Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců

  • Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
2941-2960 z 3044
Po
Johny 3.8.2003 11:28 - č. 127
Johny re Algernon: Pokud jsi to nepochopil. To byla vtipná nadsázka poukazující na situaci, že pokud by spojenci změnili názor na pozici ČSR v protinacistické koalici tak bychom potřebovali co nejdříve jaderné zbraně .
Johny 3.8.2003 11:24 - č. 126
Johny Re Podiven: To číslo máš z revizionistických análů že? Židovská dokumentační centra většinou píší, že zahynulo přes 300.000 židů z Československa (tj. 88% židovské populace) www.holocaustcenterbuff.com/questions.html .
stc 3.8.2003 11:19 - č. 125
Podiven: Podivene, Podivene s kde beres jistotu v těch svých číslech? Nebo si natolik podlehl propagandě z Bavor že jim spolkneš všechno? Jenom Terezínem prošlo na 140 000 lidi a vetšina z nich se už nikdy domů nevrátila. Muzes být pyšný neboť v tomhle fungovala válečná německá mašinérie téměř dokonale. Ze slovenska bylo odesláno do koncentračních táborů minimálně 68000 židů. A to jsem nevypočítával československé vojáky padlé na všech frontách, popravené civilisty a spousty dalších obětí. Tak mi teda řekni kde je těch tvých 85 tisíc. A to si studoval vysokou školu? Styď se!
Radek K. 3.8.2003 01:29 - č. 123
to david gore, deGaulle, Pavel : Podporuji váš návrh to individum ignorovat
rvk 3.8.2003 01:16 - č. 122
to Podiven: Diskuse s tebou je ztrátou času.......
Podiven 2.8.2003 16:40 - č. 121
Johny: pleteš se. Oběti holocaustu v českých zemích jsou přesně vyčísleny: 85 tisíc.

Znovu se ptám: četli jste můj příspěvek 111? Kde se vzalo 360 tisíc? A co ostatní otázky?
Johny 2.8.2003 11:16 - č. 120
Johny Ještě k té Kadani. Tento případ je ukázková manipulace s dějinami jak ji předvádějí radikální sudetoněmecké kruhy. Využívají toho, že dnes už nejsou pamětníci této smutné události. 20 výročí kadaňské střelby bylo prezentací nacismu jaká nemá v českých zemí obdoby. Němci prezentují tyto události asi jako kdyby do poklidné demonstrace zuřiví češi začali bezdůvodně střílet, ovšem skutečnost je trochu jiná. Za prvé, nezahynulo 53 lidí ale 25. Už asi dva týdny před demonstrací nalézali vojáci při domovních prohlídkách granáty a střelné zbraně. Generální stávka začala 4.3.(přesně ve dni zasedání parlamentu ve Vídni) a na náměstí se shromáždilo asi 5000 lidí. Začalo napadání 14 členné čs vojenské hlídky a i přes snahu velitele npor. Třešňáka a starosty Kadaně Hergela uklidnit dav se situace stupňovala. Násilnosti začali potom, když radní Schlupeck s nějakým dělníkem sundal českou vlajku a nahradil ji rudým praporem, vojenský oddíl pak sundal jak rudý prapor tak německou vlajku a znovu vyvěsil vlajku československou. Následně asi pět opilých mladíků napadlo vojáky u radnice a bili holemi i starostu Hergela. Podle výpovědí pak nějaký člověk vystřelil z revolveru na vojáky (střely se později našli v omítce) , následovaný lidmi kteří začali na jednotku házet kamení. Pěšák Ženatý vystřelil v sebeobraně a následně to začalo. Osádka kulometu v budově pošty byla napadena střelbou (kulky rozbily kamna v místnosti) a ta začala v sebeobraně střílet. Vojáci vypovídali, že stříleli do dláždění a do jednoho místa a zhruba dvě dávky cca 54-58 nábojů. Je možné, že některé kulky se odrazily a zasáhly demonstranty (němci tvrdili, že po nich byla použita munice dum-dum) ale počet mrtvých neodpovídá intenzitě střelby. Další český kulomet v hotelu Austria střílel do vzduchu a to potvrzují i svědci. Dále svědci tvrdili, že výstřely padly i z vikýřů okolních domů a dokonce, že na náměstí dopadl granát, který zabil jednu ženu, nicméně to nemohlo pocházet z české jednotky, tolik jich tam nebylo. S největší pravděpodobností šlo o německou provokaci. Dnes je možno tvrdit, že zásah byl příliš tvrdý ale je nutno si uvědomit, jaká byla situace. V poražených státech rostla inflace a byl nedostatek všeho. Z Berlína se kvůli nepokojům přesunula vláda do Výmaru. Komunistické hnutí plánovalo vytvoření velkého Německa po vzoru sovětského Ruska. V sousedním Bavorsku byla vyhlášena komunistická republika rad a předseda vlády Eisner byl popraven. Mnichov ovládli komunističtí radikálové a zahynulo skoro 2000 lidí. Lenin chválil výdobytky revoluce v německy mluvících zemích kam dle něho ČSR patřilo. Většina vojáků v Kadani byli legionáři, kteří měli s komunisty špatné zkušenosti.
Johny 1.8.2003 22:59 - č. 118
Johny Re Podiven: Ztráty ČSR během války jsou docela dobře vyčíslitelné, viz třeba zde (Encyclopedie Britanica) www.skalman.nu/worldwar2/stupade.htm . Většinou se údaj pohybuje: Mrtví českoslovenští vojáci na všech frontách, včetně partizánských skupin uznaných jako vojenské oddíly cca 8.000 – 10.000 lidí. Ztráta civilistů 250.000 – 350.000. Ten velký rozdíl je způsoben tím, že 90% těchto mrtvých civilistů jsou židi s ČS občanstvím a velká část židů uvedla německou národnost místo židovskou. Takže ta chyba se buďto objeví na seznamu českých obětí a nebo je dost možné, že si ji zahrnují i němci jako oběti tzv. české genocidy.

K Londýnské vládě. To je skutečně právnický problém. Ale jen na první pohled (ne nadarmo Hitler po rozhovoru s Háchou pronesl větu, že německým kancléřem se nikdy nesmí stát právník ale všechny okolní státy musí míti za prezidenty právníky). Vlády jsou dle mezinárodního práva právoplatné, pokud je ostatní země uznají. Londýnskou vládu uznaly všichni spojenci (někteří s problémy) a tím je právoplatná. Jak jsem ale říkal, situace by se změnila v okamžiku, kdy by bývalí spojenci řekli, že tento právní názor již neplatí to bychom museli začít rychle přepracovávat vyhořelé palivo v Temelíně na plutonium.

K bodu 9. Není možné považovat genocidu pokud nějaký stát vyhostí občany jiného státu,kteří jsou podezřelí z podpory rasistických a teroristických hnutí. Naprostá většina Němců žijících na našem území neměla v roce 45 československé občanství a ti kteří ho dostali, museli prokázat, že byli antifašisty. Dneska také nedáš občanství někomu, kdo vystupuje proti zemi, kde chce žít.
DuGalle 1.8.2003 21:13 - č. 117
DuGalle Super, díky moc Jinak já s ním taky nediskutuji, pouze si dělám srandu z jeho největších perel
Pavel 1.8.2003 20:06 - č. 114
Podiven: Nemůžu to už ani číst ale jen mi odpověz Osvětim byl jsi tam nebo né je to více než půl století ale pořád je to děs.5íká se co zasel to sklidil. Německý národ zasel válku sklidil porážku a tečka. Můj děda byl němec ale co píšeš ty to by asi blil
DuGalle 1.8.2003 18:48 - č. 112
DuGalle Podiven napsal v č. 111: "Termíny "diktátor Beneš", "génius propagandy Beneš", "samozvanec Beneš", "šílenec Beneš" jsou v německé literatuře běžně používány, zřejmě nemáte přehled o německy psané literatuře."

Stejná literatura používá i termíny jako "životní prostor", "konečné řešení", "podčlověk", "vládnoucí rasa" apod. Tato literatura opravdu patří do skupiny, z které je třeba si brát příklad...
Podiven 1.8.2003 18:20 - č. 111
Termíny "diktátor Beneš", "génius propagandy Beneš", "samozvanec Beneš", "šílenec Beneš" jsou v německé literatuře běžně používány, zřejmě nemáte přehled o německy psané literatuře.

