Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
|
|---|---|
|
Film Nepřítel před branami je jeden z nejlepších filmů o 2.sv. válce.Ale jen mě trochu mrzelo, že tam ukazovali stále souboj několika mužů, i když bitva o Stalingrad byla záležitost několika armád.Podle mého tam mohli dát více střetnutí Němců s Rusy. . . |
|
|
|
|
m.burnes napsal v č. 2768: "film nepřítel před branami mohl bejt dobrej film kdyby to netočily amící filmu STALINGRAD " Tak to s tebou souhlasím. Amíci dělaj někdy strašný filmy. Ale osobně si myslím, že ten Nepřítel před branami není tak strašnej jako třeba Pearl Harbor. Žádná chyba tam neni, ani tam není žádnej superman, teda podle mě. Pukud si myslíte něco jinýho, tak to rád uslyším. |
|
|
|
|
M.burnes: Stalingrad natočili němci někdy v 1994, hráli i tam i český herci například Táborský.... |
|
|
|
|
Perry : díkes ,ale ji mi to k prdu, když nevím název |
|
|
|
| film nepřítel před branami mohl bejt dobrej film kdyby to netočily amící filmu STALINGRAD to nesahá ani po kotníky | |
|
|
|
|
Mě se Nepřítel před branami docela líbil, i když je to spíš film o souboji dvou odstřelovačů v prostředí WW2 v době bitvy o Stalingrad. |
|
|
|
| No nevím, mě to přijde poněkud ujeté. Dají se někde najít informace o tom zda existoval skutečný Zajcev a jak probíhal jeho boj? Mě totiž přijde Zajcev i mjr. Koenig svým bojovým výkonem poněkud neefektivní, ale nevím... | |
|
|
|
|
Film mi až tak „trapnej“ nepřijde, jenom mám pár připomínek. Teď si nejsem jistý, ale skutečně byl i v kinoverzi vystřižen konec úvodního lovu vlka, kdy se Zajcev nestrefil..? Nebo to ve verzi pro TV vystřihli schválně (člověk se pak musí ptát, proč...)? A zdálo se mi to, nebo vlak jel po standardním rozchodu (1435 mm)? Jako obvykle mi vadily milostné scény, ale na to už si člověk musí zvyknout... |
|
|
|
Je to trapnej film, takovej něco jako Arnosld z WW2. |
|
|
|
|
|
Hmmmmmmmm vcera sem se divalna nepritel pred branami a byl to super film |
|
|
|
|
Worchester: Ta, jak je k sehnání za 120 Kč v antikvariátu? |
|
|
|
|
Jak se jmenovala ta kniha o ČSR v 1938, kterou včera večer (pátek) ukazovoval ten moderátor (starý pán) v dokumentu VÁLEČNÉ PŘÍBĚHY? |
|
|
|
|
Algernon napsal v č. 2746: Algernon, asi som našiel riešenie tvojho quizu: Pickard bol určitý čas veliteľom tristojedenástky a spomínaný Wellington bol z 311. čs. bombardovacej peruti, kódové písmená KX - F (F ako Frank). "Třeba krásný letový záběr Wellingtonu nad mraky, tuším že právě toto je svým způsobem slavný „Wimpey“ Charlese Percy Pickarda — ostatně ve filmu „Taget for tonight“ je nejen jeho Wimpy, ale také „Pick“ Pickard osobně. (Takový malý quiz: jaké jeho stroj nese na trupu písmena, a od které squadrony že to je?)" |
|
|
|
|
giro.c(2757): souhlasím, u válečnejch filmů to preferuji vždy, už kvůli atmosféře. Ale ne každej umí anglicky a ne každej je s titulků nadšený. Nevím, nevím, zda-li by si zrovna na Nově něco takového "lajzli". |
|
|
|
| Jamato lepší by byl originál a s titulkama | |
|
|
|
|
Brunner(2754): Chlubili se tím začátkem roku ve Volejte Novu! Dokonce tam běžely i nějaké ukázky. Tak nějak jsem čekal, že to pustěj k výročí. Problémy s dabingem jsou podle mne výmluva. Jsou schopní překrafat tisícidílnou stupidní telenovelu, a deset hodinovejch dílů jim dělá problémy? Navíc, českej dabing už existuje a je podle mne docela dobrej.Spíš se podle mne bojej, že jim to "ukousne z koláče". Přeci jen, kdyby jednou pustili něco, co není ve stylu upoceného Novotného, nebo Superstar pro zamindrákovaný pubescenty, mohlo by jim to změnit image. |
|
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 2754: Říkali to oficiálně v jejich pořadu,údajně se právě dělá na dabingu! "Neviem kdo to kde vyštrachal,že to budú dávať..." |
|
|
|
|
Perry napsal v č. 2752: To je škoda...., to jsem nevěděl ,že to i píšou, myslel jsem že to jen ve vysílání řeknou a to je vše... "bratrstvo neohrožených prozatím dávat nebudou..." |
|
|
|
|
Psali mi email z novy...bratrstvo neohrožených prozatím dávat nebudou... |
|
|
|
|
Glynwed napsal v č. 2742: Předpokládám, že onen výhružným xichtem vybavený a adekvátním dojmem působící komik byl nejméně obersturmführerem..."Ale nejlepší byla historka o valutových šmelinářích a jejich převýchově" Na druhou stranu, finální překážkový běh invalidů, to byla lahůdkově morbidní záležitost , ačkoli jak je všeobecně známo, takový letec Meresjev bez končetin tančil i kozáčka... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce