Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
|
|---|---|
|
karaya1 napsal v č. 1301: To je ten s tými českými koncentrákmi? Jeden s najhorších vojnových filmov. Ale to môže byť kvôli tomu, že režisér Sam Fueller čerpal s vlastných skúseností. "Big Red One" |
|
|
|
|
Hofi: alespoň, že se snažili.. V "Big Red One" tam američtí filmaři strčili téměř neupravovaný Sherman... Krásně hranatý Pzkpfw.IV či co to mělo být a proti tomu krásně oblý Sherman... Chvíli mi trvalo, než sem pochopil, že to je vlastně německý tank |
|
|
|
|
Martyn: nebyla. |
|
|
|
|
Minule som videl zaujímavú filmovú prestavbu T-34 na Pz. IV. Dobre oplechované téčko z veľkej vzdialenosti ako tak pripomína Tiger, ale Pz. IV ? Tá filmová prestavba stála za to. Na boku mala tá "Pz. IV-ka" dokonca originál rezervné pojazdové kolesá z Pz. IV.Film sa volal "Slávny pes" (slovenskej, resp. čs. produkcie) a hlavným hrdinom bol vlčiak, ktorý v celom filme pobehoval s rytierskym krížom s dubovými ratolesťami a mečmi na krku. |
|
|
|
|
Napísal FUJ06: v téme ´Bitva o Hurtgenský les´ Viděl někdo dneska ráno ten dokument na Primě? Máš na mysli ten o Stalingrade? |
|
|
|
|
Otčinu jsem viděl už dávno a tak jsem si to s chutí zkouknul znova. Musím uznat, že exteriéry se povedly. Budova federálního shromáždění v Praze jako SS hlavní policejní velitelství naprosto odpovídá. |
|
|
|
|
Zdravím všechny, nevíte čirou náhodou, jestli nebyla zfilmována kniha Žraloci a malé ryby? Určitě znáte, je to o něm. ponorkových námořnících. |
|
|
|
|
|
Kralik:Díky |
|
|
|
|
V sobotu 1. května v 14.20 na Primě Atentát. Český film o atentátu na Heydricha. V sobotu 8. května v 14.15 na Primě Nebeští jezdci!!! |
|
|
|
|
Lipton: Dík. Ešte by ma zaujímalo (kto ste ten film videl), že čo to bolo za kanóny, ktoré imitovali nemecké 88-ičky. V tejto súvislosti ma napadá otázka na Mila, či sa do 88-ičky používalo aj iné strelivo, než protipancierové a protilietadlové. |
|
|
|
|
Hofi napsal v č. 1291: Je to tak, film sa natáčal z väčšej časti v Maďarsku a zahralo si tam aj niekoľko Maďarských hercov a komparzistov. Bohužiaľ nepoznám presnú lokáciu natáčania. "Zaujalo ma ešte, že bol natočený v spolupráci s Maďarmi. Nevieš o tom niečo bližšie? Napr., či s nenatáčal aj v Maďarsku?" |
|
|
|
|
Lipton napsal v č. 1290: "Mne tam tie tanky dosť vadili. Ale čo už, do filmu za nízky rozpočet nie je ľahké zohnať skutočnú techniku." Ale na tých pár scén v podstate stačili. A okrem toho sa ich snažili natáčať z pomerne "neškodných" uhlov. Ten nízky rozpočet je ďalším čarom tohto filmu a dokazuje, že megalomanstvo nemusí byť vždy cestou k úspechu. S tými výložkami mi išlo o to, že "nepasovali" k žiadnej hodnosti pozemného vojska. Na niektorú z poddôstojníckych hodností mali príliš úzke lemovanie. A ako dôstojnícke už vôbec nevyzerali. Ale na prekladarteľov by fpohode stačil .
Lipton napsal v č. 1290: "A naviac je to jediný film, ktorý sa zaoberá krvavou a zabudnutou bitkou o Hürtgenwald." Jediný - a oni tak skur..a jeho názov, takže veci neznalý divák sa o žiadnom Hurtgenskom lese a tých, čo v ňom padli, nič nedozvie.. Zaujalo ma ešte, že bol natočený v spolupráci s Maďarmi. Nevieš o tom niečo bližšie? Napr., či s nenatáčal aj v Maďarsku? |
|
|
|
|
Hofi napsal v č. 1288: "A nevadili mi ani tie "papundeklové" Pz. IV, myslím, že sa tvorcovia filmu vcelku posnažili. " Mne tam tie tanky dosť vadili. Ale čo už, do filmu za nízky rozpočet nie je ľahké zohnať skutočnú techniku.
Hofi napsal v č. 1288: "Akurát jedna vec sa mi trochu nepozdávala, a síce výložky toho nemeckého veliteľa prieskumnej skupiny." To bol nejaký ostrieľaný veterán. Toho by sme mali poslať na tých prekladateľov.
Hofi napsal v č. 1288: Súhlas. A naviac je to jediný film, ktorý sa zaoberá krvavou a zabudnutou bitkou o Hürtgenwald. "Mne sa film páčil. Myslím, že patrí k tomu lepšiemu, čo som z anglo-americkej produkcie videl, preto som si ho nahral a už asi trikrát videl. Zdal sa mi pomerne realistický, najmä celková atmosféra - chvíľami sa mi pri jeho pozeraní zdalo, že mám mokro v topánkach a blato až za ušami. " |
|
|
|
|
Lipton napsal v č. 1285: Ono mne sa ten český dabing celkom páčil a počas celého filmu som nezaznamenal žiadny prekladateľský lapsus. Ale ten začiatok a koniec ma FUCKT dorazili... "Hofi: Preto najradšej sledujem filmy v pôvodnom znení v angličtine" |
|
|
|
|
Lipton napsal v č. 1283: "Mal som chuť tých prekladateľov..." ...strieľať, strieľať, strieľať! Mne sa film páčil. Myslím, že patrí k tomu lepšiemu, čo som z anglo-americkej produkcie videl, preto som si ho nahral a už asi trikrát videl. Zdal sa mi pomerne realistický, najmä celková atmosféra - chvíľami sa mi pri jeho pozeraní zdalo, že mám mokro v topánkach a blato až za ušami. A nevadili mi ani tie "papundeklové" Pz. IV, myslím, že sa tvorcovia filmu vcelku posnažili. Zaujímalo by ma, že na čom boli postavené. Snáď sovietske BMP/BVP alebo MT-LB? Oceňujem aj také detaily, ako napr. označenie 116. Pz.Div. na náklaďákoch vezúcich muníciu pre tanky. (akurát, že boli na trochu neobvyklom mieste - dvere.) Akurát jedna vec sa mi trochu nepozdávala, a síce výložky toho nemeckého veliteľa prieskumnej skupiny. |
|
|
|
|
Ve čtvrtek 29.4. na Primě Otčina. |
|
|
|
|
Mě dostal ten rychlodabing Mostu u Remagenu na nově. Jako by neexistovaly titulky... |
|
|
|
|
Hofi: Preto najradšej sledujem filmy v pôvodnom znení v angličtine, tam sa nič podobného stať nemôže. Inač celkovo máš na film Když utíchli trumpety aký názor? |
|
|
|
|
1/ v sobotu 1.5. odpoledne na Primě TV - "Atentát" . Z celé řady filmových rekonstrukcí asi ta nejlepší. Kdy by jen tušil, že Sequens natočí o 10 let později / z celou řadou herců z tohoto jeho asi nejlepšího filmu/ 30 Případů majora Zemana. 2/ Ve stejný den vystoupí v Praze anglická skupina British Sea Power. Jejich píseň A Lovely Day Tomorow se odehrává na palubě letounu vezoucího výsadek Anhropoid. V nahrávce zpívá /i česky/ Kateřina Winterová. Údajně k této nahrávce přiměl britskou skupinu TV dokument. Domnívám se, že se jednalo o film ""SS-3" režiséra Kaplana, který jej na počátku 90.let natočil hrané dotáčky v Praze. Zatím jsem neměl možnost si poslechnout. |
|
|
|
|
|
Hofi napsal v č. 1282: Áno všimol som si to. To bolo niečo hrozné! Inač skvelý film a takéto hlúposti to pokazia. Mal som chuť tých prekladateľov... " "najlepší" bol (určite si si to všimol) záverečný text, kde sme sa mohli dozvedieť, že na bitku o "Ardenský les" sa zabudlo kvôli ďalším ťažkým bitkám; v skutočnosti tam bolo napísané, že na bitku o Huertgenský les sa zabudlo kvôli "Battle of the Bulge", ktorá začala o pár dní/týždňov neskôr... Strieľať! Strieľať! Strieľať!" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce
? Tá filmová prestavba stála za to. Na boku mala tá "Pz. IV-ka" dokonca originál rezervné pojazdové kolesá z Pz. IV.
.