Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
|
|---|---|
|
Dzin napsala v č. 5574: Hmmmm.....a Zajcevovy paměti jsi četl? Ve filmu se s nimi shoduje jen jedna jediná věc - jméno hlavní osoby. Trochu málo ne? "Jsem se zase díval na Nepřítel před branami. Tenhle film se mi opravdu líbí" |
|
|
|
|
Jsem se zase díval na Nepřítel před branami. Tenhle film se mi opravdu líbí. |
|
|
|
|
A doplním k tomu krááásné video, musel to být pohled na Flying Fortress doprovázenou dvěma Gripíky www.novinky.cz/koktejl/167367-obavany-valecn... |
|
|
|
|
Tom napsal v č. 5571: Noo, to zní více než zajímavě "EDIT: pro Karayu: Milovice sou kousek od Benátek" popřemýšlím, jestli by to nešlo 8. května (nebo sedmého navečer, od dvou mám čas); i když desátého se v Praze koná maraton... Ach jo
Tom napsal v č. 5571: Noo... Spíš než na love story bych to tipl na nějaký hluboký, moralistický, politicky korektní příběh jedné postavy - ale nechám se překvapit (asi jen příjemně "sadíme se? Půjdeme z kina ulepený jak vod cukrový vaty " ). |
|
|
|
|
karaya1 napsal v č. 5570: Vsadíme se? Půjdeme z kina ulepený jak vod cukrový vaty "ale love story bych ve filmu o 332. FG snad ani nečekal?"
karaya1 napsal v č. 5570: Já mám přece P-40 taky rád..."ale asi se na ta éra rád někdy podívám." EDIT: pro Karayu: Milovice sou kousek od Benátek |
|
|
|
|
Já (a asi ani nikdo jiný) neočekávám, že Lucas vyrobí zázrak (ale love story bych ve filmu o 332. FG snad ani nečekal? - btw, 332. FG je Fighter Group, ne Squadron, takže i tak ta "skvadrona" je nesmysl ), ale asi se na ta éra rád někdy podívám. |
|
|
|
|
Jestli to bude druhý Pearl Harbor, tak se na to měli radši rovnou vybodnout a lítat jen na leteckých dnech. Sorry, v tomhle jsem skeptik. Jestli pak Peroutka zkusil, aby něco z toho předvedli teď o víkendu ve Kbelích? PS: blbovi, který v článku o filmu napíše "skvadrona", by měla jeho klávesnice nafackovat. |
|
|
|
|
Krásné kousky, pro mne novinka ve filmové tvorbě film Red Tails a natáčení některých scén v Milovicíchwww.fotogaleria.lietadla.com/view.php?id=21783 www.fotogaleria.lietadla.com/view.php?id=21782 www.fotogaleria.lietadla.com/view.php?id=21781 www.highinthesky.cz/novinky/red-tails-novy-f... |
|
|
|
|
zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=094&r=kultu... |
|
|
|
|
Nezapomeňte dneska koukat na wehrmachťáky. |
|
|
|
|
Pavle, díky za info! Po tomhle filmu pasu již delší dobu! Jdu nastavit DVD na nahrátí, již se těším. ____________________________ PS, mimo thema - jak s tou R-U FS? |
|
|
|
| V neděli 15. 3. v 15 hodin na ČT1 dávají film z roku 1938 "Neporažená armáda". | |
|
|
|
|
Pokud budete mít někdo čas a chuť, tak zítra se v KD Dolní Benešov v 18:00 koná předpremiérová projekce televizního dokumentu Sloužil jsem ve Wehrmachtu. Měla by tam být možnost hodit řeč s pamětníky, kteří se v dokumentu objeví. |
|
|
|
|
bart122: To je právě na tom super, protože tomu dodává švih. Vem třeba začáteční útěk z vězení, ten nemá chybu. |
|
|
|
|
Maratón jsem donedávna neznal a musím říci, že to byla pro mě bomba! Tak skvělý film jse muž dlouho neviděl. Nejen bojové scény, ale i celý příběh je prostě výborný. Není minuty u které by se člověk nudul, která by byla přebytečná. Jinak na DVD ho mám. |
|
|
|
|
Včera vyšlo na DVD "Uloupená hranice".Hodně dobrý film.Kdo to neviděl je to o tom Jak v jedné rodině je matka i dcera češka a otec i syn je němec.Dcera je hrdá na to že je češka a pomáha četníkum.Syn je jeden z ordnéřu.Nebojí se uhodit nebo vystřelit na vlastní sestru.jednoho dne ordnéři začnou pochodovat městem a chtějí vyhnat čechy z pohraničí.Nakonec se ubráni i s pomocí armady.Ale den na to musí opustit své stanoviště.Protože proběhla Mnichovská smlouva.Každý kdo se zajíma o rok 1938 by ho měl vidět |
|
|
|
|
No tak Maraton to je podle mě zvláštní film -bojové scény jsou dobré , ale některé pasáže filmu vypadají jako z nějaké komedie: Němečtí regulovčíci davají přednost ruským tankům na křižovatce , ruské tanky jedou kolem německého tábora jako by tam vůbec nebyl zato němci jsou v šoku , když němci zaklepou na byt v kterém se schovává pan Hanzlík s paní Brejchovou tak paní Brejchová se jen tak zeptá "kdo je" jako by se nic nedělo.Je to samozřejmě čistě můj názor , nemusíte s ním souhlasit. |
|
|
|
| Včera jsem na CS filmu shlédl český film Maratón (1968, Hanzlík, Brejchová, Menšík + plejáda herců v epizodních rolích, téma - osvobození Prahy). Myslel jsme, že mám všechny české válečné filmy nakoukané, ale tento byl pro mne překvapením. Hlavně překvapivě velkým rozsahem bojových scén (nástup na Prahu – cca 40 tanků v jednom závěru) větším než v Osvobození Prahy, Tankové brigádě a možná i Bráně k domovu. A to včetně známé německé tankové techniky dosažitelné v tehdejší ČSSR. Některé i dobře provedené (nákladní vůz zasažený tankovou střelou - za jízdy rozpůlený). Vzhledem k datu natočení nejsou tendenční věci prvoplánové, zkrátka velmi milé překvapení. Jestli vyjde někdy na přílohovém DVD rád se něj podívám znova, v lepší kvalitě. | |
|
|
|
|
No, to bude možná ono - už mi v hlavě taky řádí ten Němec, co nám doma schovává věci... |
|
|
|
|
Na Hellcat vyšla určitě začátkem 90. let monografie v L+K. Na HPM bych se musel podívat... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce