Filmy a dokumenty o 2. světové válce

4241-4260 z 5390
Po
Lipton 3.5.2004 16:40 - č. 1302
Lipton
karaya1 napsal v č. 1301:
"Big Red One"
To je ten s tými českými koncentrákmi? Jeden s najhorších vojnových filmov. Ale to môže byť kvôli tomu, že režisér Sam Fueller čerpal s vlastných skúseností.
karaya1 3.5.2004 16:07 - č. 1301
karaya1 Hofi: alespoň, že se snažili.. V "Big Red One" tam američtí filmaři strčili téměř neupravovaný Sherman... Krásně hranatý Pzkpfw.IV či co to mělo být a proti tomu krásně oblý Sherman... Chvíli mi trvalo, než sem pochopil, že to je vlastně německý tank
Kreon 3.5.2004 08:34 - č. 1300
Kreon Martyn: nebyla.
Hofi 3.5.2004 01:23 - č. 1299
Hofi Minule som videl zaujímavú filmovú prestavbu T-34 na Pz. IV. Dobre oplechované téčko z veľkej vzdialenosti ako tak pripomína Tiger, ale Pz. IV ? Tá filmová prestavba stála za to. Na boku mala tá "Pz. IV-ka" dokonca originál rezervné pojazdové kolesá z Pz. IV.

Film sa volal "Slávny pes" (slovenskej, resp. čs. produkcie) a hlavným hrdinom bol vlčiak, ktorý v celom filme pobehoval s rytierskym krížom s dubovými ratolesťami a mečmi na krku.
Lipton 2.5.2004 19:41 - č. 1298
Lipton
Napísal FUJ06: v téme ´Bitva o Hurtgenský les´
Viděl někdo dneska ráno ten dokument na Primě?

Máš na mysli ten o Stalingrade?
Johny 29.4.2004 23:41 - č. 1297
Johny Otčinu jsem viděl už dávno a tak jsem si to s chutí zkouknul znova. Musím uznat, že exteriéry se povedly. Budova federálního shromáždění v Praze jako SS hlavní policejní velitelství naprosto odpovídá.
Martyn 29.4.2004 08:13 - č. 1296
Zdravím všechny,
nevíte čirou náhodou, jestli nebyla zfilmována kniha Žraloci a malé ryby? Určitě znáte, je to o něm. ponorkových námořnících.
Melyngar 28.4.2004 20:38 - č. 1295
Melyngar Kralik:Díky
Kralik 28.4.2004 07:48 - č. 1294
Kralik V sobotu 1. května v 14.20 na Primě Atentát. Český film o atentátu na Heydricha.

V sobotu 8. května v 14.15 na Primě Nebeští jezdci!!!
Hofi 26.4.2004 15:17 - č. 1293
Hofi Lipton: Dík.

Ešte by ma zaujímalo (kto ste ten film videl), že čo to bolo za kanóny, ktoré imitovali nemecké 88-ičky.

V tejto súvislosti ma napadá otázka na Mila, či sa do 88-ičky používalo aj iné strelivo, než protipancierové a protilietadlové.
Lipton 26.4.2004 14:56 - č. 1292
Lipton
Hofi napsal v č. 1291:
"Zaujalo ma ešte, že bol natočený v spolupráci s Maďarmi. Nevieš o tom niečo bližšie? Napr., či s nenatáčal aj v Maďarsku?"
Je to tak, film sa natáčal z väčšej časti v Maďarsku a zahralo si tam aj niekoľko Maďarských hercov a komparzistov. Bohužiaľ nepoznám presnú lokáciu natáčania.
Hofi 26.4.2004 14:46 - č. 1291
Hofi
Lipton napsal v č. 1290:
"Mne tam tie tanky dosť vadili. Ale čo už, do filmu za nízky rozpočet nie je ľahké zohnať skutočnú techniku."

Ale na tých pár scén v podstate stačili. A okrem toho sa ich snažili natáčať z pomerne "neškodných" uhlov. Ten nízky rozpočet je ďalším čarom tohto filmu a dokazuje, že megalomanstvo nemusí byť vždy cestou k úspechu.

S tými výložkami mi išlo o to, že "nepasovali" k žiadnej hodnosti pozemného vojska. Na niektorú z poddôstojníckych hodností mali príliš úzke lemovanie. A ako dôstojnícke už vôbec nevyzerali. Ale na prekladarteľov by fpohode stačil .
Lipton napsal v č. 1290:
"A naviac je to jediný film, ktorý sa zaoberá krvavou a zabudnutou bitkou o Hürtgenwald."

Jediný - a oni tak skur..a jeho názov, takže veci neznalý divák sa o žiadnom Hurtgenskom lese a tých, čo v ňom padli, nič nedozvie..

