a) příslušníky SS nebylo možné oddělit, vzhledem k personální prostupnosti jejich organisace, na "hodné vojáky z Waffen SS" a ostatní "zlé" - bylo možné aby dozorce z koncentračního tábora odeslán na frontu, pokud byl fysicky schopen sloužit, a pak by byl mohl vykládat "že byl jen voják jako všichni ostatní"?

b) V případě Waffen SS nešlo o složku armády, ani ozbrojených sil státu - jednalo se o "ozbrojené jednotky, jsoucí k disposici Vůdci, pod velením Reischsführera SS", pod vedení ozbrojených sil země přecházely (po operační stránce) v době války. V zásadě se jednalo o "armádu NSDAP", jejíž roli asi nelze omezit jen na úlohu bojovou v době války.

Co si jednotlivci mysleli (a někteří důstojníci - Hausser, Steiner - k SS skutečně mohli vstoupit z oportunismu a touhy po rychlejší karieře něž se jim naskýtala ve Wehrmacht) je proti této roli, poslušného nástroje nacistické strany, relativně vedlejší. Což asi musel každý, kdo do této složky dobrovolně vstoupil, vědet.
ja_62 13.8.2010 19:05 - č. 2613
ja_62 Ještě bych se k některým věcem přece jen vrátil.
diep napsal v č. 2547:
"Prostě nevidím důvod, proč prohlásit za válečného zločince automaticky někoho, kdo bojuje za svou zem dle regulí. "
a) SS byla prohlášena za zločineckou organisaci - týkalo se to SS jako celku, nikoliv pouze Waffen SS. To by patrně nebylo dost dobře možné, zejména s ohledem na to, že nešlo o souhrn několika nezávislých organisací, ale o organisaci kde byly jednotlivé složky značně propojeny.

b) Její příslušníci byli členové zločinecké organisace (z čehož pak mohla plynout jistá omezení v běžném životě), ale jednotlivce nikdo za soudně odsouzené neprohlašoval, to by bylo eventuelně předmětem dalších řízení. A ti kdo byli do SS odvedeni (a nebylo jim dáno na výběr) byli i z tohoto ustanovení rozsudku vyňati.
diep napsal v č. 2545:
"Během procesu ale vzniklo asi více absurdit a snaha vypořádat se s těmi zlými nebyla asi vždy úplně v souladu s základním posláním demokratického práva a právem jednotlivců na spravedlivý proces."
Tak já bych připomněl, že žijeme v zemi kde některé osoby na základě příslušnosti k některým, anebo spolupráce s některými zaniklými státními a stranickým organisacemi, víceméně bez ohledu na to jak a proč tento jejich vztah vzniknul, nemohou vykonávat některá zaměstnání, například ve státní správě - a veškeré jejich pokusy tato omezení zvrátit dosud zásadně neuspěly ani u Ústavního soudu ani u mezinárodních soudních orgánů (v některých jednotlivých kategoriích snad ale k drobnějším změnám došlo, tady si nejsem bez podkladů jistý), takže se obávám, že i v dnešní době bude uznávána jistá proporce mezi právem jednotlivce na spravedlivý proces a/nebo nakládání výhradně na základě jeho individuálních činů a zájmem společnosti aby některé činnosti nemohl vykonávat někdo kdo v minulosti dobrovolně působil v organisaci zaměřené přímo proti některým společností uznávaným hodnotám.
diep napsal v č. 2550:
"Reálné kroky vůči osobám - je docela nefér, pokud příslušník SS nedostane svojí penzi za to, že jediné čeho se dopustil bylo že sloužil v elitní armádní jednotce na východní a západní frontě"
Waffen-SS veterans were denied many of the rights afforded to veterans who had served in the Heer (army), Luftwaffe (air force) or Kriegsmarine (navy). [...]
In the 1950s and 1960s, Waffen-SS veteran groups successfully fought numerous legal battles in West Germany to overturn the Nuremberg ruling and win pension rights for their members.
Já si nejsem jist detaily, ale i znění článku na anglické Wikipedii (který ale v tomto neuvádí pramen) se zdá naznačovat, že čeho příslušníci SS dosáhli u soudů SRN bylo dosažení stejných práv jako veteráni Wehrmachtu, přičemž výchozí situace byla taková že jim byla upírána mnohá z nich, nikoliv tedy všechna. Já bych zase na druhou stranu viděl jako nespravedlivé k příslušníkům pravidelných ozbrojených sil, pokud dobrovolník stranické ozbrojené složky dosáhne práva na stejné požitky jako oni.
ja_62 8.8.2010 21:06 - č. 2612
ja_62
diep napsal v č. 2608:
"Tvá dedukce o tom, že mi nebylo známo, že SS byla samostatná složka Německých ozbrojených sil "
dead man citoval v č. 2590:
"diep napsal v č. 2547: "V německu 20,30 lech jsme nežili a znovu říkám, opravdu nejsem přesvědčen, že většina lidí do WSS vstoupila pro něco jiného, než s představou stát se vojakem v elitní složce armády. "
dead man napsal v č. 2590:
"Tak to by udělal leda někdo retardovanej, protože Waffen SS byly složkou SS, né armády (Heer). "
Doporučuji Slovník cizích slov, a v něm pak vyhledat význam slov "citace" a "dedukce" - budeš jistě překvapen.
diep napsal v č. 2608:
"Tvůj věk by mě ale přesto zajímal. Prostě pro zajímavost."
diep napsal v č. 2592:
"Můžu znát tvůj věk? Odhaduju 15-18let. "
dead man citoval v č. 2604:
"diep napsal v č. 2592: "Můžu znát tvůj věk? Odhaduju 15-18let.""
dead man napsal v č. 2604:
"(Jedna nevýhoda: mít přítulku vo dva až pět roků starší by tutově bylo peklo - pro mě i pro ni, jestli by mě vůbec chtěla:o) - dost horší než o osm mladší. Řekni Vandasovi ať ti to vypočítá, jestli to sám nezvládneš. Jako menčí hint mu můžu sdělit že odpověď néni 42. )"
Kdybych ti sdělil, že se ti to přinejmenším pokusil napsat, ačkoliv ne moc jasně, asi se také ohradíš, že to přece víš?

Zkus alespoň pochopit, proč v některých diskutujících svými výroky skutečně vyvoláváš dojem že intelektovými schopnostmi nedostačuješ alespoň nárokům kladeným, např. v oblasti základních matematických operací, na žáka vyššího ročníku základní školy.
diep napsal v č. 2608:
"Deadmane, začetl jsem do toho co jsi napsal a asi po dvou třech větách, které jsem si i tak musel přečíst několikrát, toho nechal, protože tomu prostě nerozumím"
Zkus si uvědomit, že v kontextu těchto projevů tvé omezené gramotnosti, nářky na to, že ani po několika pokusech nedokážeš pochopit relativně jednoduché formulace, nezlepší dojem stran potenciálu tvých intelektových schopností.
ja_62 8.8.2010 20:51 - č. 2611
ja_62
diep napsal v č. 2600:
"Udělám vám však radost a forum opustím, ač nácek nejsem ( k tomu je dle mě zapotřebí ztotožnění se s ideou a myšlenkami nacistického hnutí, ne určitý druh obdivu k bojovým jednotkám.. ), "

Úvodem bych připomněl, že Fronta.cz je internetové diskusní forum zabývající se dějinami druhé světové války, ne odbočka delfské věštírny, což znamená mimo jiné to, že je v diskusi nutné vycházet z obsahu diskusních příspěvků, nikoliv hádat jestli jimi jejich autor náhodou nemyslel něco jiného než píše.

