Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
|
|---|---|
|
Polata napsal v č. 3755: Teda. Já toho neviděl! "Doplnil jsem si filmotéku DVD o Bojovali za vlast (Bondarčuk, 1982), Bitva o Moskvu I. a II. (točeno částečně v Mostě) a Adělé smrti (o Stalingradu) oba Ozerov (ten má málokdy v záběru méně než 30 tanků). Je to z ruské TV nakže to není originál z 5.1, ale na DVD bohužel zatím nevyšllo. Schánim od Ozerova ještě Vojáky svobody a Stalingrad." Jen doufám, že to všechno nedávaj jen na HBO nebo na nějakých jiných speciálních programech, který nemám. Ale stejně by to asi ti pacifisti do televize asi nedali. |
|
|
|
| Doplnil jsem si filmotéku DVD o Bojovali za vlast (Bondarčuk, 1982), Bitva o Moskvu I. a II. (točeno částečně v Mostě) a Adělé smrti (o Stalingradu) oba Ozerov (ten má málokdy v záběru méně než 30 tanků). Je to z ruské TV nakže to není originál z 5.1, ale na DVD bohužel zatím nevyšllo. Schánim od Ozerova ještě Vojáky svobody a Stalingrad. | |
|
|
|
|
Langos napsal v č. 3753: To jsem taky tipoval... já to potřebuju na seznam VHS co doma mám "Černí baroni? To bylo někdy v roce 1991 nebo 1992 ne?" |
|
|
|
|
Mocny_Fanda napsal v č. 3752: Černí baroni? To bylo někdy v roce 1991 nebo 1992 ne? "kdy byl natočenej (jestli to někdo ví)" |
|
|
|
|
HOP napsal v č. 3746: neříkam že je to válečnej film ale ptám se kdy byl natočenej (jestli to někdo ví) "To ale není válečný film." |
|
|
|
|
Dzin napsala v č. 3750: To zní dobře. "Je to o 6 Češích v cizinecké legii, kteří z ní utíkají (nebo jen někam jedou, už si to přesně nepamatuji) a cestou je napadne německý bombardér a zničí jim vůz. Tak oni musí pěšky a bez vody nakonec dorazí do oázy. A tam najdou bivakující posádku německého bombardéru, který je napadl a kterého, aniž by to věděli, sestřelili." |
|
|
|
|
Langos: Zeptej se ČT, já nevím, proč to nedávají. Je to o 6 Češích v cizinecké legii, kteří z ní utíkají (nebo jen někam jedou, už si to přesně nepamatuji) a cestou je napadne německý bombardér a zničí jim vůz. Tak oni musí pěšky a bez vody nakonec dorazí do oázy. A tam najdou bivakující posádku německého bombardéru, který je napadl a kterého, aniž by to věděli, sestřelili. |
|
|
|
|
Dzin napsala v č. 3747: Jak to? "je jen škoda, že ho odmítá televize zase dávat. " A o čem to vůbec je? |
|
|
|
|
Stíny horkého léta-není to sice přímo válečný, ale celková atmosféra a tak..., móóc se mi líbí. |
|
|
|
|
Oáza je naprosto super film a je jen škoda, že ho odmítá televize zase dávat. |
|
|
|
|
Mocny_Fanda napsal v č. 3743: " A kdy byly natočený černí baroni? " To ale není válečný film. Další třeba Oáza, Smrt má jméno Engelchen, Klíč,... |
|
|
|
|
Já toho neviděl... |
|
|
|
|
A třeba ještě uloupená hranice, i když ten jsem jeětě neviděl |
|
|
|
|
A kdy byly natočený černí baroni? takovej rok 1992 bych řek |
|
|
|
|
Martin R. napsal v č. 3741: Nebeští jezdci...no jasně, já jsem si říkal že nějaký takový film je. "Já by ještě přidal Atentát a Nebeští jezdci...." |
|
|
|
|
Já by ještě přidal Atentát a Nebeští jezdci.... |
|
|
|
|
Panzershrek napsal v č. 3738: newim estli se nemylim ale neco mi rika ze tmavomodry svet neni "ceskoslovensky" "Tmavomodrý svět" |
|
|
|
|
Mocny_Fanda napsal v č. 3737: Hodina tance a lásky "Nemáte někdo seznam československých válečných filmů???" |
|
|
|
|
Mocny_Fanda napsal v č. 3737: Já si vzpomenu jenom na Tmavomodrý svět. Sokolovo, a Práče "Nemáte někdo seznam československých válečných filmů???" |
|
|
|
|
Hojda hoj! Nemáte někdo seznam československých válečných filmů??? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce
Jen doufám, že to všechno nedávaj jen na HBO nebo na nějakých jiných speciálních programech, který nemám.
Ale stejně by to asi ti pacifisti do televize asi nedali.
A o čem to vůbec je?