Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
|
|---|---|
|
Hartmann napsal v č. 4922: Já na něj říkám asi tolik, že není jediným, bohužel. "A co jste říkali na toho ruskýho "historika", co i v dnešní době popírá katyňský masakr?" |
|
|
|
|
mig napsal v č. 4931: "25000 zatiaľ preukázaných nebolo" Podle filmového dokumentu na 25K zněl rozkaz - nalezeno bylo něco přes 10K.
fusilier napsal v č. 4927: Jasně, domluv se z Lukašenkem, že kolem Minska budeš vykopávat oběti bolševismu, určitě ti dá povolení "Jen zrealizovat ověření této hypotézy..." |
|
|
|
|
Dzin napsala v č. 4930: Už si celkom nepamätám, ale kdesi som čítal, že nepochybne bolo dokázaných asi 15000 popravených v súvislosti s Katyňou. Možno sa v Bielorusku alebo niekde inde nájdu aj iné hroby, ale 25000 zatiaľ preukázaných nebolo. To však nezmenšuje rozsah tejto "akcie", ktorá asi otrasie každým normálnym človekom. "Jestli všichni, kdo podlehli stalinskému teroru, nebo jen ti, kdo byli zabiti v souvisloti s Katyní..." |
|
|
|
|
bubu: Otázka potom je kdo vše je započítán. Jestli všichni, kdo podlehli stalinskému teroru, nebo jen ti, kdo byli zabiti v souvisloti s Katyní... |
|
|
|
|
Dzin: já slyšel i o 35 000 historie mate i historiky a samotné archivy |
|
|
|
|
25 000, to také slyším prvně. Já do nedávna myslel, že to bylo "jen" oněch 10 000. Ale jak si čtu, tak to je tedy zaručený počet a těch 25 000 je maximální možná. |
|
|
|
|
To mě taky překvapilo, zajímalo by mě, kde našli ten rozkaz na popravu 25 000 lidí. Ten by měli ukázat tomu ruskému historikovi. Je škoda, že dnes tak mnoho lidí o tomto masakru nic neví btw. na konci vyslovili doměnku, kde by mohl být ten zbytek. Jen zrealizovat ověření této hypotézy... |
|
|
|
|
Worchester napsal v č. 4921: "Což je pro mě úplná novinka, abych pravdu řekl." Ještě bych přidal, co byla další novinka pro mě - ten počet popravených. 25 000!!! Do této chvíle jsem myslel, že jich bylo "jen" 4 500 v Katyňském lese. Ale to byli jen ti, které se podařilo najít Němcům v roce 1943. V 90. letech se našly další masové hroby s cca 10 000 těl a zbytek se nikdy nenašel. |
|
|
|
|
fusilier napsal v č. 4924: To právě ukazovali jak mluvili o tom čs. policistovi. Na té fotce byl četník "Jinak jak tam ukazovali ty fotky, tak tam byla jenda, na které byl voják v československé uniformě." |
|
|
|
|
Trochu mni připomínal Krystlíka Jinak jak tam ukazovali ty fotky, tak tam byla jenda, na které byl voják v československé uniformě. Takže opět někteří prožili zajímavou anabázi různými armádami.Zkrátka aniž by se museli stěhovat, tak ti lidé během 30ti let byli občany tolika různých států... |
|
|
|
|
Hartmann napsal v č. 4922: Říkám na něj asi to samé jako na Irwinga a jiné popírače holokaustu. Je celkem absurdní, když člověk v dnešní době popírá holokaust či jiné zločiny, které byli jednoznačně potvrzeny. "A co jste říkali na toho ruskýho "historika", co i v dnešní době popírá katyňský masakr? |
|
|
|
|
A co jste říkali na toho ruskýho "historika", co i v dnešní době popírá katyňský masakr? |
|
|
|
|
Hartmann napsal v č. 4919: Jak jsem tak viděl, tak tam říkali, že tam zahynul i nějaký čs. policista/četník..."Jo, ani jsem nevěděl, že v Katyni zahynulo tolik lidí z Česka." Což je pro mě úplná novinka, abych pravdu řekl. |
|
|
|
|
Jo, ani jsem nevěděl, že v Katyni zahynulo tolik lidí z Česka. |
|
|
|
|
Včera dávali na ČT 2 pěkný český dokument o Katyňském masakru. Zejména se tedy zabýval problematikou důstojníků z Těšínska v Polské armádě. Fakt pěkně udělané. |
|
|
|
|
Dan612 napsal v č. 4915: No já jo."Ne, stovky a stovky knih, to snad chápeš ne??" |
|
|
|
|
Ne, stovky a stovky knih, to snad chápeš ne?? |
|
|
|
|
bobanek napsal v č. 4912: Jen jedna? "Svého času vyšla o tomto konvoji i kniha : Záhada konvoje PQ 17." |
|
|
|
|
A taky byl film, kniha a písnička Konvoj do Murmanska :o) |
|
|
|
|
Dzin napsala v č. 4911: Svého času vyšla o tomto konvoji i kniha : Záhada konvoje PQ 17. Byl to pěknej masakr. "Je to Konvoj PQ-17." |
|
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce
historie mate i historiky a samotné archivy
btw. na konci vyslovili doměnku, kde by mohl být ten zbytek. Jen zrealizovat ověření této hypotézy...
Což je pro mě úplná novinka, abych pravdu řekl.