K statistikám: já vím, že válečné statistiky nikdy nebudou úplně přesné. Ale jestli při vyhnání zemřelo 100 tisíc nebo 250 tisíc mi nepřipadá až tak podstatné.

U nás se neustále oháníme tvrzením: "Za války jsme měli 360 tisíc obětí." - Kde se vzalo to hausnumero? Vím, že většina českých historiků dnes přiznává, že to toto číslo není ničím podloženo a bude muset být proveden nový výzkum. Kdysi někdo plácnul číslo 360 tisíc a od té doby to od sebe jednotliví autoři opisovali.

Oběti holocaustu v českých zemích: 85 000
padlí v odboji, popravení, padlí v zahr. armádách: 20 000-30 000

Celkem tedy max. tak 120 tisíc. Může mi nikdo vysvětlit kde se vzalo číslo 360000???


K otázce válečného stavu apod. Zkuste se někdy zamyslet nad následujícími věcmi:

1) Byla mnichovská dohoda platná? Přijalo ji Československo dobrovolně? (tady Beneš udělal vychytralý tah, že ji nenechal schválit parlamentem. Kdyby Mnichov schválil i parlament, tak bychom dnes nemohli tvrdit, že dohoda nám byla vnucena.)

2) Abdikoval Beneš dobrovolně?

3) Byl Beneš v letech 1940-1945 legálním prezidentem nebo samozvancem? (dobře to nedávno vystihli v Lidových novinách, když napsali, že "Beneš se v Londýně sám pasoval do funkce prezidenta"

4) Byla celá tzv. exilová vláda v Londýně legální?

5) Neměla právo na zastupování československého státu v zahraničí Česko-slovenská národní rada v Paříži v čele s Hodžou, dr. Štefanem Osuským a dalším, což byli legální zástupci Československa v zahraničí (Osuský jako velvyslanec v Paříži apod.)

6) Byl legální Benešův postup, kterým Česko-slovenskou národní radu vytlačil svou samozvanou vládou?

7) je Československo 1945 právním nástupcem Československa 1938?

8) Existuje právní kontinuita mezi lety 1938 a 1945? (o tom se mimochodem vedla ohromná debata i mezi českými právníky před nástupem komunistů v roce 1948)

9) Naplňuje vyhnání Němců znaky genocidy jako nepromlčitelného zločinu definovaného Úmluvou o nepromlčitelnosti válečných zločinů OSN z roku 1968? Pokud ano, vyplývají z tohoto stavu právní důsledky?
Beneš 16. května 1945 na Staromětském náměstí: "Musíme vylikvidovat zejména nekompromisně Němce v českých zemích."

Můžete mi někdo na tyto otázky seriozně odpovědět? Když se nad nimi vážně zamyslíte, tak zjistíte, že celá "národně-socialistická koncepce českých dějin" (E. Mandler) se hroutí jak domeček z karet....
Honza 31.7.2003 20:16 - č. 110
Honza Nebudeš tomu věřit, Algy, ale fakt sem myslel tančík . Třeba PzKpfw II.
Honza 30.7.2003 21:28 - č. 108
Honza No jo, tak na něj hodíme krásnej, velkej .............tančík a budeme se zase bavit o něčem rozumným, ne?
jasan 30.7.2003 16:59 - č. 106
jasan jeste k tem poctum lidi ze sudet uvedu priklad na sve rodine,otec meho stryce(a me babky) pochazel a bydlel ve Freistadtu podepsal volkslistu a syn narukoval do WH,bojoval v Italii padl do zajeti,...po valce se vsichni zase vratili k cs. obcanstvi.i tak se mohou menit cisla panu z Sdl
Johny 30.7.2003 14:23 - č. 104
Johny re Tom, Dugalle: To mi je samozřejmě známo, nicméně vzhledem k okolnostem stačí aby bývalí spojenci přehodnotily svůj postoj. Riziko je tu větší než si myslíme a proto se dosud nikdo na naší politické scéně neodvážil kartu reparací vytáhnout, neboť podpora je jistá pouze u VB. Tento problém je složitý ,kdysi jsem to diskutoval s právníkem a ten pouze potvrdil, že výsledek případného mezinárodního soudu by byl nejistý a mohlo by dojít k tomu, že by bez podpory vítězných mocností ČSR ztratilo nárok na reparace. Problém je hlavně v tom, kdo byl legálním reprezentantem ČSR v období 38-39.
Pavel Šrámek 30.7.2003 12:56 - č. 103
Podiven: Vím, že je to zbytečné, ale myslím, že by to tu mělo zaznít. Ta Tvá statistika je sice krásná, ale chybí tam:

1) Válečné ztráty civilního obyvatelstva v Sudetech, hlavně v důsledku náletů anglo-amerického letectva a také bojových akcí na konci války.

