Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců

  • Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
3001-3020 z 3044
<< 148 149 150 151 152 153 >>
Po
Honza M. 10.4.2003 18:46 - č. 44
Honza M. Páni, teďka jsem se na to mrknul - ta stránka vypadá úplně jinak, než jak si ji pamatuju! (lépe :-/ Nemáte někdo ty původní excerpce ode mne? Rád bych to srovnal.

P.S. Ale přesto, nejvíce mě vždycky pobaví: slavní Němci: Kafka ;-) slavní Češi: Kafka ;-) (viz stránky zamini - pokud to taky nezměnili). Chudák Kafka, dokud byl na živu, tak o něj, o žida, Čech ani Němec pohledem nezavadili.
P.P.S. Další perlička: zaregistrovali jste, že Krajanské sdružení udělilo "Cenu Franze Werfla" - jeden z největších kritiků sudetoněmeckého šovinismu, jeden z nejvíce sudetskými Němci pronásledovaných (naštěstí jen v tisku) Židů a oni udělují cenu s jeho jménem za č.-ň. porozumnění! Už se těším, jak budou komunisti udělovat cenu Ferdinanda Peroutky nebo Heliodora Píky!
stc 10.4.2003 18:36 - č. 43
Honza M.: Nerekl bych ze na freeyellow najdes jen pravopisne chyby. Kdysi kdesi nekdo trefne poznamenal, ze kdyz se rekne pul pravdy tak to muze znamenat lez a to bych rekl ze plati i v pripade techto stranek.
Honza M. 10.4.2003 18:19 - č. 42
Honza M. stc: Já jsem Ti nechtěl oponovat, myslím, že můj příspěvek s Tvým docela koresponduje.

P.S. Nejsem si jistý, jestli jsem zrovna době kdysi neposílal výtahy ze sudetoněmeckých www stránek? Myslím, že Glynwed by to taky potřeboval, aby viděl, že "freeyellow" je vyjímečná jen množstvím pravopisných chyb.
stc 10.4.2003 17:14 - č. 41
to Beda: Nezda se mi to az tak nepravdepodobne. Staci polozit pri prijimacim rizeni par vhodnych otazkek a hned vim ktery clovek je muj.
Béďa 10.4.2003 17:05 - č. 40
Taky se vám zdá že když si koupíte Mfdnes nebo Lidové noviny, tak ti nejhorší byli Češi kteří strašně ublížili ubohým Sudetským Němcům? Žeby autoři těchto článků(E.Mandler)psali jak se líbí německým vlastníkům?
stc 10.4.2003 16:05 - č. 39
Glynwed: Jo jo, propaganda toť mocný nástroj, v rukou šílenců a demagogů však zbraň těžkého kalibru!!!!
Glynwed 10.4.2003 15:55 - č. 38
Glynwed Jestliže chcete vědět, jak to "doopravdy" bylo.

sudetengermans.freeyellow.com/
stc 10.4.2003 12:50 - č. 37
to Honza. M.: No prave o tom byl muj prispevek. Temi "zastupci" bylo mineno prave Sudetonemecke krajanske sdruzeni, ktere se samotnymi sudetskymi nemci nema vybec nic spolecneho. Prave krajanske spolky se ze zahadnych duvodu denacifikaci vyhnuly a navic jejich vnitrni fungovani je znacne nepruhledne.
Glynwed 10.4.2003 12:32 - č. 36
Glynwed Na jedný webový stránce Sudetských němců jsem objevil zajímavou informaci, že po válce bylo z čs. pohraničí odsunuto na - a teď se podržte - 10 miliónů sudetských němců. Historie může jen brečet. Ale o tu těmto lidem asi moc nejde.
Honza M. 10.4.2003 12:16 - č. 35
Honza M. Opravdu nevidím problém v sudetských Němcích, tím méně v Němcích ostatních, ale v exponentech Sd.LM, nebo-li Sd.Krajanského sdružení (byl jsem dnes upozorněn, že používáním německého výrazu dávám apriori negativní nálepku, přinejmenším v českém prostředí)
Bohužel, mám dojem, že lidem z Krajanského sdružení se (soudě podle jejich slov a skutků) denacifikace vyhnula širokým obloukem (skoro hyperbolou).
stc 9.4.2003 21:13 - č. 34
Tak bohuzel se zase "zastupci" sudetskych nemcu vyjevili v tom pravem svetle. Ukazali se jako skupina lidi ktere jde jen a jen o "blaho" Ceska, nemyslite? Dnes jich prevazna vetsina nezvedla ruku pri hlasovani v Evropskem parlamentu pri volbe o vstupu CR do EU.