A v tvých příspěvcích, v nichž se vehementně zastáváš jedné odnože zločinecké organisace, s oblibou "argumentuješ" v její prospěch neurčitými "častými spojeneckými masakry válečných zajatců z řad SS"([téma č. 8 - přísp. č. 2557]), aniž bys uvedl nějaké konkretní fakta k těmto údajným masakrům (a sám přiznáváš, že o žádných nevíš a jejich konkretní důkazy nemáš, dokonce ti připadá zvláštní že bys měl tato svá tvrzení nějak doložit - viz tvůj příspěvek č. 2592), zatímco nacistické popravy válečných zajatců shovívavě označuješ za jednotlivá pochybení - viz tvé příspěvky č. 2571 a 2576, tvá pozornost je upřena k tomu zda případně nebylo dozorcům z koncentračních táborů upřeno právo na spravedlivý proces, pokud ale válečného zajatce, bez spravedlivého procesu, popraví Němci, prohlašuješ to za "adekvátní trest" - viz tvůj příspěvek číslo 2557 (mimochodem vedení partyzánské války je v rozporu s Řádem pozemní války výhradně za jistých okolností, k čemuž se ale - z tvého hlediska snad i celkem rozumně - raději nevyjadřuješ, protože asi tušíš, že by sis nepomohl), z mimosoudního zabití několika desítek, maximálně sta dozorců koncentračního tábora přistižených na místě jejich zcela nedávných zločinů je v tvém podání "masakr 300 (když se osvěžíš tak dokonce 560) vojáků střežících tábor" (už jen tento, na hranici absurdity balancující, neologismus "vojáci kteří přejali střežení tábora", kterým se snažíš zastřít reálné okolnosti dané události, je neobyčejně symptomatický pro tvoji metodu desinterpretace historické reality); i holokaust prohlašuješ za "pochybení jednotlivých vojáků" (na specifikaci tohoto výroku a počtu jednotlivců kteří se dopustili onoho "pochybení" ses usnesl až dodatečně) - takže je skutečně obtížné zjistit v čem přesně s cíli a ideami nacistického hnutí nesouhlasíš, mimo občasných verbálních pokusů o popření tohoto dojmu, který usilovně vyvoláváš a odsouzení "některých nacistických pochybení" jak zní tento další ze sady tvých eufemismů. Ale možná opravdu nacista nejsi, jen jejich nekritický obdivovatel.

Pokud jde o tvůj "obdiv k bojovým jednotkám" (přičemž ale za vojáky označuješ i dozorce v koncentračních táborech, holokaust pak byl dle tebe také aktem "pochybení vojáků") - zatím jsi zde snad neuvedl jediný důvod proč a v čem by vůbec měly být nějak obdivuhodné, pokud za to nepovažuješ tvůj pokus popřít uváděné případy jejich neschopnosti i jimi páchaných válečných zločinů jakožto "kontroversní tvrzení".