2) Frontové ztráty sudetských Němců nejsou známy a jsou pouze procentuálně odhadovány z celkového počtu padlých Němců ve WWII.

3) Kde jsou Židé německé národnosti, kteří zůstali po Mnichovu na odstoupeném území? Bylo jich asi 16,5 tisíce a tažení proti nim odstartovala tzv. křišťálová noc.

Jestli to chápu dobře, tak Židé zlikvidovaní v Osvětimi apod. jsou klidně zařazeni do těch 250 tisíc obětí tzv. českého řádění. Tak tohle je fakt silný kafe ....

P.S.: Mimochodem těch 53 obětí z března 1919 je celkový počet a zahrnuje i Němci zabité čs. vojáky.
Glynwed 30.7.2003 10:50 - č. 102
Glynwed to all: Buďte si jisti, že vaše názory Podiven jistě přeloží do němčiny a zařadí do nějaké své seminární práce, aby dokázal, že češi jsou jen "husitští bandité". Jinak, Podivene, mám pro tebe skvělou prácičku. Připoj se na nějaký polský fórum a rozviň diskuzi na téma "Znovuobnovení Pruska". Jistě se najde dost "evropských" poláků, které tvou aktivitu přivítají, a vlastně se budou divit, že je to nenapadlo dřív. To pak budou granty jen lítat .
DuGalle 30.7.2003 01:59 - č. 100
DuGalle To Johny
Tento problém naštěstí vyřešili lidé jako Gabčík, Kubiš, naši letci a všichni ti, kteří pomohli s organizovaným odporem. Díky tomu byla uznána naše vláda v Londýně a díky aktivní účasti našich lidí jsme se zařadili mezi vítězné mocnosti. Koneckonců Francii také nikdo nepovažuje za spojence Německa...
Johny 30.7.2003 00:53 - č. 99
Johny Re Podiven: Ten problém s válečným stavem ČSR vůči třetí říši je skutečný. Je opravdu možné (a vzhledem k výkonům právníků v kauze třeba CME dost pravděpodobné), že pokud by se za Českou republiku nepostavily spojenci z II sv. války, Rusko, USA a VB, tak by mohlo být dle současných mezinárodních zákonů označeno jako spojenec třetí říše. Dle právníků by byla Česká republika bez pomoci spojenců odkázána na to, zda by dokázala, že prezident Hácha byl nelegálně zvolený a to by se dost těžko prokazovalo. Vše by záviselo na tom, zda by hlavně USA potvrdilo platnost postupimské konference a nebo by se ztáhlo z tohoto problému. To je dědictví z roku 1938 , které nám může zkomplikovat budoucnost.

Co se týče obětí odsunu, těch dvacet tisíc obětí je dost přehnané číslo. Jsou do toho započteny sebevraždy ale třeba i úmrtí na nemoci a stáří. Seriózně bylo zabito v souvislosti s odsunem tak do jednoho tisíce Němců a to byly kriminální majetkové činny. Na tyto činny se Benešovy dekrety nevztahují a pokud někdo má informace o takové události, měl by to nahlásit státnímu žalobci. Těch dvěstě tisíc co uvádějí Němci je samozřejmě včetně těch, co zůstali u Stalingradu a nevrátili se z Ruska ze zajetí, neměli tam co dělat -jejich smůla.

Pokud ale budeme brát zákony doslovně, ČSR pouze vyhostilo cizí státní příslušníky ze svého území, za to, že se provinily proti zákonům této země. Totéž se ti stane třeba v USA, pokud budeš podporovat teroristické skupiny či páchat zločiny proti USA a nebudeš mít občanství ale třeba jen zelenou kartu, vyhostí tě a majetek propadne státu.
2941-2960 z 3044
Po