Jak by to vypadalo, kdybychom se nepodřídili mnichovskému diktátu?
|
|
|
|---|---|
|
Glynwed napsal v č. 80: otázka je pokud by k tomu vůbec došlo, když by Německo utrpělo na nás takové ztráty (myslím i v potencionálním průmyslu a prac. silách) "muži, kteří se v roce 1938 musely vzdát, mohly v r. 1940 ukázat na nebi hrdého Albionu, zač je toho loket. A bez nich, kdoví jak by Anglie dopadla." |
|
|
|
|
Glynwed: v pohodě, díky moc za článek |
|
|
|
|
egli napsal(a) v č. 141: "gringo: podívej se do Historie a vojenství č. 1/1999 na článek J. Fidlera a E. Stehlíka Německá panzerwaffe v září 1938" Posli mi to taky na mail prosim :) |
|
|
|
|
to FUJ06 - Predpokladalo, se ze e bude ustupovat a ze se bude branit Slovensko a Morava. |
|
|
|
|
egli napsal(a) v č. 150: "Glynwed & čet.Hrad: článek jsem poslal" DÍKY MOC!!! |
|
|
|
|
Egli: Díky došlo mi to to, ale jak na potvoru mi to nejde otevřít |
|
|
|
|
Glynwed & čet.Hrad: článek jsem poslal |
|
|
|
|
egli napsal(a) v č. 146: "Dobře pošlu, ale až o víkendu." Jestli mohu poprosit, mohl by jsi mi ten článek poslat taky? Předem děkuji. |
|
|
|
| K 147: presne tak, david gore, mal by si si vziať príklad od p. Vaňourka! | |
|
|
|
|
David: různé vzpomínky stále knižně vycházejí, vem si například hraničáře od p. Vaňourka. A já bych si to koupil určitě Egli: Předem díky |
|
|
|
|
čet.Hrad napsal(a) v č. 142: "Mohl bys mi ten článek z HaV poslat na mail?" Dobře pošlu, ale až o víkendu. |
|
|
|
|
Davide, nemáš v úmyslu tyto své poznatky nějak souhrnně vydat? Podle toho co říkáš, máš hodně vzpomínek pamětníků, stálo by to za vydání. Pokud ovšem pamětníci nejsou proti. |
|
|
|
|
Egli: Mohl bys mi ten článek z HaV poslat na mail? Nebo nevíš kde by se dal sehnat (internet)? Mám z HaV jen pár čísel a tohle mezi nimi není |
|
|
|
|
gringo: podívej se do Historie a vojenství č. 1/1999 na článek J. Fidlera a E. Stehlíka Německá panzerwaffe v září 1938 |
|
|
|
|
Co myslíte o možném nasazení tanků LT-38 v konfliktu. ČSA objednala 22.července celkem 150 lehkých tanků. Předpokládala dodání dvacti vozů do konce roku a zbytek v prvnim čtvrtletí 1939. Je to čistě hypotetický - něž by se dostali k jednotkám, a ty se na ně vycvičili .... Ale jen by to bylo zajmavý srovnání :) |
|
|
|
|
|
egli udělal pěknou tabulku: www.fronta.cz/index.php?action=2&sekce=1... tady je složení např. 3.PzD: www.skalman.nu/third-reich/heer-panzer-div-3.htm Ta ikonka je fakt good, pořádnej frontovej bojec. |
|
|
|
|
to glynwed: Tak o tom mezistupni ( panzerbrigade ) jsem vubec nevedel :o( Dik za odkaz. Asi nahodou netusis, kolik meli Nemci v zari 1938 akceschopnych tanku PzIII a Pz IV ? Ja jsem dosel k cislum 70 ks Pz IV a 50 ks PzIII. K te ikonce : Nene, neni to nikdo z rodiny Jsem si rikal, ze kdyz tady vetsina ma ikonku nejakeho nacka, tak ze by to chtelo protivahu A hlavne mam pro sovetskou armadu slabost |
|
|
|
|
to Gringo: V roce 1938 byly tanky v německé tankové divizi rozděleny do dvou tankových pluků (Panzer-Regiment), které podléhaly tankové brigádě (Panzer-Brigade). Později byl tento "mezistupeň" ve velení odstraněn a v roce 1939 už pluky podléhaly přímo velení divize. To tabulkové složení divize....no, musím se přiznat, vycházel jsem z trochu pochybných zdrojů ....a je to spíš kombinace složení divize z roku 1939 a kusých informací o organizaci divize v roce 1938 z různých publikací....vlastně se divím že jsem ji tady zapoměl a nevymazal....ale odpovídá to znalostem které jsem v té době měl....takže jestly jsem tě sklamal tak se omlouvám.Jinak dobrá stránka o organizaci a počtech kusů v tankových plucích: www.panzerdiesel.com/data/e/2g0.html P.S.: Ta tvoje ikona je fakt dobrá...co je to za ruskýho gardistu, někdo z rodiny ? |
|
|
|
|
to Glynwed : Zdar, 06.03.2003 uvadis Tabulkové složení německé Panzerbrigade v roce 1938. Nemelo by se spise jednat o tabulkove slozeni Panzerdivision ? A, prosim, jaky informacni zdroj si pouzil ? DIK moc |
|
|
|
|
V dohledné době dám do dokumentů záznam z jednání Hitler versus generální štáb. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Jak by to vypadalo, kdybychom se nepodřídili mnichovsk...
Jsem si rikal, ze kdyz tady vetsina ma ikonku nejakeho nacka, tak ze by to chtelo protivahu
....a je to spíš kombinace složení divize z roku 1939 a kusých informací o organizaci divize v roce 1938 z různých publikací....vlastně se divím že jsem ji tady zapoměl a nevymazal....ale odpovídá to znalostem které jsem v té době měl....takže jestly jsem tě sklamal tak se omlouvám.