Osobnosti dějin lidstva

  • Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
241-256 z 256
<< 10 11 12 13
Po
gargamel 5.3.2003 08:09 - č. 19
gargamel carlos: je vidět že jsi na žádném koncertu Orlíku nikdy nebyl...
princEugen 4.3.2003 09:28 - č. 17
princEugen carlos: znam lidi co tam chodili ,fashos se ani na koncertech moc nehralo ,hajlovali skoro vsichni
Carlos 3.3.2003 19:45 - č. 16
Carlos to gargamel – Orlík zpívá proti přistěhovalcům. Jinak Cikáni jsou Indoevropané, tedy stejná rasa jako my, na valka.kgb jsme se o tom bavili (před frontou). to princEugene – Kdo tam hajloval, tak je debil, nebo neslyšel píseň Faschoss. to Tom – Svastiku jsem viděl i v Tibetu, např. film Kundun (o 14. dalajlámovi). to alyk – Souhlas (Lenin).
cinik 25.2.2003 19:24 - č. 15
cinik Stalin a žádná reakce? Odkud jsi, člověče, z Austrálie?
princEugen 25.2.2003 13:26 - č. 14
princEugen jinak pokud de o 20 st tak si myslim ze nejveci osobnosti dejin(ted to nemyslim v + slova smyslu) byl jasne Adolf Hitler. Clovek kterej se z malire pokoju stal jednim z nejmocnejsich v evrope. Zkuste nekde rict jmena jako Stalin,Lenin,Churchil a dalsi jaka bude reakce,pocity ktery to vyvola...skoro zadny,ale dyz se rekne Hitler...
princEugen 25.2.2003 13:19 - č. 13
princEugen carlos: si me nepochopil, ja to nerek jako ze naky uznaval ale ze to vyznelo smesne,jako naka oda nebo co...
Carlos 22.2.2003 16:03 - č. 12
Carlos Osobnosti lidstva V. (světová hudba)
Vybrat jednotlivce, který ovlivnil nejen svět hudby, ale i myšlení mladých je velmi těžké. Ale mám favorita – Elvis Presley (rock´n´roll). Proč zrovna on? Přišel s něčím novým. Bylo to něco jiného, než ty pomalé předválečné rytmy swingu, nebo poválečný jazz. Právě country, gospell a jazz spojil a vytvořil rock´n´roll. Pro mladé to byl hit. Mladí byli znechuceni puritánskou Amerikou, byl to vzdor proti konzervatizmu. Starší to odsuzovali. Bylo to prý nemorální, kroutit boky. Právě Elvis Presley oživil hudbu, dal základ novým hudebním směrům a už tu nebyly jen pomalé předválečné a poválečné písničky.
A to není vše. Vyrůstal z velmi chudé rodiny a náhodou se dostal na trůn slávy. Nahrál svoji první desku a zkoušel ji prodávat, po mnoha zklamání se uchytila. On dokázal spojovat lidi a jak? Spojil lidi ať to byl Američan nebo Evropa, ať byl černej nebo bílej, ať byl bohatej nebo chudej. Tady se smazávaly jakékoli rozdíly, to byl geniální přínos od Elvise Presleyho. Také je to dodnes velice uznávaný muzikant a jeho prodej desek a vzrůstající počet fanoušků jr báječný.
Carlos 21.2.2003 20:57 - č. 11
Carlos to princEugene - Které totality uznával Churchill?
alyk 18.2.2003 14:07 - č. 10
alyk Landa - toho neberu

vracim se k tematu:

osobnost, která bohuzel nejvice ovlivnila posledni stoleti je pro me Vladimir Iljic Lenin - na zacatku stolet rekl Lenin: "dejte nam organizaci profesionalnich revolucionaru a prevratime cele Rusko!" Organizace vznikla (Trockij, Kamenev, Zinovev, Stalin, Sverdlov, Pjatakov atd.) a Rusko a všechno v nem bylo prevraceno. Nemoralni se stalo moralnim, nizke vznesenym, katastrofy byly vyhlasovany jako velke uspechy, porazka zeme byla revolucnim vitezstvim. Nemelo by se zapominat, ze Lenin tuto ideu pripravoval pro cely svet! v r. 1920 rekl,: "ze postup na Varsavu je pokusem prozkoumat bajonetem nakolik je Polsko pripraveno na soc. revoluci." Po nem melo prijit Nemecko a pak cely svet. Uvrhnout jednu sestinu sveta do otroctvi, to se skutecne nepodarilo jen tak nekomu!!! Stalin byl jiz pouhym vykonavatelem (ale o to zdatnejsim) myslenek "velkeho revolucionare"

a jak pravil jeden z oslavnych titulku -" Lenin je geniem leninismu"
princEugen 17.2.2003 18:10 - č. 8
princEugen carlos: Orlik byl hlavnim impulsem pro rozsireni skinheads u nas, ne protirasistickym ale taky ne nacistickym, kazdopadne muzu ti rict ze byli i koncerty kde vystupoval orlik a tam se hajlovalo...

mimoto landa se od orliku nedistancuje, proste to bere jako normalni cast svyho zivota a ja si myslim ze tu ktera ho dostala tam kde je tedka...
gargamel 17.2.2003 11:42 - č. 6
gargamel Carlos napsal v č. 5: "Daniel Landa. Na přelomu 80. a 90. let byl v hnutí skinheads, ale to bylo to pravé hnutí, nerasistické"

Ty si snad děláš srandu? Já proti Landovi nic nemám, jeho poslední desky se mi líbí (třeba Pozdrav z fronty, 1938 apod.) ale tvrdit, že Orlík byla nerasistická skupina je nesmysl.

Copak jsi neslyšel písně jako třeba Bílá liga? (na albu Oi! byla obráceně jako Álib agil aby je nikdo neobvinil, ale na koncertech se zpívala normálně), Bílý jezdec apod.? Ty jsi neviděl záznamy z koncertů Orlíků a ty jsi neslyšel proticikánské výroky členů Orlíků?
Carlos 15.2.2003 18:08 - č. 5
Carlos Osobnosti lidstva IV. (česká hudba)
Podle mého názoru je nejlepší zpěvák, ale i osobnost Daniel Landa. Na přelomu 80. a 90. let byl v hnutí skinheads, ale to bylo to pravé hnutí, nerasistické, které vzniklo v Anglii. Se svou skupinou Orlík provokoval písničkami Zahrádka (proti komunistům), Čech (proti podlézání Němcům), Faschoss (proti neonacistům). Jeho texty jsou poněkud vlastenecké, jdou proti totalitě a zkorumpovaným politikům. Slovanská bouře (no comment), 1938 (bránit se), Andílek (proti kariérismu za totality, otec komunista synovi vyšlapal cestu), Kyselá (proti komunistům), Vltava (proti zkorumpovaným politikům).
Je to velmi inteligentní člověk, kterého nebaví zpívat, ale zpívá, má dobré sice depkařské, ale pravdivé.
Zákaz skupiny Orlík byl nesmyslný. Žádní neonacisté to nebyli, vždyť proti nim zpívali. Zakázali Orlíky, ale komunistickou internacionálu ne.
Je to holt osobnost a je pořád oblíben.
princEugen 11.2.2003 22:16 - č. 4
princEugen no carlos, to co si napsal to znelo trochu no tak smesne...jako "Brojil proti totalitám, uznával druhé.." :))
Carlos 9.2.2003 09:58 - č. 3
Carlos Osobnosti dějin lidstva III. (20. Století, ale také Velké Británie)
Podle mého názoru to byl jednoznačně sir Winston Leonard Spencer Churchill. Byl to muž na pravém místě. Brojil proti totalitám, uznával druhé. Byl to politik, historik, voják spisovatel malíř, ale také předvídal budoucnost.
To on varoval před Hitlerovským Německem Chamberlaina. Během roku 1938 jezdil do Francie, kde se snažil přemluvit váhající i rozhodnuté ministry, aby neustupovali Hitlerovi. 9. 9. 1938 napsal prezidentovi Benešovi dopis, aby se nevzdával před anglickou diplomacií. Když se na začátku října západní Evropa radovala z míru, on řekl: „Francie a Anglie si mohla vybrat mezi hanbou a válkou, ale vybrala si hanbu a bude mít válku.“ Jeho citát se splnil. V roce 1940 nastoupil do křesla ministerského předsedy, kdy řekl Hitlerovi ne s mírovou smlouvou. Jeho heslo: „Nemohu vám slíbit nic než krev, pot a slzy.“ Je velice známé. Proto Němci museli dost jednotek nechat na západě, tím poněkud pomohl Sovětům, stejně jako bitvy v Africe, či otevření fronty v Itálii.
Předvídal také nebezpečí SSSR a jeho ideologie komunismu, již během ruské občanské války. O bolševicích a jejich masakrech hovořil jako o paviánech, barbarství, to řekl voličům v roce 1918. Jednomu kapitánovi řekl, že Lenin a Trocký měli být chyceni a oběšeni, jako důkaz, že existuje spravedlnost. V roce 1919 prohlásil, že bolševická tyranie je nejhorší, nejničivější a nejpotupnější. Je to prý horší tyran (Lenin), než německý císař. Lloydu Georgvi řekl, že uznat bolševiky je něco jako legalizovat sodomii.
Již během války tušil, že střední a jihovýchodní Evropa je ohrožena sovětským vlivem, vycítil sovětské nebezpečí. Naléhal na Roosevelta, aby spolu otevřeli druhou frontu na Balkáně a zabránili tak postupu Rudé armády do Evropy. V květnu 1945 stíhal generála Eisenhowera a nakonec i prezidenta Trumana žádostmi, aby Prahu osvobodili Američané.
Socialismus, ale zvítězil i ve VB, tak musel odstoupit. Ve Fultonu jen jasně definoval stav, kdy se Sověti pomalu chytali moci ve střední a jihovýchodní Evropě, kdy se spustila železná opona.
Do premiérské křesla se ještě vrátil v roce 1951.
Zemřel až v roce 1965, kdy Velká Británie ztratila velkého vůdce.
I dnes se hledá nový Churchill, který by jasně stál proti diktaturám a nezalekl se jich. Holt Británie se z minulosti poučila, Francie svého Churchilla neměla.
Literatura:
Winston Churchill: Druhé světové válce, 1994
Paul Johnson: Dějiny 20. Století, 1991
André Maurois: Dějiny Anglie, 1995.
Carlos 1.2.2003 12:39 - č. 2
Carlos pokr.
Hitlera se dalo zastavit, ale naposledy to ale bylo v září 1938. Demokracie podlehli a zklamali. Nikdo nedal na hlas ČSR, Churchilla či Bluma. Hitler dokázal svými řečmi o míru oklamat skoro celý svět. Tohle je mezník, který ukazuje, že s diktátory se nevyjednává. Není s nimi možný žádný kompromis, jen musí přijmout podmínky demokratických států, jinak jim hrozí zkáza.
V roce 1940 padla západní Evropa
V roce 1941 padla Jugoslávie a začal útok na SSSR. Také začalo hromadné vyvražďování Židů. Neměli jet na Madagaskar, ale do vyhlazovacích táborů, kde mělo skončit jejich etnikum.
Naštěstí Hitler padl v roce 1945 a doufám, že se nic takového nebude opakovat.
Hitler byl geniální taktik na diplomatickém poli, ale když se dostal k vojenství, tak vše „pokazil“ (viz rozdělení armády před Stalingradem). Dokázal zmanipulovat nejen svůj vlastní lid a přátele, ale skoro celý svět. ,
Své ideály vůbec neuskutečnil. Jeho fašismus nebyl fašismem. Nedodržoval heslo „Vše ve státě, vše pro stát, nic mimo stát!“ Ani nedodržoval jeho árijskou teorii o nadřazené rase, když se spojoval s románskými státy jako Španělsko a Itálie, s etniky neeuropoidní jako Palestinci a Japonci. Nedodržel heslo nic mimo stát, spolupracoval s jinými státy, vždyť národ a stát je priorita a má se o něj starat a ne se s někým paktovat.
Největší vinu mu dávám na rozbití meziválečného světa a na rozbití naší republiky, která byla uvržena na několik desítek let do temna.
To jsou jeho zločiny, jeho ideologie byla jen fraška, skoro nic z ní nedodržel, nevím, jak může mít takový úspěch mezi znovuvzrůstajícím neonacismem nejen v Evropě, ale i ve světě (USA).
Dobré knihy jsou: Adolf Hitler: Mein Kampf, Pohořelice 2000. Alan Bullock: Hitler a Stalin – paralelní životopisy, Praha-Plzeň 2001.
Carlos 1.2.2003 12:39 - č. 1
Carlos Osobnosti dějin lidstva II. (z negativního pohledu)
Neznám horšího člověka, který dokázala svět vrátit do temného středověku než Adolfa Hitlera. Proč je nejhorší? Dokázal rozpoutat nejhorší konflikt v historii lidstva. Dokázal manipulovat s demokratickými politiky. Dokázal vytěžit z minima maximum. Ale po pořádku.
Konec války jej zastihl na frontě. Byl zdrcen. Všichni hovořili o dýce do zad, provedené sociálními demokraty. Vstoupil do bezvýznamné dělnické strany, později NSDAP.
Vždy bylo o něm slyšet, když byla země v krizi, např. v listopadu 1923 v Mnichově, kdy se pokusil o tzv. pivní puč. Bylo to v době, kdy francouzská vojska okupovala Porúří. Nepovedlo se mu to a putoval do vězení (extrémní pravice dostávala méně let vězení než levice, viz zkušenost z roku 1919 a povstání spartakovců), kde napsal knihu Mein Kampf. Popisuje zde jak spojení židovské kultury s árijskou je zničení pro lidstvo, že dochází nejen k degradaci člověka, ale i kultury. Podobné pseudostudie jsou vidět v celé knize.
Jeho nástup byl již vidět během roku 1932, kdy došlo k opakování voleb, které nemělo vítěze. Jen KPD (komunisty) a NSDAP (nacisty). Němečtí finančníci měli zkušenost z roku 1919, kdy došlo k chaosu v zemi, tak upřednostnili Hitlerovu NSDAP. Zkušenost s fašismem Německo nemělo. Ihned, jak se stal kancléřem, 30. 1. 1933, nechal postupně likvidovat odbory, opozici – demokraté, sociální demokraté, komunisté, Židé. Došlo k výstavbám koncentračních táborů, kde měli být lidé daní na převýchovu. Ale moc v jednom státě mu nestačila, chtěl víc, a také dostal v plebiscitu v roce 1935 Sársko, 1936 okupoval východní břeh Rýna (remilitarizace Porýní), 1938 anektoval Rakousko a Sudety, v březnu 1939 zbytek českých zemích a v září začala válka proti Polsku společně se Stalinem, se kterým měl pakt o neútočení.
241-256 z 256
<< 10 11 12 13
Po