Znalosti máš zjevně minimální, a ty které nějakou náhodou máš, překrucuješ tak, aby vyhovovaly tvým snahám omluvit příslušníky SS anebo snížit váhu jejich zločinů. Co si o tom všem tedy mám asi myslet?
Je možné že vycházíš z nedokonalých, neúplných znalostí a/nebo své příspěvky nepřesně formuluješ, takže vyznívají poněkud odlišně od tvých úmyslů, ale dokud bude obsah tvých příspěvků takto jednoznačně pronacistický, tak pro tebe skutečně patrně jedinou možností jak nebýt považován za neonacistu, a vyhnout se tomu odpovídajícím reakcím ostatních, bude mlčení a pokud bys splnil svůj slib odchodu, skutečně mi způsobíš jistou úlevu - tvůj přínos Frontě je minimální, protože se zde omezuješ na apologii zločinců a vrahů, zejména snahou jejich činnost vysvětlit coby "pochybení", a to navzdory zjevné systematičnosti, pravidelnosti a vytrvalosti v těchto "pochybeních".
ja_62 8.8.2010 20:21 - č. 2610
ja_62
diep napsal v č. 2608:
"No je to asi vážně zlé. Opravdu, ale opravdu mě velmi fascinuje, že jsem okamžitě ( a to skutečně velice rychle ) odhalen a zaškatulkován do pozice - nácka, omlouvače německých vál. zločinů a holocaustu a neznalce i těch nejzákladnějších faktů. "
Zas tak moc složité jak si představuješ to není, jen bys měl vzít v úvahu i to, že někdo bude číst co zde píšeš.
diep napsal v č. 2600:
"Žádný masakr na německých vojácích není o nic lepší nebo obhajitelnější, než masakr vojáků amerických či britských, jsou si rovny"
Žvástat o neupřesněných "spojeneckých masakrech" můžeš na nějakém pronacistickém foru, tady bys měl svá slova něčím doložit. Zatím jsi uvedl na straně spojenců jediný případ kdy došlo k nezvládnutí situace při zajímání zjevných zločinců nejhoršího druhu, kteří se do poslední vteřiny před svým zajetím plně podíleli na páchání brutálního zločinu na tisících bezbranných vězňů, v šoku při objevu místa jejich zločinů - a to je v tvém pojetí rovno masakrům, které na zajatcích páchali příslušníci SS, často předem chladnokrevně plánovaných? A ještě máš tu ohromnou drzost tvrdit, že se svými výroky válečných zločinců nijak nezastáváš?
ja_62 8.8.2010 20:13 - č. 2609
ja_62
diep napsal v č. 2600:
"Holocaust byl POCHYBENÍM celého německého národa, který ho dopustil a hlavně pochybením těch, kteří měli přímý vliv na jeho průběh. O pochybení se nedá mluvit o strůjcích jako byl Hitler, Himmler či osobnosti, pro které bylo toto vyvražďování záměrem. I pochybení v tomto smyslu je rovno zločinu každý, kdo se na něm podílel má být po zásluze potrestán. "
Stále vynecháváš, že šlo o "pochybení" vědomé a úmyslné, pečlivě řízené a organisované.
diep napsal v č. 2600:
"Ovšem vzhledem k tomu, že přesto, že Německá armáda se jako celek dopustila spousty zločinů, jak na civilistech, tak na zajatcích, neopravňovalo to nikoho z druhé strany barikády brát spravedlnost do svých rukou."
diep napsal v č. 2600:
"Ani samotný fakt, že Německo na svých bedrech neslo zodpovědnost za zabití milionů židů a dalších lidí a stovek, tisíců nebo desetitisíců válečných zajatců nezavdává bez řádného soudu nikomu právo, jakkoli se snažit tento rozdíl v počtu zabitých dorovnat, třeba i zabíjením dozorců KL či jakkoli jinak. Pokud se někdo domnívá, že zabít určitý počet jedinců lze brát jako právoplatnou odplatu, není o nic lepší než váleční zločinci, kteří sami zabíjeli nebo dávali rozkazy zabíjet nevinné osoby. Teda jinak, jedna věc je být pisálek na netu a druhá... "
To tady ale snad nikdo netvrdí a nedomnívá se, že ne? Mohl bys citovat z čeho přesně jsi dospěl k tomu, že snad někdo ano?
diep napsal v č. 2600:
"skutek známý pod slovy "Masakr v Dachau" vyšetřován byl"
diep napsal v č. 2547:
"Pokud vím, největší masakr zajatců mají beztak na svědomí US vojací v Dachau na cca 300 příslušnících divize Das Reich, kteří přejali tábor ke střežení a předání spojenců. Jak to bylo s vyšetřováním této masové vraždy víme. Nijak."
Dobře že sis to konečně rozmyslel.
diep napsal v č. 2600:
"Pochybení, masakr, masová vražda či jakkoli jinak nazvaný skutek známý pod slovy "Masakr v Dachau" vyšetřován byl, avšak nikdy za něj nebyl nikdo potrestán a to na nátlak vojenských představitelů USA."
Já si také myslím, že k rozhodnutí o osudu těch kdo některé z esesáckých dozorců pobili mělo dojít až v řízení před soudem, nicméně otázkou zůstává, zda vůbec mělo nějaký smysl vznášet obžalobu v situaci kdy by dotyčné původce tohoto jednání, vzhledem k okolnostem za jakých k činu došlo, každý soud osvobodil, včetně soudů německých, snažících se z pochopitelných důvodů od esesmanských zločinů distancovat. Možná jsi již slyšel o okolnostech vylučujících protiprávnost, a patrně bude nutné ti připomenout, že dotyční dozorci byli přistiženi přímo na místě svých dosavadních zločinů proti lidskosti - v táboře kde vězně buď zabíjeli anebo drželi v nelidských a trýznivých podmínkách. (Což jsi, z nějakých důvodů, popsal eufemismem "přejali tábor k strážení") Jak jsem již dříve, poměrně srozumitelně, napsal, za nejlepší bych považoval kdyby osvoboditelé Dachau své emoce ovládli a předali nacistické dozorce řádnému soudu - zejména z důvodu určení individuální míry zavinění v jednotlivých případech - ale ačkoliv jednání osvoboditelů Dachau považuji za nikoliv správné, přece jen vzhledem k okolnostem činu za do značné míry pochopitelné. Už vůbec bych se pak necítil oprávněn kritisovat jednání osvobozených vězňů, kteří zjevně nepocítili nejmenší rozdíl mezi chováním dozorců a "vojáků strážících tábor", jak zní tvoje hra se slovy.
diep napsal v č. 2600:
"Zpráva o události pokud vím byla uložena k ledu"
Tak to bývá celkem častý osud vyšetřovacích spisů uzavřených bez toho že by byly shledány důvody k vznesení obžaloby.
diep 8.8.2010 00:25 - č. 2608
Deadmane, začetl jsem do toho co jsi napsal a asi po dvou třech větách, které jsem si i tak musel přečíst několikrát, toho nechal, protože tomu prostě nerozumím, takže bohužel z tvé strany marná snah. Buď si naprostej blb, puberťák nebo máš poněkud mentálně zaostalej způsob humoru. Více na to tedy reagovat nebudu a jak jsem řekl, zůstanu maximálně pasivním čtenářem fóra což bude pro nás všechny nejlepší.

