Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
|
|---|---|
|
Perry napsal v č. 4585: Tak samopaly vz.58 to nebyly ani náhodou !!"Všiml si včera taky někdo jak ve filmu Vyšší princip ssáci stříleli samopaly vz.58?" |
|
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 4651: To by mě zajímalo, jestli v tom kině tedy vůbec něco promítají " podle něj příliš překrucuje historická fakta." |
|
|
|
|
Spíše než doporučil shlédnout bych se zajímal, jestli zmiňované filmy (já bych přidal ještě Pearl Harbor) také odmítl promítat z důvodů přílišného překrucování historie. |
|
|
|
|
No nám kdysi (1985??) v kině taky nechtěli pustit "Idi i smotri" - ale sme je překecali!!! A včera sem se na to smotril zase a furt je to dobré,.... Dolin |
|
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 4651: Kam ten hollywoodský filmový průmysl spěje !?! Panu Kubelkovi bych (ať nejsme OT) doporučil shlédnout Atentát, Kam orli nelétají "příliš překrucuje historická fakta." nebo Schindlerův seznam... (a před spaním povinně 30 případů majora Zemana ) |
|
|
|
|
Provozovatel kina v Jirkově na Chomutovsku Miloš Kubelka odmítl promítat diskutovaný a z hlediska návštěvnosti v poslední době nejúspěšnější film Šifra Mistra Leonarda. Snímek, který vznikl na motivy bestselleru Dana Browna, totiž podle něj příliš překrucuje historická fakta. www.novinky.cz/kultura/86252-sef-kina-v-jirk... |
|
|
|
|
ja_62 napsal v č. 4645: -kdyby tento film měl náhodou někdo v digitální podobě... asi bych na korunu nehleděl ;-) "také stojí za shlédnutí...." |
|
|
|
|
Honza M. napsal v č. 4638:
"Tak jsem včera konečně viděl Chaplinova "Diktátora" - ještě lepší, než co jsem o něm četl, hlavně při společných scénách "Fujrera" Hynkela a Napaloniho jsem se většinou válel smíchy po zemi."
Tom napsal v č. 4639: Ten film je úžasný, a asi si dost těžko vybrat která scéna je lepší, ač tanec s glóbusem asi překonává všechny, ale simultánní holení Adenoida Hynkela a Benzina Napaloniho, s trumfováním, kdo si nastaví výš křeslo nebo jejich hádka "Čí letadla to jsou?" /zvláště poté co jedno spadlo"Mně se strašně líbí žonglování s tou "zeměkoulí"... " / během přehlídky, nebo už posunovačská scénka s vlakem během oficiálního vítání Benzina na nádraží také stojí za shlédnutí.... |
|
|
|
|
Diktátora jsem porád neviděl. |
|
|
|
|
Tom napsal v č. 4639: Jo, tahle scéna "Vládce světa" se mi taky moc líbila - podle wikipedie se také nejvíc líbila dobové kritice "Mně se strašně líbí žonglování s tou "zeměkoulí"... " (a ještě holení v rytmu Maďarského tance ). |
|
|
|
|
Tom napsal v č. 4639: Jj, to nemělo chybu"Mně se strašně líbí žonglování s tou "zeměkoulí"... " a nejlepší bylo jak dával hlavičku. |
|
|
|
|
lord.metal napsal v č. 4640: "Nevíte prosimvás někdo kde by se dalo stáhnout Bratrstvo neohrožených v češtině?" www.torrentspy.com/torrent/220612/Band_of_Br... www.torrentspy.com/torrent/241068/Band_of_Br... www.torrentspy.com/torrent/241011/Band_of_Br... www.torrentspy.com/torrent/240892/Band_of_Br... www.torrentspy.com/torrent/240761/Band_of_Br... www.torrentspy.com/torrent/240715/Band_of_Br... www.torrentspy.com/torrent/240701/Band_of_Br... www.torrentspy.com/torrent/240645/Band_of_Br... www.torrentspy.com/torrent/240642/Band_of_Br... www.torrentspy.com/torrent/240458/Band_of_Br... Jsou to torrenty takže si to stáhnete (downlod torrent) a pak pomocí programu (třeba BitComet) stáhnete clý film, je to amglicky titulky jsou na www.titulky.com...stačí dát Band of Brothers |
|
|
|
|
Tak jsem včera konečně viděl Chaplinova "Diktátora" - ještě lepší, než co jsem o něm četl, hlavně při společných scénách "Fujrera" Hynkela a Napaloniho jsem se většinou válel smíchy po zemi. |
|
|
|
|
Andy napsal v č. 4636: Já jsem ho viděl již dříve na TVP1. Byl to docela slušně natočený film s krásnou hudbou na pozadí... "Pozeral niekto včera na STV2 film Napola??? " |
|
|
|
|
Pozeral niekto včera na STV2 film Napola??? Bolo to o nemeckej mládežníckej škole, niekde v Mecklenburg-Vorpommern, dosť ma to zaujalo. |
|
|
|
|
tak už je na military i pokračování Pomáhali Silveru A...v Čs.odboji |
|
|
|
|
Ero napsal v č. 4630: v 19:30h "A v kolik hodin, já to zapoměl " |
|
|
|
|
Brzy by se měl na www.militaryzone.cz v Čs.odboji objevit článek o pomocnících Silver A v Pardubicích a okolí....tak si to hlídejte... Ero: ještě v tom připravovaném dvoudílném filnu hraje J.Dušek , ale nevím koho, jen doufám, že ne Potůčka |
|
|
|
|
Ero napsal v č. 4620: já jsem z Pardubic a byla jsem se dívat na natáčení ...."A kdes přišla k těm informací kdo koho hraje? kdyžtak hoď nějakej odkaz " 25.5. je beseda s filmaři a pamětníky o Silveru A a tohoto období v Pardubicích, tak Vám sem obsah napíšu a zkusím i fotit |
|
|
|
|
Martin R. napsal v č. 4622: Knižní podobu mohu jen doporučit. Opravdu skvělé čtení"Tak o tom jsem zatím neslyšel, ale byla by to paráda... Na to bych šel i do kina..." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce