Vtipy a fóry z války (přispívat jen nové vtipy)
|
|
|
|---|---|
|
Nevím pořádně kam to dát, je to spíš k pláči, ale mohlo by to zaujmout: horkezpravy.libimseti.cz/zpravy/7377-znalost... |
|
|
|
|
Tak tohle je zatím nejlepší fór, na který jsem tento týden narazil www.amazon.de/Personenlexikon-1933-1945-Herm... Pro případ, že by link v budoucnu nefungoval, vysvětlím: hledal jsem "Personenlexikon 1933-1945" a na Amazon.de jsem našel:
Kunden, die diesen Artikel gekauft haben, kauften auch Monty Python - Das Leben des Brian Přiložené soubory jsou přístupné po přihlášení
|
|
|
|
|
Já bych to mj. s klidem dal i jako další příděl materiálu na téma: obecně oblíbené omyly. Při prvním kontaktu s tímto příkladem "německé důkladnosti" jsem se rovněž neubránil poprskání poznámkového sešitu používaného na konspektování (monitory ještě nebyly volně k použití . |
|
|
|
|
Z napsal v č. 618:
"nápis v japonských znacích kanji "
Z napsal v č. 618: Tento vtípek jsem rovněž slyšel, leč: Se non e verro, e ben trovato, neboli - i když to není pravda, je to alespoň hezky řečeno. Nápis byl ve skutečnosti v hiraganě, byl zcela nesmyslný, protože vypsané slabiky nedávaly v japonštině smysl a konec konců, pramen označený jako "traduje se" mi jako spolehlivý opravdu příliš nepřipadá. Tolik na margo tohot fórku, který se pěkně vyjímá "z příbalového letáku nějakého fotomateriálu" , leč pravdu vpravdě míjí na sáhy, mám-li parafrázovat ještě jedno přísloví. |
|
|
|
|
www.fronta.cz/ss-niagara-titanic-pacifiku Mimochodem - v souvislosti s tímto zajímavým článkem se mi vybavuje - Orion v Pacifiku působil maskovaný coby japonská nákladní loď - ovšem traduje se, že tato kamufláž byla prozrazena v prvním momentu kdy se setkal s opravdovou japonskou lodí. Aby vypadal věrohodně "japonsky", byl na bok přidán nápis v japonských znacích kanji - ale z důvodu nedostatku patřičně školených odborníků na palubě jej opsali/obkreslili z příbalového letáku nějakého fotomateriálu. Znamenal: "Nevhodné pro použití v tropech". |
|
|
|
|
www.novinky.cz/koktejl/248038-adolf-hitler-k... |
|
|
|
|
Monty Python: Biggles diktuje dopis (with random Lemon Curry). |
|
|
|
|
To jsou prosím tě oficiální překlady překladateků AČR... Neříkám, že umím nějak super anglicky, ale tohle si asi někdo dělá srandu... a věř mi, tohle jen nepatrný zlomek... |
|
|
|
|
Z čeho to je - (abych si na to dal pozor) ? |
|
|
|
|
Absolutně mě nenapadá, kam jinam bych to dal. Ale je to soíše k pláči... Airborne threat has passed through a defensive layer - Ohrožení ze vzduchu prošlo přes obrannou linii. Active fire control sonar - Aktivní střelecký radar. I am snorkelling - Pluji v periskopové hloubce. Large force of indeterminate numbers and formation of non friendly aircraft - Velká formace nebo neurčitý počet a formace spřátelených letadel. Towed anti-acoustic torpedo noisemaker which can be switched on/off while streamed - Vlečené antiakustické torpédo generující hluk, které může být zapnuto/vypnuto během pohybu ve stopě. Air towed decoy - Vlečení klamného cíle ve vzduchu Detect, identify and engage (if required) unknown platform trailing friedly platform - Zjistit, identifikovat a napadnout (vyžaduje-li se) neznámou plošinu pohybující se za spřátelenou plošinou. I am about to open fire within 5 seconds - Budu připraven k palbě do 5 sekund. Threat aircraft leaving contrails - Nebezpečný letoun opouští kondenzační stopy Decreasing in range or azimuth - Klesající v rádiusu nebo azimutu Loss of radar lock-on - Ztráta radarové stabilizace |
|
|
|
|
Poněmčení českých názvů: Dejvice- Gib Mehr Most Svatopluka Čecha- Heilige Regiment Bohmen Brucke Strašnice- Bu-BU-Bustadt Smíchov- Lachau Střešovice- Dachau |
|
|
|
|
Velitel ukazuje na kalašnikov a říká: "Toto je automat." Vojín na to: "A kam se hází mince?" |
|
|
|
|
kvety.atlas.centrum.cz/zahady/2011/7/13/clan... |
|
|
|
|
bush napsal v č. 607: "www.super.cz/3181-prekvapive-odhaleni -erotic..." a angláni se jim potom tlemili! |
|
|
|
|
bush napsal v č. 607: Himmler byl z figurín nadšený a sám si objednal padesát kusů. Dobytek "www.super.cz/3181-prekvapive-odhaleni -erotic..." |
|
|
|
|
www.super.cz/3181-prekvapive-odhaleni-erotic... |
|
|
|
| liquidator.blog.cz/0811/sokujici-objev-stole... | |
|
|
|
| Dedo hovorí svojmu vnukovi zážitky z vojny: - Na vojne sme mali taký kanón, že sme ho čistili dva týždne. - To bol taký veľký? - Nie, my sme boli takí leniví. | |
|
|
|
| Dedo rozpráva svojmu vnukovi príhodu z vojny:-Raz keď sme išli v noci do dediny pre zásoby,napadlo nás tridsať vlkov... Vnúčik namieta:-Ale dedo,,keď si mi túto príhodu vravel pred dvoma rokmi,bolo tých vlkov len pätnásť.... Dedko sa zamyslí,pohladí vnuka po hlave a hovorí:-No áno,ale vtedy si bol ešte príliš malý,aby si poznal celú pravdu..!... | |
|
|
|
|
Kdo si hraje, nezlobí. Někdy. Přiložené soubory jsou přístupné po přihlášení
|
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Vtipy a fóry z války (přispívat jen nové vtipy)