Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
|
|---|---|
|
David M (3076): Tak jak si to napsal s tím souhlasím. Jen si z toho vem trochu příklad až se bude řešit např. "nepatrný" rozdíl mezi uřezáváním hlav a ukazování kalhotek v nejmenované zemi |
|
|
|
|
Nemáte někdo titulky k Hitler's Secret Flying Saucers (William Lyne) (2004)? |
|
|
|
|
mbbb napsal v č. 3073: To je přeci Herr Flick z gestapa! "seriál Haló haló" |
|
|
|
|
Ta sebereflekce nesmí být přehnaná, nemístná protože v tom případě by byla sebezničující. Ono se podívej jak je in mluvit o excesech při odsunu atd.ono to zvláště u mladých má evokovat provinění se národa...Nic proti já samozřejmě s excesy také nesouhlasím, ale stále je tam ta nepřímá úměra mezi příčinou a následkem a to se opravdu dnes nenosí. Takže sebereflekse ano,ale nejprve je třeba jasně říci kdo co započal a proč a co bylo následkem čeho a to mi chybí, neustále se to jakoby snaží obcházet a pak místo zdravého sebevědomého postoje je to to stálé se schovávání se za jiné. |
|
|
|
|
jistě není správné zamlčovat jistá "temná" místa naší historie ale David M to asi myslel tak, aby filmový výklad alespoň trošku korespondoval s tím, jak to bylo a ne aby zcela obrátil "polarizaci" alespoň tak to chápu já |
|
|
|
|
DAVID M napsal v č. 3072: Tomu nerozumím. Jakože není radno o určitých událostech mluvit? Podle mně to je právě ta chyba. Zamlčovaná historie se vrátí zpět s daleko větší intenzitou - to je známé pravidlo. A právě to zamlčování pak umožňuje různé spekulace a zveličování. "neb jinak dochází ke změně polarizace,která je pro výklad našich dějin nepřípustná a v tom se zde určitě zhodneme." |
|
|
|
|
pěkná seberefllexe je seriál Haló haló. Das ist mein beliebtes Serial. |
|
|
|
|
Ono u té sebereflexe(o níž samozřejmě není pochyb) se jedná o míru či dávku,která by ale zároven neobrátila ona znaménka. (musí být skutečně dávkována odborníkem a v přesných dávkách sklouznu-li do doktorského žargonu ) neb jinak dochází ke změně polarizace,která je pro výklad našich dějin nepřípustná a v tom se zde určitě zhodneme. Jinak jsem-li u té šedodohnědé revanší zavánějící niti,ale radši dost. |
|
|
|
|
David M: To s těmi Želary s tebou souhlasím - přišlo mně to moc umělé (konec filmu). Ikdyž celá scénka vychází ze skutečné události z konce války bylo to vyumělkovaně přehnané až komické. Celé to souvisí s převažujícím názorem našich tvůrců, že český film musí zejména vychovávat hloupý plebs. Takže předtím tam byl důrazný akcent bolševických témat, teď máme pomalu hrdiny z druhé strany. Bohužel je to obraz celé české společnosti, která osciluje mezi extrémy. Ve vyrovnávání se s novodobými dějinami jsou obrovské nedostatky a dlouhodobě vtloukaná historie logicky vyvolává opačné názory. Na druhé straně ta sebereflexe zdaleka nedosahuje skutečných událostí a faktů - spíše se jedná o trapné parodie - skutečnost byla mnohem více tvrdší. Když mluvíš o tmavomodrém světě tak faktem je, že ve srovnání se sebrankou která se tenkrát dostala k moci byl důstojník SS archetyp charakteru a morálky. |
|
|
|
|
Johny napsal v č. 3069: Ono co Johny není i dnes. Podívej na jeden z "vrcholů" naší poli kinematografie(dle "renomovaných" kritiků) -Želary- no já byl vcelku zhnusen(manželce se líbil"Musím říci, že i po takové době jsem se na ten seriál rád kouknul a byl jsem překvapen, že ačkoliv je samozřejmě poplatný době a režimu v čase vzniku" ) -ta táhnoucí se tak často se vyskytující linie Němci sice né kladní,ale nejhorší padouši to bylo koneckonců partyzáni(kam se na ně hrabali náckové ) ,protože výsledný dojem pro normálního o historii se nezajímajícího se člověka je takový(taková zvířata to byla...to ti Němci nebyli až takový...) ještě mi na konci chybělo řádění RG a bylo by to komplet. (to ovšem dodává další kousek Krev zmizelého...ono ale co se divíme,co se budou naše děti-nebo už učí...) O Tmavomodrém světě jsem zde již své napsal a tak s napětím čekám na Marhoula( a očekávání nemám radši žádné). Nezbýva než nezkonalá bída. |
|
|
|
|
Čtyři z tanku a pes byl dobrý seriál. K vidění byl (je?) na polském satelitu. Musím říci, že i po takové době jsem se na ten seriál rád kouknul a byl jsem překvapen, že ačkoliv je samozřejmě poplatný době a režimu v čase vzniku, není tam zdaleka tolik bolševickejch žvástů jako v našich filmech a seriálech. Seriál působí mnohem lépe než takoví majorové zemanové, osvobození Prahy a podobné filmy naší výroby. Navíc milovníci "téčka" si přijdou na své - vše je točeno s originální technikou. |
|
|
|
videl někdo film: Nepřítel před branami?? |
|
|
|
|
|
FUJ06 napsal v č. 3062: Kde jsi na to proboha narazil? Já jsem četl dvoudílnou knuhu, ve který byy fotky z filmu, ale ten jsem nikdy neviděl. Strašně rád bych to napravil.... Tu knížku jsem miloval.... "Heh ... dneska jsem videl Ctyri v tanku a pes ... docela sila " |
|
|
|
|
|
Nevíte jestli budou na Čt opakovat nebo vysílat nové řady Četnických humoresek? |
|
|
|
|
FUJ06 napsal v č. 3063: Zajímavé, hlavně 10 minut před smrtí K.H.Franka "www.vojna.net/kino/index.htm" |
|
|
|
|
www.vojna.net/kino/index.htm |
|
|
|
|
Heh ... dneska jsem videl Ctyri v tanku a pes ... docela sila |
|
|
|
|
Dzin napsala v č. 3060: U fiilmů s tématikou vetřelec jsem vždycky usnul, to mě asi uspal ten Tomík"A ve filmu Vetřelci používali vesmírní mariňáci starý dobrý "Tommy gun", jen trochu ověšeny" |
|
|
|
|
Worchester: A ve filmu Vetřelci používali vesmírní mariňáci starý dobrý "Tommy gun", jen trochu ověšeny. |
|
|
|
|
Nevím jestli víte zhruba o čem sou STAR WARS ,ale v epizodě IV,V,VI byli použity jako zbran klonových vojáků (měli bílé uniformy a bojovali za zlou stranu) , měla ho asi polovina Clonetrooperů,německý druhoválečný kulomet MG-34 byl dvojnožky ,bez pásu a měl optiku. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce
) ,protože výsledný dojem pro normálního o historii se nezajímajícího se člověka je takový(taková zvířata to byla...to ti Němci nebyli až takový...) ještě mi na konci chybělo řádění RG a bylo by to komplet. (to ovšem dodává další kousek Krev zmizelého...ono ale co se divíme,co se budou naše děti-nebo už učí...) O Tmavomodrém světě jsem zde již své napsal a tak s napětím čekám na Marhoula( a očekávání nemám radši žádné). Nezbýva než nezkonalá bída.