Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
|
|---|---|
|
viděli Goran byl tak laskav a vyhrabal ho již před premiérou, sice jen v kinoripu, ale platit se mi za to skutečně nechtělo. Film z pohledu historického totální fíkovina, z pohledu "filmy od Tarantina" průměr. Prostě na Pulp Fiction nic nemá, i když to teď spousta lidí tvrdí, že se Hanebný parchanti vyrovnají Pulp Fiction.To už spíš doporučuju District 9, i když nesouvisí nijak v WW2, přesto zajímavý filmík |
|
|
|
|
karaya1 napsal v č. 5595: Tak podle mého je Pitt hlavní tahoun toho filmu. Děj ničím výrazným nezaujme, spíše detailně propracované postavy a jednotlivé situace jsou hlavní tahák tohoto filmu. Ja od toho čekal krapet něco jiného takže bych mu dal tak 70%, zato výkonu Pitta 95%. Pokud se chcete pobavit proč ne. Pokud vám vadí historické nedostatky nebo změna historii určitě nechodtě "pak se mi film líbil a na konci jsem mu zatleskal. A to v něm hraje Brad Pitt " |
|
|
|
|
Mimochodem, nepatří to sice zcela sem, ale neviděl jste už někdo nového Tarantina, Inglorious Basterds? Byl jsem na něm pár dní zpátky v kině, a když se člověk oprostí od historické skutečnosti (resp. toho, že si ji Tarantino v podstatě vymyslel a zcela překroutil k filmové potřebě), pak se mi film líbil a na konci jsem mu zatleskal. A to v něm hraje Brad Pitt Na uniformy ani kvéry nejsem odborník, takže to nechám bez komentáře, snad jediný detail, co mi vadil, byl "Colonel SS". |
|
|
|
|
měla jsem možnost vidět film My, iz buduščego - propagace nebyla nic moc, ale film mne mile překvapil, sice chybičky ve výstroji i výzbroji, ale dějově dobrý a hlavně to mělo takovou zajímavou myšlenku... |
|
|
|
|
Neviděl jste náhodou někdo válečné dokumenty Jiřího Weisse "The Rape of Czechoslovakia", "Before the Raid" a "311" ? |
|
|
|
|
video.google.com/videoplay?docid=-6124187116... Skutečná lahůdka ! Legendární sovětský propagandistický film z r. 1938 "Jestli bude zítra válka." Naivní představa jak bude probíhat VVV v čistě ruské režii. Písnička se stala hitem a lidé se po červnu 1941 ptali, jak je možné, že se vyvíjí úplně jinak ... |
|
|
|
|
|
egli napsal v č. 5590: Obrázek je z časopisu Kaleidoskop, z kapitoly Roky 1938 a 1939 ve filatelii."Twiggy: Z čeho je ten obrázek?" Nevím zda je to vůbec existující film, nevím bohužel vůbec nic |
|
|
|
|
Twiggy: Z čeho je ten obrázek? |
|
|
|
|
Nevíte prosím, někdo něco o tomto filmu(viz. obrazek)? CSFD i IMDB mlčí Díky Přiložené soubory jsou přístupné po přihlášení
|
|
|
|
|
Polata napsal v č. 5586: Tak to si pamatuji ještě z přelomu 70. a 80. let, kdy to běželo v televizi... "VELKÁ VLASTENECKÁ VÁLKA POPRVÉ NA DVD! " |
|
|
|
| dead man: vďaka za informáciu | |
|
|
|
|
Asi nejlepší dokument o východní frotě, v USA uveden jako "Neznámá válka". Musíte si odmyslet nějaké tendenční dobové (70. léta) hodnocení... Filmag - Řitka 5. 5. 2009 VELKÁ VLASTENECKÁ VÁLKA POPRVÉ NA DVD! V průběhu letošního roku přineseme na DVD slavný dokumentární seriál, jenž na konci 70. let natočili společně američtí a sovětští filmaři. Celkem dvacet epizod, kterými provází hollywoodská ikona Burt Lancaster, nabízí zcela unikátní a často dosud nikdy nepublikovaný materiál o největší vojenské kampani v dějinách lidstva. |
|
|
|
|
|
HARM napsal v č. 5584: "dá kúpiť " jdem.cz/bg7q3 |
|
|
|
| Nevie mi niekto poradiť, kde a či vôbec sa dá kúpiť americká dokumentárna séria Tajomstvá vojny? Originálny názov Sworn to secrecy: secrets of war. | |
|
|
|
|
zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=108&r=kultu... |
|
|
|
| Dnes o 20:00 na ČT1 Lietadlová loď Enterprise: V pazúroch nepriateľa (americká dokumentárna rekonštrukcia). | |
|
|
|
|
dead man napsal v č. 5579: Prašť jak uhoď. Zvlášť to Irsko "Koprodukce." |
|
|
|
|
Ondík napsal v č. 5578: www.imdb.com/title/tt0215750/"což už samo o sobě vypovídá o kvalitě amerického filmu, " Koprodukce. |
|
|
|
|
Dzin napsala v č. 5576: Nikoli ne zcela tak, ale vůbec ne tak. Bohužel, film má k realitě stalingradské bitvy místy hodně daleko. Víš, Zajcev byl původně u Tichooceánského loďstva, ale jako obyčejný úředník...což už samo o sobě vypovídá o kvalitě amerického filmu, kdy z něj museli za každou cenu udělat civilizací nedotčenou lopatku, která se ani není pomalu schopná podepsat. U Stalingradu zezačátku bojoval v námořnické unioformě s kalhotama do zvonu, takže vlk z Jen počkej je pro roli oblečen lépe "když ne zcela tak jak se staly ve zkutečnosti." |
|
|
|
|
Krásné fotešky z příletu "Pink Lady" do Mladé. I s těmi Gripeny. www.army.cz/scripts/detail.php?id=13950 |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce
Goran byl tak laskav a vyhrabal ho již před premiérou, sice jen v kinoripu, ale platit se mi za to skutečně nechtělo. Film z pohledu historického totální fíkovina, z pohledu "filmy od Tarantina" průměr. Prostě na Pulp Fiction nic nemá, i když to teď spousta lidí tvrdí, že se Hanebný parchanti vyrovnají Pulp Fiction.