Moje oblíbená střelná zbraň
|
|
---|---|
89michael napsal v č. 566: Mosina 44 seženeš za 3 900kč. Mausera za 8 500kč. a repliku Mausera za 3 000kč "Kde ste tie zbrane zohnali? Koľko stoja?" |
|
|
|
Enfield M1917 měla schránku na 5 nábojů. A ostatní enfieldky na 10 nábojů. | |
|
|
Ero napsal v č. 553: pokud vím měla enfieldka 8 nábojů... "Nikdy bych neřek, že enfildka měla nábojovou schránku na 10 nábojů. " |
|
|
|
Ero napsal v č. 555: Já nevím, hry nehraju. Ale každopádně jestli je to povedená hra musí se rovnat realitě. "No, to věřim. I v Call of Duty pálí enfildka rychleji než jaká koli jiná opakovačka." |
|
|
|
Worchester napsal v č. 554: No, to věřim. I v Call of Duty pálí enfildka rychleji než jaká koli jiná opakovačka. "jak je známo díky jejímu závěru bylo možno vypálit více mířených ran za minutu než u pušek Mauser" |
|
|
|
Ero napsal v č. 553: Pokud vím plnila se dvěma nábojovými pásky po 5 nábojích .303, nebo i bez pásku 10 náboji."Nikdy bych neřek, že enfildka měla nábojovou schránku na 10 nábojů. " A i to zvyšovalo praktickou rychlost střelby, jak je známo díky jejímu závěru bylo možno vypálit více mířených ran za minutu než u pušek Mauser. Často se prý němečtví vojáci domnívali,že na ně pálí kulomet, byli to však vojáci s Enfieldkami. |
|
|
|
Perry napsal v č. 551: Nikdy bych neřek, že enfildka měla nábojovou schránku na 10 nábojů."když zde není moje oblíbená enfieldka tak nagant" (před chvílí jsem to zjistil) |
|
|
|
Ero napsal v č. 550: když zde není moje oblíbená enfieldka tak nagant "Ja osobně bych váhal mezi Mosinem a Mauserovkou. Ale asi Mosina " |
|
|
|
Ja osobně bych váhal mezi Mosinem a Mauserovkou. Ale asi Mosina | |
|
|
Mně osobně by vyhovovala Mosin-Nagant. | |
|
|
Ero napsal v č. 547: z tohohle výběru asi ten Mosin-Nagant.... "Která zbraň by vám vyhovovala víc: Mosin-Nagant 1891/30, Mauser 98k, Springfield M1903" |
|
|
|
Která zbraň by vám vyhovovala víc: Mosin-Nagant 1891/30, Mauser 98k, Springfield M1903 | |
|
|
www.garandguy.com/M1source2.html Tady ho máš rozebranýho na kousky + jeho cena. 1,467$ ze Springfieldský zbrojovky. více na:www.springfield-armory.com/prod-rifles-m1-ga... |
|
|
|
Worchester napsal v č. 544: To teda . přitom se jich vyrobilo přes 6 milionů. "Stál více než 30 000Kč, přesnou cenu si již nevybavuji." |
|
|
|
Ero napsal v č. 543: Asi před rokem jsem ho viděl u firmy Řehák-Řehák. Stál více než 30 000Kč, přesnou cenu si již nevybavuji. "Sežene se vůbec tady v čechách M-1 Garand?" |
|
|
|
AK bude asi lepší. Sežene se vůbec tady v čechách M-1 Garand? A když jo tak nejspíš hodně draho, co? |
|
|
|
Vám porovnáváčům SA58 s AK si doporučuji přečíst Střeleckou revui 2/2006, je tam "sešit střel.revui" o modernizaci Sa58 a je tam celkem dobré porovnání obou zbraní. Autorem je P.Černý. | |
|
|
Ero napsal v č. 540: To je tim že narozdíl od zbraně AK má pozdro závěru vyfrézované z odlitku které je u AK je vyisované z plechu, a při jeho výrobě se využívaly kvalitnější a dražší postupy a byl konstrukčně složitější. "akorát výrobně dražší než AK-47." |
|
|
|
kulometčík napsal v č. 539: Vz.58 je skvělej samopal (spíš útočná puška) akorát výrobně dražší než AK-47.Kdyby byl na výrobu méně náročnej tak všude místo Kalašnikovů vidíme náš vz.58 "Rád bych podotknul že zbraně českého původu nijak nezaostávají 7,62mm SAMOPAL vz.58 má za sebou už 47 let a stále dobře slouží a já bych řek že ještě dlouho sloužit bude. " |
|
|
|
Ero napsal v č. 534: Rád bych podotknul že zbraně českého původu nijak nezaostávají 7,62mm SAMOPAL vz.58 má za sebou už 47 let a stále dobře slouží a já bych řek že ještě dlouho sloužit bude. On i lehký kulomet BREN vycházel ze skvělé české zbraně ZB-26, název BREN znikl složením názvů Brno a Enfield. "Jojo, dobrá zbraň vydrží klidně půl století a ještě dýl" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Moje oblíbená střelná zbraň