Východní fronta
|
|
|
|---|---|
|
stanley napsal v č. 1724: jo to já vim "vše je v knihách" |
|
|
|
|
|
thecat napsal v č. 1720: vše je v knihách "jo tak to já nevím " |
|
|
|
|
|
thecat napsal v č. 1709: A ty asi nevíš, že ani Wehrmacht si takto zpravidla nepočínal, protože kádroví důstojníci se často snažili neposkvrnit to, co považovali za vojenskou čest! SS ovšem plnilo hlavně ideologickou úlohu, čistění Lebensraumu. "ty asi nevíš jaký je prolém když voják neposlechne nadřízeného !!!" |
|
|
|
|
| sory byla teď to čtu LOL | |
|
|
|
|
DG napsal v č. 1718:
"Něco si o tom prosím přečti "
stanley napsal v č. 1719: jo, v tom linku, co sem sem dal je něco takového napsáno "Jestli to nebylo prostě proto, že vypálili a vyvraždili trochu jiný Oradour..." |
|
|
|
|
stanley napsal v č. 1719: jo tak to já nevím "Jestli to nebylo prostě proto, že vypálili a vyvraždili trochu jiný Oradour..." |
|
|
|
|
|
thecat napsal v č. 1698: Jestli to nebylo prostě proto, že vypálili a vyvraždili trochu jiný Oradour... "43 obžalovaných, souzených za masakr v Oradouru, bylo odsouzeno k trestu smrti." |
|
|
|
|
|
xfish5 napsal v č. 1717: Něco si o tom prosím přečti "To je fakt, prostě, to není můj výmsl." |
|
|
|
| mbbb: To je fakt, prostě, to není můj výmsl. | |
|
|
|
| Ale tak věděli, kdo se toho účastnil, já divize, rota, pluk, jednotka,... | |
|
|
|
|
Propouštění lidí obviněných z válečných zločinů bylo z velké části účelové. Kdyby nechali ve vězení všechny, kdo tam zůstat měly, bylo by Německo citelně vylidněno na dost dlouhou dobu a návrat k mírovému životu by byl naprosto nemožný. Podobně jednali jak Západní spojenci, tak Sověti. |
|
|
|
|
xfish5 napsal v č. 1704: jenže, všichni lidé v té vesnici někoho zadržovali? Zadržovali v ní vůbec někoho? "Ano, přesně tak, a rozkaz vydal Otto dickmann, protože v té vesnici měli partyzáni zadržovat jeho kmaráda Helmuta Kampfeho." |
|
|
|
|
xfish5 napsal v č. 1711: A ty víš o jakémkoliv protestu či váhání? "Ty jsi tam byl, že sis tak jistý, že ho ochotně splnili?" |
|
|
|
|
xfish5 napsal v č. 1708: Jistě, tomu se říká nedostatek důkazů. Takže když neprokážeme kdo konkrétně koho zastřelil, tak se tam asi ti lidi postříleli a upálili sami, že "A pokud vím, většina vojáků SS, zadržena Američany byla pro prošetření, jestli nespáchali nějaký zločin propuštěna domů." |
|
|
|
| Ty jsi tam byl, že sis tak jistý, že ho ochotně splnili? | |
|
|
|
|
pro některé - tady je to třeba popsáno: neviditelnypes.cz/hyena2002/clanky/2004/06/3... |
|
|
|
| ty asi nevíš jaký je prolém když voják neposlechne nadřízeného !!! | |
|
|
|
| A pokud vím, většina vojáků SS, zadržena Američany byla pro prošetření, jestli nespáchali nějaký zločin propuštěna domů. | |
|
|
|
|
DG (1697): bohužel to je důsledek toho o čem jsem psal. Vlna glorifikace hrdinů z SS po roce 1990 (stačí si zajít do knihkupectví). XFish je dokonalým produktem této vlny - narozen asi 1990. |
|
|
|
|
xfish5 napsal v č. 1704: A mění to něco na tom, že důstojník SS vydal rozkaz, kteří jeho vojáci velice ochotně splnili? "Ano, přesně tak, a rozkaz vydal Otto dickmann, protože v té vesnici měli partyzáni zadržovat jeho kmaráda Helmuta Kampfeho." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Východní fronta