Obavam se ze to takhle pujde do nekonecna, nebot ti puvodni odsunuti sudetští nebo lepe čeští nemci s timto hnutim nemaji vubec nic spolecneho a ty nove sympatizujici poji jen idea ze oni jsu ti v pravu a ze musi donutit Cesko calovat.
egli 7.1.2003 18:05 - č. 33
egli Johnny: už to je v Dokumentech
Johny 6.1.2003 18:24 - č. 32
Johny to HonzaM: už jsem mu to před měsícem posílal, snad to tam dá, dnes mi poslal mail.
Honza M. 6.1.2003 11:27 - č. 31
Honza M. Johny, měl jsi to poslat eglimu, aby to dal mezi dokumenty. alespoň by se to dalo číst popořádku.

P.S. Na tomto návrhu na germanizaci českých zemí je nádherně vidět, jak přehnané iluze o vlastní důležitosti a své pozici v "nové Evropě" Sudeťáci měli.
P.P.S. Do sekce dokumentů připravuji úryvky z učebnice "vlastivědy" (tj. zěměpis + dějepis) pro základní školy z roku 1944. To bude počteníčko - hotovej "Vaterland"
stc 5.1.2003 00:27 - č. 30
Hmm, docela husty...
Johny 4.1.2003 21:09 - č. 29
Johny Naproti tomu je třeba vyloučit české legionáře z jakýchkoli veřejných funkcí a podpory. Případy ztýrání válečných zajatců legionáři je třeba vyšetřovat a stíhat.
e)SOCIÁLNÍ OPATŘENÍ:
Pracovní zákonodárství Německé říše se zavede co nejdříve také na českém národním území. Proti nezaměstnanosti se bude bojovat zprostředkováním práce ve staré říši. Českým dělníkům a zaměstnancům všech povolání, také rolníkům, kteří obsadí pracovní místa ve staré říši a v alpských a podunajských zemích, lze poskytnout zvýhodnění. (Výpomoc při přesídlení, výpomoc pro domácnost apod.) Naopak zase přicházejí v úvahu tato zvýhodnění u Němců, kteří se přistěhují na české území. Ve velkém měřítku je třeba pokračovat s prázdninovými akcemi a s akcemi dětské pomoci pro takové české rodiny, proti jejichž chování není námitek.
VI. POZDĚJŠÍ OPATŘENÍ, S .NIMIŽ JE .NUTNO POČÍTAT
Máme zájem na tom, zachovat už jednou rozložený stav českého národa a udržovat ve prospěch němectví v labilním stavu hranice mezi němčinou a češtinou. Tak dosáhneme toho, že se široké vrstvy českého obyvatelstva přihlásí k německé národnosti. Proto je třeba vyvarovat se každého zaznamenávání stavu českého majetku prostřednictvím katastrů, sčítání lidu apod. Proti všem pokusům o odpor bude na místě nesmlouvavá tvrdost, kdežto ochota k spolužití s Německem si vyžádá otevřené ucho a otevřené srdce i účinné jednání z naší strany. Kdo jednou nalezl během pronikavých otřesů svou cestu z češství k nám, ten má pocítit, že si ho ceníme jako občana Německa a také jako soukmenovce.
Podle toho je třeba při individuálním postupu počítat perspektivně s postupným zaváděním DAF, NSV, HJ a jiných útvarů strany na českém území.

Český text viz in MNICHOV 1938 VŘEČI,106-115. Německý text in DIE DEUTSCHEN 1933 -1947 221-227.

Převzato z knihy Sudety pod hákovým křížem-Albis 2002 – str.489-498
Johny 4.1.2003 21:08 - č. 28
Johny Zemědělský průmysl (lihovary, cukrovary, mlýny) dostane německé komisařské vedení; rovněž i česká družstva.
d) OPATŘENÍ V PRŮMYSLU:
Z národnostně politických důvodů nemáme žádný zájem na hospodářském rozvoji českých průmyslových sídlišť. Budeme proto muset věnovat větší pozornost novým německým sídlištím a budeme se snažit, aby česká průmyslová střediska zakrněla. Zdroje surovin a příslušné průmyslové závody, které jsou majetkem českých bank, koncernů a akciových společností, budou převedeny do německého vlastnictví. Ostatní soukromé průmyslové podniky dostanou německé komisařské vedení tehdy, je-li to v zájmu osídlovací a národnostní politiky. Mohou být vyvlastněny jestliže se majitelé exponovali v boji proti němectví. Pokud jde o vojensky důležité průmyslové podniky, vojenská správa už podnikla potřebná opatření.
České peněžní ústavy je třeba likvidovat a převést do ústavů německých. U českých velkoobchodních společností a družstev (např. spotřební družstva) se uplatní obdobná opatřeni.
e) KULTURNÍ OPATŘENÍ
Zásadně existuje jen německé školství, a to od mateřské školy až po vysokou školu. Nová úprava výuky zeměpisu a dějepisu se zvláštním zdůrazňováním dějin Čech jako dějin říšských. Je třeba podporovat na nejširší základně cesty českých dětí do Říše na zotavenou, a to s pobytem co nejdelším. Totéž platí pro mladistvé, pokud jde o pobyt v táborech a odborný výcvik. Je třeba všude zřídit německé mateřské školy jako nutný předběžný stupeň národních škol. Existující osvětová zařízení Cechů se zlikvidují s konečnou platností. Naproti tomu je na místě plné využití německých filmů. Rozhlas je třeba přizpůsobit ostatním územím říše. Sportovní organizace se postupně opět povolí, pokud je zajištěno německé vedení. U jistých německých typů škol a studijních běhů také ve Vídni, Drážďanech a Vratislavi je třeba zajistit pro učitele, advokáty, soudce, lékaře, kněze atd. příležitost pro získání důkladné znalosti českého jazyka, aby se tak usnadnilo německé přistěhovalectví na české území. Zkoušky všech stupňů, složené dříve v češtině, ztrácejí svou platnost. Bez důkladných znalostí němčiny nemůže být nikdo připuštěn do veřejných služeb.
f)VOJENSKÁ OPATŘENÍ
České území dostane četné silné posádky a tábory říšské pracovní služby. Čeští branci se nepovolávají do služby ve zbrani, ale musí sloužit dva a půl roku v pracovní službě, přičemž budou rozděleni po malých skupinkách mezi německé mužstvo. Kdy bude možno povolat Čechy do služby ve zbrani, to je mezi jiným otázkou generací. V každém případě musí povolení služby ve zbrani představovat pro Čechy vytouženou čest. Je třeba podporovat ty z bývalých českých důstojníků a mužstva, kteří věrně plnili v rakouské armádě svou povinnost. Mohou opět nosit svá stará rakouská válečná vyznamenání. Podobným způsobem se má zacházet s bývalými úředníky v rakouských službách, zejména tehdy, jestliže byli pro svůj tehdejší postoj pronásledováni svými vlastními soukmenovci.
Johny 4.1.2003 21:07 - č. 27
Johny Všechna hospodářská a sociální opatření se provedou s přihlédnutím k tomu, že široké vrstvy českého obyvatelstva (průmysloví dělníci) mají být přesídleny do mimočeských oblastí a že je třeba podporovat přistěhovalectví širokých vrstev německého obyvatelstva z celého území Německé říše do českých oblastí.
DALŠÍ OPATŘENÍ PO ,ZRUŠENÍ VOJENSKÉ SPRÁVY
(Vypočteno přibližně na období 5 let.)
a) POLITICKÁ OPATŘENÍ
Po zrušení vojenské správy přechází vláda a správa na vůdce Sudetoněmecké strany jako říšského místodržícího.
Jeho sídlem je Praha.
Vedoucího národnostního boje je třeba maskovat jako ředitele bezpečnosti; pracuje pod vedením říšského místodržícího. Má však také plnou pravomoc na zbývajícím území říše a podléhá říšské vládě. Je náčelníkem generálního štábu pro všechna opatření, jež si likvidace české otázky vyžádá.
