Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
|
|---|---|
|
BRUNNER (1813): Pôsobilo to jak TV inscenácia
Jenom offtopic, viděl jsi Dogville od Von Triera..? |
|
|
|
|
Ondra US: Vybehnúť z lesíka a z 10 metrov dohoniť starý náklaďak, ktorý sa kymáca po kamenitej ceste (a je naložený muníciou) je podľa teba problém? |
|
|
|
|
DuGalle: (1796) Tak to musíš počkat, až si ho do elektronické formy převedu. |
|
|
|
|
Dabing dokumentů o WW2 je obvykle dost špatný, hlavně po technické stránce. Protože si stanice najmou člověka, který sice umí anglicky dobře, ale už si nenajmou člověka, který tématice alespoň trochu rozumí, aby provedl korekci. Podobně je to podle mě i se značným počtem knih. Jediné co nechápu, že si překladatelé sami neseženou někoho, kdo by jim to vysvětlil. Když se mě mohla ptát kamarádka (překladatelka) na radu (třeba jestli existuje něco jako "inteligentní munice" či "podkaliberní střelivo"), proč by to nemohl udělat i někdo jiný? Stačí, aby se zeptal alespoň nějakého amatéra jako jsem já a polovina nesmyslů by vymizela... |
|
|
|
|
OndraUS:Pokud jsi jel někdy na korbě vojenského náklaďáku,tak víš,že je tam obrovskej rachot,obzvláště v nějakým Blitzu,takže bys neslyšel i kdyby ti tam naskákala rota Rangers.. |
|
|
|
|
Ondra US napsal v č. 1839: Někteří jedinci by řekli, že to bylo natočené za účelem zesměšnění německých vojáků... "Řidič by si přeci něčeho mohl všimnout." |
|
|
|
|
Tak pánové,někdy před 10lety jsem si objednal "Peklo v Normandii",no....tak to je něco,větší pecku jste neviděli,dobře investovanejch 400,- za jedno shlídnutí |
|
|
|
|
curahee napsal v č. 1827: To chápu, taky nemám rád pohled na brečící děcka... "Na,neuprosné naléhání jsme rezignoval,sorry kamarádi...." |
|
|
|
|
Na,neuprosné naléhání jsme rezignoval,sorry kamarádi.... |
|
|
|
|
curahee napsal v č. 1815: "Luipton:To jen vyplynulo s dikuse nedělej zas předevšemi ze sebe trotla,nemám na to srdce .""
Kam to zmizelo? |
|
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 1822: Nemluvě o tom, aby divák pochopil, co se tam tenkrát stalo... "Ty ako tvorca filmu ho môžeš natočiť aj o paní dvíhajúcej šraňky pri železničnej zastávke Výčapy.Ide o to vytvoriť atmosféru a to takú aby ti divák uveril..." |
|
|
|
|
Len dúfam, že nemáš v úmysle porovnávať film o špinavých vojakoch v pekle vojny a film o ľuďoch, ktorí si vychutnávajú pekný interiér a obedujú s pozlateným príborom. Ale pozrieť si ho určite pozriem. |
|
|
|
|
Písal som niekde, že je dobrý? Nepísal, len to, že vyzerá dobre (také závery by som si pred jeho vzhliadnutím predsa nedovolil). |
|
|
|
|
Brunner(1813):Přesně,bylo to dost levné... |
|
|
|
|
curahee (1811): "Není to ukázka nenávisti k USA, ale jen nesouhlas s tou knihou." No, neviem ako súvisí kniha s vašou kritikou amerických filmov (naviac tých čo ste ešte nevideli, že Roman). |
|
|
|
|
curahee (1809): Atmosféra bola veľmi deprimujúca, ostatně ako celá tá bitka. A akcia? To je to jediné, čo vo vojnových filmoch baštíš? A čo charaktery jednotlivých postáv? |
|
|
|
|
Lipton:Není to ukázka nenávisti k USA,ale jen nesouhlas s tou knihou. |
|
|
|
|
curahee napsal v č. 1809: K tomu se připojuji, aniž bych tím jakkoliv mířil na našeho velkého čajového znalce (protentokrát)... " Celek,nemohu uvést vše,protože jsem to viděl jen jednou,ale vím,že atmosféra byla na bodu mrazu a akce také!" |
|
|
|
|
Celek,nemohu uvést vše,protože jsem to viděl jen jednou,ale vím,že atmosféra byla na bodu mrazu a akce také! |
|
|
|
|
Lipton napsal v č. 1806: To je tím, že jsme všichni komunisti, kapišto? "Skúste svoju nenávisť ku všetkému čo súvisí s tou "hnusnou krajinou za velkou louží" dávať najavo trochu miernejšie." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce