Komentáře k: Jan Ferák - ¡No pasaran!

Zpět na: Jan Ferák - ¡No pasaran!
  • Paráda

    Standa 9. 12. 2006 01:58
    viz obecnístránky
    www.obecusti.cz/hist_okupac.php
    • Re: Paráda

      David M 9. 12. 2006 15:54
      ???? Moc tomu nerozumím, jednak jsou obecní stránky Ústí uvedeny ve zdrojích a navíc tento tvůj odkaz poukazuje pouze na zestručnující odstaveček o Janu Ferákovi. Na ústeckém serveru je zpracován i obsáhlejší příspěvek (bohužel také poměrně nepřesný, na druhou stranu jsou zde zajímavosti o rodině a bydlišti JF) od J. Srněnského. Tedy, Stando moc nechápu "co tím chtěl básník...." :-)
      • Re: Paráda

        Standa 12. 12. 2006 00:45
        Paráda znamená, že je to zajímavé počteníčko-myslím ta historická fakta. Nezajímá mě ani tak moc, kdo to sepsal, to už je snad záležitost dnešní doby a někoho kdo byl ochoten a laskav ty věci vložit na papír. To vzrušující však je někde jinde, v pohnuté minulosti.
        Mimochodem, autorem obecních stránek je Tomáš Holubec, věk 26 let ( viz www.holubec.cz)
        Pan Jan Srněnský byl starostou obce právě v roce kdy vyšla tiskem kniha Ústí - obrázky z dějin naší obce k 500letému výročí založení obce. Autorem knihy je historik pan dr. Ladislav Baletka
        • Re: Paráda

          David M 12. 12. 2006 13:58
          Tak to jsme si jen nerozuměli, stránky Ústí máš pravdu jsou velice pěkně řešeny, zvláště ony historické odkazy- ikdyž jako v případě Feráka ne vždy přesně (úplnou exaktnost na druhou stranu v tomto případě ani nelze požadovat)
          Já se úřad v Ústí snažil několikrát kontaktovat ve snaze upřesnit si nějaké "rodinné" záležitosti Jana Feráka, bohužel neúspěšně, taktéž jsem jim odeslal odkaz na mou práci. Já se v současné době snažím dopátrat co nejvíce nových informací v archivach k např. působnosti JF v čs. armádě před jeho odchodem do Španělska. Také doufám, že jak se zmiňuji v práci samé se třeba podaří touto formou vypátrat žijící členy rodiny. Zkrátka tento veliký příběk není zdaleka u konce a já doufám, že se mi ho podaří zase o kousek posunout. Nakonec díky za pochvalu.
          • Re: Paráda

            RF 26. 2. 2007 22:41
            Ahojik, náhodou jsem natrefila na tyto stránky a se zaujetím přelouskala článek o Janu Ferákovi...přece jen těch jmenovců kromě skutečných příbuzných moc neznám :-) Nejsem historik, ale každopádně mě zaujala geografická blízkost, co se týká rodiště JF a místa, odkud pochází rodina mého otce..taktéž ze Vsetínska...Ale bohužel nemám tušení, pochybuji, že by to mohl být nějaký vzdálený příbuzný, každopádně myšlenka je to zajímavá...Přeju hodně úspěchů při shánění informací...Zajímá mě to! :-)
Zobrazit všechny komentáře k: Jan Ferák - ¡No pasaran!