Tvá dedukce o tom, že mi nebylo známo, že SS byla samostatná složka Německých ozbrojených sil ( úzce spjatá s NSDAP, dá se říct že každý příslušník WSS byl malý Hitler ) a ty jsi mě na této banalitě dokonale nachytal, mě ovšem velmi dojala. No přiznej sám, i pokud bych četl jen ty SS heroizující Svojtkoviny ( a samozřejmě že mi minimálně jedna rukou prošla ! ), četl-li bych pořádně ( a neprohlížel si ovšem jen obrázky, což ti nejspíš přijde taky pravděpodobné, vlastně to sedí i k tomu, že další tvá dedukce jako fakt uvádí, že obdivuji jejich uniformy.. ) k této informaci bych se nejspíše dostal. A je to o to pravděpodobnější, že jakýsi stručný přehled vzniku SS nechybí snad v žádné knize věnující se nějakým způsobem Něm. armádě. Dokonce i v tom nejposlednějším článku na Wikipedii. I přesto neznám ( nemůžu znát, protože teď se vztekám a svíjím jak do nůše lapený had a tím že jsem toto popřel jsem vlastně potvrdil že jsem to nevěděl.. nevím proč, ale furt mi tento detektivní mechanismus připomíná nějakým způsobem absurdnost Hlavy XXII :) ) tuto základní vědomost. No je to asi vážně zlé. Opravdu, ale opravdu mě velmi fascinuje, že jsem okamžitě ( a to skutečně velice rychle ) odhalen a zaškatulkován do pozice - nácka, omlouvače německých vál. zločinů a holocaustu a neznalce i těch nejzákladnějších faktů. Dále samozřejmě do pozice ne zrovna inteligencí obštastněného jedince ( logicky) a jak jinak než sympatizanta DS. Bravo, došlo k odhalení a můžem všichni jít s klidným svědomím spát.