Zaujalo ma ešte, že bol natočený v spolupráci s Maďarmi. Nevieš o tom niečo bližšie? Napr., či s nenatáčal aj v Maďarsku?
Lipton 26.4.2004 14:34 - č. 1290
Lipton
Hofi napsal v č. 1288:
"A nevadili mi ani tie "papundeklové" Pz. IV, myslím, že sa tvorcovia filmu vcelku posnažili. "

Mne tam tie tanky dosť vadili. Ale čo už, do filmu za nízky rozpočet nie je ľahké zohnať skutočnú techniku.
Hofi napsal v č. 1288:
"Akurát jedna vec sa mi trochu nepozdávala, a síce výložky toho nemeckého veliteľa prieskumnej skupiny."

To bol nejaký ostrieľaný veterán. Toho by sme mali poslať na tých prekladateľov.
Hofi napsal v č. 1288:
"Mne sa film páčil. Myslím, že patrí k tomu lepšiemu, čo som z anglo-americkej produkcie videl, preto som si ho nahral a už asi trikrát videl. Zdal sa mi pomerne realistický, najmä celková atmosféra - chvíľami sa mi pri jeho pozeraní zdalo, že mám mokro v topánkach a blato až za ušami. "
Súhlas. A naviac je to jediný film, ktorý sa zaoberá krvavou a zabudnutou bitkou o Hürtgenwald.
Hofi 26.4.2004 14:14 - č. 1289
Hofi
Lipton napsal v č. 1285:
"Hofi: Preto najradšej sledujem filmy v pôvodnom znení v angličtine"
Ono mne sa ten český dabing celkom páčil a počas celého filmu som nezaznamenal žiadny prekladateľský lapsus. Ale ten začiatok a koniec ma FUCKT dorazili...
Hofi 26.4.2004 14:09 - č. 1288
Hofi
Lipton napsal v č. 1283:
"Mal som chuť tých prekladateľov..."

...strieľať, strieľať, strieľať!

Mne sa film páčil. Myslím, že patrí k tomu lepšiemu, čo som z anglo-americkej produkcie videl, preto som si ho nahral a už asi trikrát videl. Zdal sa mi pomerne realistický, najmä celková atmosféra - chvíľami sa mi pri jeho pozeraní zdalo, že mám mokro v topánkach a blato až za ušami.

A nevadili mi ani tie "papundeklové" Pz. IV, myslím, že sa tvorcovia filmu vcelku posnažili. Zaujímalo by ma, že na čom boli postavené. Snáď sovietske BMP/BVP alebo MT-LB?

Oceňujem aj také detaily, ako napr. označenie 116. Pz.Div. na náklaďákoch vezúcich muníciu pre tanky. (akurát, že boli na trochu neobvyklom mieste - dvere.)

Akurát jedna vec sa mi trochu nepozdávala, a síce výložky toho nemeckého veliteľa prieskumnej skupiny.
Glynwed 26.4.2004 14:06 - č. 1287
Glynwed Ve čtvrtek 29.4. na Primě Otčina.
Kralik 26.4.2004 13:57 - č. 1286
Kralik Mě dostal ten rychlodabing Mostu u Remagenu na nově. Jako by neexistovaly titulky...
Lipton 26.4.2004 13:54 - č. 1285
Lipton Hofi: Preto najradšej sledujem filmy v pôvodnom znení v angličtine, tam sa nič podobného stať nemôže. Inač celkovo máš na film Když utíchli trumpety aký názor?
Polata 26.4.2004 09:47 - č. 1284
1/ v sobotu 1.5. odpoledne na Primě TV - "Atentát" .

Z celé řady filmových rekonstrukcí asi ta nejlepší.

Kdy by jen tušil, že Sequens natočí o 10 let později / z celou řadou herců z tohoto jeho asi nejlepšího filmu/ 30 Případů majora Zemana.

2/ Ve stejný den vystoupí v Praze anglická skupina British Sea Power. Jejich píseň A Lovely Day Tomorow se odehrává na palubě letounu vezoucího výsadek Anhropoid. V nahrávce zpívá /i česky/ Kateřina Winterová. Údajně k této nahrávce přiměl britskou skupinu TV dokument. Domnívám se, že se jednalo o film ""SS-3" režiséra Kaplana, který jej na počátku 90.let natočil hrané dotáčky v Praze.

Zatím jsem neměl možnost si poslechnout.
Lipton 26.4.2004 07:13 - č. 1283
Lipton
Hofi napsal v č. 1282:
" "najlepší" bol (určite si si to všimol) záverečný text, kde sme sa mohli dozvedieť, že na bitku o "Ardenský les" sa zabudlo kvôli ďalším ťažkým bitkám; v skutočnosti tam bolo napísané, že na bitku o Huertgenský les sa zabudlo kvôli "Battle of the Bulge", ktorá začala o pár dní/týždňov neskôr... Strieľať! Strieľať! Strieľať!"
Áno všimol som si to. To bolo niečo hrozné! Inač skvelý film a takéto hlúposti to pokazia. Mal som chuť tých prekladateľov...
4241-4260 z 5390
Po

Diskuzní forum

Přihlásit