Bylo by zřejmě účelné vrátit krnovské a opavské Slezsko, včetně Hlučína, do celoslezského svazku. Těšínské Slezsko zůstane součástí Moravy. Naproti tomu by bylo třeba začlenit do Čech hrabství Kladsko. Valtice a České Velenice se opět vrátí do svazku župy Dolní Dunaj.
b) OPAŘENÍ NÁRODNOSTNÍ A OSÍDLOVACÍ POLITIKY
Je nutné, aby zeměpisné plánování přihlíželo k těmto hlavním myšlenkám: průplav Odra - Labe a průplav Odra - Dunaj, jakož i dálnice, jsou směrovými liniemi pro budování německých rolnických a průmyslových sídlišť. Podél průplavu Odra - Dunaj bude třeba položit mezi Čechy a Slováky pásmo obsazené Němci. Stejně, jako je třeba spojit Prahu s německým národním územím ležícím na sever, Plzeň s územím na západě, Budějovice s národním územím na jihu, tak je nutno německým osídlením zajistit i čáru Dyje - Brno - Vyškov - Olomouc - Odra.
Pro usídlení na území obývaném Čechy je třeba získat rodiny s velkým počtem dětí ze všech částí říše. To platí především pro široké vrstvy zaměstnanců pošty, dráhy a průmyslu.
Sňatkům mezi Němci a Čechy se nemá bránit, bude-li zajištěna německá výchova dětí. (S jistým omezením!)
c) OPATŘENÍ V ,ZEMĚDĚLSTVÍ A LESNICTVÍ
Velkostatky Němců, které Češi vyvlastnili, se vrátí bývalým majitelům, přičemž se poskytne malá výměra půdy pro zemědělské osídlení. Velkostatkářská půda Čechů a cizinců zůstává vyvlastněna podle podmínek české pozemkové reformy a dává se v rozsáhlém měřítku k dispozici pro účely osídlování rolníků. Velká lesní hospodářství podobného druhu přecházejí, jako všechen český státní majetek, do vlastnictví říše. U ostatních českých velkostatků se zahájí dalekosáhlá pozemková reforma (odvádění půdy). Skupování německé půdy Čechy se zakazuje. Výjimky se mohou povolit jen na území staré říše s výjimkou Slezska a Dolního Dunaje. Říšský zákon o dědičných dvorcích je německým národnostním opatřením a nesmí vést li tomu, aby se upevnila držba českých rolníků na jejich hospodářstvích. Je třeba počítat také s vyvlastňovacími opatřeními u majetku českých rolníků. Je nutno založit ústav, který by financoval vykupování českého majetku Němci.
Johny 4.1.2003 21:07 - č. 26
Johny Totéž platí pro správu v oblastním měřítku a pro autonomní orgány. Wehrmacht rozšíří svou působnost i na sudetské Německo, takže bude stejná jako na území staré říše, a zajistí, aby sudetoněmecké vojenské jednotky pěstovaly tradice bývalé rakouské armády.
b) Na českém jazykovém území budou zahájena v období vojenské správy všechna důležitá opatření, která jsou s to rozdělit a rozptýlit český národní celek. Pro tento účel je jmenován vedoucí národnostního boje pro české země, jenž je dobře obeznámen se strategií a taktikou národnostního boj, a kterého je třeba vybavit rozhodující plnou mocí.
Pokud jde o podrobnosti, je nutno provést tato okamžitá opatření: Němčina je jediným veřejně platným jazykem.
Veškeré české školství a osvěta se až na další uzavírají.
Církve se dají pod přísný dozor a v české oblasti se neprodleně zahájí jejich odnárodnění.
Znovu se zavedou místní názvy platné v 19. století a budou jediné platné.
Budou zakázány všechny české tiskoviny - pokud se tak už nestalo během vojenských bojových akcí. Vojenská správa vydá zpravodajský list v češtině a postará se v případě potřeby i o vydání propagačních tiskovin v češtině.
Zvlášť pečlivě je třeba vybudovat na českém území policii. Cizince je třeba z českých zemí odstranit. Zakazuje se jim usídlit se tam.
Češi v sudetoněmecké oblasti se ponechají na místě, pokud nezastávali veřejné funkce anebo vykonávali jen funkce podřízené. Platí však pro ně nadále výjimečné právo, mají také zakázanou veškerou kulturní a charitativní činnost.
České emigraci do zahraničí se v zásadě nemá bránit. Pokud jde o majetkové hodnoty takových emigrantů, lze používat zásad, platných pro emigraci Židů.
c) Potřebná charitativní opatření na území s českým obyvatelstvem se provádějí výlučně německými organizacemi (Červený kříž a NSV).
V rámci velkých říšských podniků, především u drah, pošty a jiných státních podniků, se provede na území s českým obyvatelstvem co nejrychleji základní výměna personálu. Češi se rozdělí na celé území říše. - Ustavení komisařských vedoucích pro české banky, průmyslové podniky atd.Stejně tak dostanou všechny české svazy a spolky, zejména ty, které mají národně politický ráz, komisaře, kteří mají za úkol je likvidovat. Všechny kulturní a vědecké instituce dostanou komisaře s cílem, aby byly převedeny do německých institucí (univerzity, muzea atd.).Česká knihkupectví se zavřou, české knihovny se zabaví, stejně tak zabaví policie na základě příslušné probírky prameny českých národních dějin a památky v archivech a sbírkách.
Zlikviduje se celé vojenství bývalé československé armády.Důstojníci, poddůstojníci a mužstvo české armády se zbavují svých hodností a nemají žádný nárok na penzi. Tohoto nároku také pozbývají všichni ostatní veřejní úředníci.
Johny 4.1.2003 21:06 - č. 25
Johny Tato propaganda musí být zaměřena především proti české inteligenci (advokáti, profesoři, učitelé, novináři atd.), která 20 let kázala českému lidu falešnou ideologii a jenom Čechy uvrhla do neštěstí a zkázy Dějiny Čech, to jsou německé říšské dějiny Zrada na střední Evropě. Citovat výroky českých vůdců (přemyslovští králové, kurfiřt Jiří z Poděbrad atd., až do současné doby). S veškerou ostrostí je třeba napadnout bolševické a bolševikům nakloněné české vůdce (zejména v propagandě zaměřené na venkovské obyvatelstvo).
Hojných korupčních skandálů z posledních let je třeba pořádně využít. Slovákům je nutno přislíbit nezávislost jejich vlasti. Se zajatými slovenskými vojáky je třeba zacházet vlídně Poláky a Maďary (a samozřejmě také karpatské Němce) je třeba považovat za osvobozené. Ze zajatých českých vojáků se vytvoří co nejdříve pracovní oddíly a použije se jich k znovuvýstavbě válečného území.
Na obsazeném českém území je nutno na inteligenci a na marxistické vůdce pohlížet jako na nebezpečné protivníky.Pomníky českých vůdců,a zejména českých legionářů, je třeba zničit.
Jakmile bude Praha v německých rukou, kdyby tomu zahraničně politická situace nebránila, bylo by třeba proklamovat opětné přivtělení českých zemí do Německé říše. Případné další české pokusy o odpor je možno označit za pokusy o povstání, zničení hospodářského a jiného majetku za sabotáž. Vnější pacifikace bude dosaženo, až se zlikvidují poslední vojenské jednotky na bývalém československém území. Avšak další opatření na českém území si ještě vyžádají pokračování vojenského výjimečného stavu.
IV. ÚDOBÍ VOJENSKE OKUPACE
a) Zničením posledních nepřátelských vojenských jednotek bude také určen okamžik, kdy se má na Pražském hradě ve státním aktu, vypočítaném především pro zahraničí, slavnostně a s konečnou platností stanovit opětné začlenění českých zemí do Velkoněmecké říše. Zároveň se vyhlásí dovršení Velkoněmecké říše.
Praha dostane v řadě měst říše název „město dovršení říše".
Německá říše se stává, s výjimkou nutných právních úprav týkajících se Slovenska a Karpatské Ukrajiny, ve smyslu mezinárodního práva nástupcem československého státu.
Vůdce sudetských Němců, který je podle interní platnosti už od roku 1935 gauleiterem sudetských Němců, je nyní také jmenován „říšským místodržícím pro české země".
Na českém národním území vykonává nadále podle vojenského stanného práva vládní a správní moc wehrmacht. Říšský místodržící má, pokud jde o toto území, status poradce velícího generála. Na sudetoněmeckém území (mapa!) má za úkol ve své funkci říšského místodržícího a gauleitera provést co nejdříve nové vnitropolitické uspořádání podle zásad NSDAP a podle správního řádu Německé říše. Všechna ústřední místa bývalého československého státu se obsadí Němci, včetně sudetských Němců, především s českými jazykovými znalostmi.
3001-3020 z 3044
<< 148 149 150 151 152 153 >>
Po