Tvůj věk by mě ale přesto zajímal. Prostě pro zajímavost.
dead man 8.8.2010 00:01 - č. 2607
dead man
diep napsal v č. 2567:
"Řekněme že všem slušným lidem ve Waffen SS."
Moh bys aspoň jednoho z nich jmenovat? Prosííím.
dead man 7.8.2010 23:59 - č. 2606
dead man
diep napsal v č. 2592:
"Myslím že tohle by bylo na zcela jinou debatu a jistě víš, že to automaticky neznamená, že by byli špatní bojovníci."
Bojovali na stejným bojišti za stejnejch podmínek proti stejnýmu nepříteli jako Wehrmacht, dokonce byli přidělený u formací Wehrmachtu, takže se nedá mluvit o tom že by byli nějak v těžších úsecích, byli stejně kvalitně vyzbrojený jako Wehrmacht, maskovací převlečníky měli (což Wehrmacht ne), cool vypadající, v koncentrácích vyrobený, jenomže přesto měli větší ztráty než Wehrmacht ale přitom nějako nebyli horší než Wehrmacht? A to jako má dávat smysl? A koho tím chceš přesvědčit? Karkulku?
diep napsal v č. 2592:
"Byť zpočátku války jim samozřejmě bojové zkušenosti nepochybně chyběly."
Zato pozemní jednotky Vérmachtu jich měly plný nůše?
diep napsal v č. 2592:
"Ostatní tvá tvrzení v č. 2591 jsou poměrně kontroverzní."

Pro naci milovníka je určitě těžký je přijmout, takže kvápku kontroverzní budou -
diep napsal v č. 2592:
"Odkázal bych tě na to, co jsem uvedl pod citací tvého příspěvku 2590 v narážce na jejich elitnost. "
Odkázal bych tě na to co sem uved pod citací tvýho příspěvku č. 2592 v narážce na tvou mentální vyspělost.
dead man 7.8.2010 23:51 - č. 2605
dead man
diep napsal v č. 2592:
" jakých důkazech prosímtě mluvíš? "
Vo těch co bys měl přinýst než začneš kvílet nad tím jak se esesáci s výjímkou Peipera a dalších několika (set tisíc) jednotlivejch es-áků páchajících excesy chovali k zajatcům slušně, zatímco Američani je asi tak nějak stříleli za každým bukem co stojí v Buchenwaldu. Já myslel že tomu jak je to napsaný porozumí každej natvrdlík. Jseš fakt vopožděnej ve vývoji?
diep napsal v č. 2592:
"Já jsem uznal, že opravdu nevím, kolik procent vojáků se vrátilo ze zajetí po válce a pokud si tuto "debatu" přečteš odzačátku, nevím jestli někde narazíš na zmínku že by mě to zajímalo, či bych tvrdil nějaké konkrétní nepodložené "fakta". "
No tak to že něco tvrdíš ačkoliv neznáš fakta asi bude tím jádrem pudla jak by řek jistej dvorní rada z Výmaru (čmíž dokazuju, že proti Němcům nic nemám, jen nemám rád nácky)
diep napsal v č. 2557:
"Jak jsem už řekl, přehled o tom, kolik procent německých zajatců se dostalo do zajateckého tábora ( a nebyli rovnou bez soudu popraveni, což v případě WSS bylo víc než časté ) a tedy se dožili konce války a kolik spojeneckých vojáků bylo podobně zajato, nepovražděno, umístěno do ZT a následně ve zdraví propuštěno nemám."
diep napsal v č. 2550:
"Konkrétními čísly posloužit nemůžu, ale vzhledem k tomu, že zajatí američtí spojenečtí vojáci byli drženi v zajetí v souladu s Ženevskou konvencí pod dohledem Švýcarského Červeného kříže.. Chceš říct, že byli masově vražděni ? Rád se přiučím, na toto téma jsem nikde nenarazil ale měl jsem za to, že to prostě byli zajatci jako všude jinde. Je asi trochu pravděpodobné, že německým zajatcům v GB se vedlo líp.. Prostě proto, že GB nehořela půda pod nohama stejně jako Německu po zahájení bombarování USAAF. "
(Off-topic - Angláni snad zajatce posílali do Kanady a Améru i zemí Commonwealthu, protože bombardování moh bejt problém - zejména že by Huni zdrhli při náletch anebo zatemnění)
dead man 7.8.2010 23:41 - č. 2604
dead man
diep napsal v č. 2592:
"Všimni si ale, že jsem několikrát zmínil "některé divize" a dokonce že některé jiné se dají považovat spíše za spodinu. Pokud chceš ovšem pochybovat o efektivitě bojových jednotek WSS na frontě, můžeš. Ovšem jen, když budeš překrucovat fakta."

Všimni si že já sem vymenoval konkrétní patetický losery mezi esesáckejma divizema (a moh bych pokračovat), případy neschopnosti kterejch můžu doložit, zatímco ty ses tady zatím zmoh na "některé divize" (a Oscar za vágnost ve vyjadřování jde ... diepovi ) - já si toho všim že si zmínil "některé divize", jen jsi do tý doby co sem to psal asi žádnou neuved) a teď konečně málo přesvědčivou Leibstandarte, u který jsi ale taky žádnej konkrétní důvod neuved. A je to zatím jen jedna z třiceti.
diep napsal v č. 2592:
"Můžu znát tvůj věk? Odhaduju 15-18let."
dead man napsal v č. 2590:
"A vo tý elitnosti se dá taky po většinu jejich existence úspěšně pochybovat, jestli nemíníme přistoupit na uvažování "nakoupíme hustý maskáče, budem elita"."
Byly teda jako elitní i v něčem jiným? A řekneš nám v čem? Absence zubních plomb? Dokonalí dentální supermani?

Možná by ti trochu málo pomohlo přečíst celou větu. Ale vidím že stejně máš problém nějakou reakci vydumat.
diep napsal v č. 2592:
"Můžu znát tvůj věk? Odhaduju 15-18let."
Kéž by. Chodil bysem jen v Converskách jako měl Kurt Cobain (jestlis vo něm třeba slyšel vod fotra), jasný, a čepici debilku (bejzbólku) bych měl kšiltem na stranu jako jiný členové potěru co nemaj jasno v tom kde má předek, anebo husto ganxta coolich až na vočích, jasný, a vůbec byl nejvíc hustě cool ze všech kolíků vůbec, jasný? Jen bych nemoh řídit auto, drsnej soráček. Legálně teda ne - fuckt bad luck. Ale nemohli by mi sebrat řidičák. Maj patnáctiletý už kartu řidiče? Whůůpíí. A navíc bych ještě mrtě klíďo malíčkem levý ruky přepral každýho třináctiletýho utřinose jako seš ty (tipuju z tvojích vyjadřovacích "schopností", přesvědčení že konkrétní doložitelný případy esesácký neschopnosti v boji jsou vlastně "překrucování fakt" - což vod člověka kterej pro lágrový dozorce používá eufemizmus "vojáci který přejali strážení tábora" nad kterým by teda nejspíš i Goebbels váhal, protože tím by na rozdíl od tebe nepřesvědčil ani sám sebe, a ještě počet těch z nich co přišli v Dachau o život pro jistotu zdesetinásobí - čímž jdou počty "zmasakrovanejch chudáčků dozorců vojáků strážících tábor" (to musí bejt vodvaha bejt v lágru vojákem. Proti komu tam jako bojovali? Proti neozbrojenejm vězňům? Tak to bych si skoro tipnul na nerozhodnej výsledek, do doby než se výzbroje aspoň vyrovnaly:o)) do zápornejch čísel protože to skorem jedenkrát překročuje počet těch vopravdu přítomnejch - fakt sedí - a nakonec taky z tvejch typicky prepubertálních vytáček, že si něco jako vlastně věděl, jasný, jen jsi to z nějakýho důvodu kterej zatím fakt dooost dobře tajíš napsal úplně špatně ) co si z nedostatku informací myslí že je frajer a kerej by si zkusil na mě vytahovat různý vzduchoprázdna ze svý škeble - jasný? Takhle nemám moc dobrej pocit dyž nad tebou machruju, protože to fakt není žádnej úspěch.

(Jedna nevýhoda: mít přítulku vo dva až pět roků starší by tutově bylo peklo - pro mě i pro ni, jestli by mě vůbec chtěla:o) - dost horší než o osm mladší. Řekni Vandasovi ať ti to vypočítá, jestli to sám nezvládneš. Jako menčí hint mu můžu sdělit že odpověď néni 42. )
dead man 7.8.2010 23:19 - č. 2603
dead man
diep napsal v č. 2592:
"Oficiální počet 560 ze zprávy vyšetřování amerických vyšetřovatelů,"
Jaký zprávy?
diep napsal v č. 2592:
"Ať chceš nebo nechceš, masakr v Dachau byl zrovna takovým prohřeškem, jako kterýkoli jiný masakr kdekoli jinde."
Peiper se rozhodne že bude šířit děs náhodnejma popravama zajatců a civilistů - včetně těch Volksdeustche, který se mu cestou ňáko nelíbily. A na druhý straně máme vobyčejný týpky co vypěněj a zabijou ňáký dozorce z koncentráku aniž počkali na soud. Anebo kór moc nebráněj vězňům který ty dozorci do tý doby v drsnejch podmínkách hlídali v menší pomstičce. A to má jako bejt naprosto stejný? No tak leda pro tebe možná.
diep napsal v č. 2592:
"Hezký pokus o bod, avšak tento fakt je mi stejně jako tobě znám. Jenže v důsledku ovšem nevidím jediný rozdíl mezi frontovým vojákem se samopalem v ruce ať už náležel kam chtěl, pod Luft., Wehrmacht nebo SS."

Ale něco (asi nějaký malí zelený mužíčci) tě donutilo napsat to blbě? Taky dobrej pokus. Hlavně že si aspoň na nějaký "vysvětlení" přišel - i když přesvědčivý asi jako sedmidolarová bankovka, pořád můžeš mít takovej ten pocit chytrolína co mě převez. A vo to tu přece de. Abych tě poučil ještě v něčem - co mi možná sdělíš že už vlastně taky znáš, takže jen tak bokem - Luftwaffe byla jedna ze složek Wehrmachtu.
diep napsal v č. 2592:
"Je to detail, který při hodnocení nemá žádný smysl. Nebo chceč říct, že tank patřící SS a tank patřící Wehrmachtu bojoval každý za něco jiného ? "
Posádka toho druhýho nešla po návratu z fronty na fušku do lágru. Jinak bych citoval DG -
DG napsal v č. 1751:
"Rozdíly jistě byly. Jako mezi hnědým lejnem a černým lejnem "
(BTW Totenkopfverbände nějakou dobu experimentovala se zemitě hnědejma (erdbraun) uniformama ve strážní službě, ale nedělalo to nějak dobrej dojem. Prej pak árijský hrdinové ňáko moc vypadali jako politý hovnama)

diep napsal v č. 2592:
"Kupříkladu 1.tanková divize ( jako příklad ) ovšem asi těžko někdy někde na frontě selhala a její bojová efektivita prostě značně překračovala jednotky regulérní armády ( Německa i spojenců.. )."
Leibstandarte? Ta se dejme tomu časem vypracovala na průměr, od druhý třetiny války (po 1942) možná i nadprůměr, vzhledem k přednostní péči a bídě všude vokolo. Jenže ta měla taky svý smutný zkušenosti, třeba se ztrátama v Polsku, ještě ne jako divize, kde sotva překračovala jednotky regulérní armády, leda v počtu vypálenejch vesnic.
81-100 z 2221
<< 2 3 4 5 6 7 8 >>
Po