Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
|
|---|---|
|
Tom napsal v č. 4769: Přesně...nebyl žádné ořezávátko(jeho aparátčící mu ani v nouzi největší nepomohli),doporučuju přečíst si Richtera a jeho 4dílné dílo o východní frontě,tam je snad vše."A na rozdíl od jinejch se nakonec nebál odjet na Slovensko." |
|
|
|
|
Martin R. napsal v č. 4765: "Až na ten stupidní začátek se Švermou a "Pány z Londýna" to neni špatný film " Tak nevím,mě to příjde jako velice špatný film,vzhledem k tomu,že Vávra je tvárný opravdu v každé době,točil za Beneše,Hitlera i bolševika... V Ryanovi hrál Tiger jen jeden,co se týče techniky není Sokoovo tak špatné,oproti Battle of the Bulge je rozhodně lepší,kde Pattony a ostatní ameriky ztvárňují skopčáky. Jaroš,Opatrný dva ve filmu největší poskoci komunistů..historie byla opačná,obzvláště o O.Jarošovi si myslím jen to nejlepší,opravdu bojovník každým coulem!!!! |
|
|
|
|
Worchester napsal v č. 4768: Mě taky ne, to byla hrůza ""Pz.IV" byli T34 Mě se osobně nelíbili"
Worchester napsal v č. 4768: V Ryanovi měli Tigery na podvozku T-34 a v Sokolovu na T-54, tento podvozek se hodí dle mého k Tigeru více. Kdyby v Sokolovu zlepšili nátěr tak by to byla opravdu nádhera "Ryanovi měli mnohem lepší Tigery " |
|
|
|
|
Tom napsal v č. 4766: Gottwalda a Beneše v Sokolovu hráli stejní herci, jako v dálším filmu O.Vávry - Dny Zrady."myslel jsi zřejmě Gottwalda, viď" Tedy Beneše hrál Jiří Pleskot a Gottwalda hrál Bohuš Pastorek Ero-"Tigery" v Sokolovu byli předělané T54 a "Pz.IV" byli T34 Mě se osobně nelíbili. Ryanovi měli mnohem lepší Tigery a jiné vozidla. Tomu také nasvědčuje rozpočet filmu Streso- K těm Dnům zrady. Až na tyhle detaily (nepočítám politické ovlivnění dobou) se mi film docela líbil. Pěkně je vykreslená Habartovská tragédie, kdy ordneři přepadli místní četnickou stanicici. Zde je je skutečnost o Haberspirku, která se moc nelišila od filmového zpracování. cetnici.habartov.cz/pohranicni-incidenty-193... cetnici.habartov.cz/svedectvi/vzpominky-jana... |
|
|
|
|
Ero napsal v č. 4763: Taky jsem ho viděl prvně..."Tak co Sokolovo?" Až na ten stupidní začátek s Gottwaldem a "Pány z Londýna" to neni špatný film
Streso napsal v č. 4764: Ty jsem zatim neviděl... stejně tak jako "Neporaženi" což se nese asi ve stejném duchu " Dny Zrady,to je dílo" |
|
|
|
|
Ero napsal v č. 4763: Sokolovo ještě ujde,ale Dny Zrady,to je dílo,Hitler mluví jen německy,pod ním běží české titulky,zatím co jeho kumpání česky mluví."Tak co Sokolovo? Já ho viděl prvně a nebylo to tak špatný." Rudá ideologie z toho přímo čiší,když tam člověk vidí, jak Kléma Gottwaldů slibuje pomoc SSSR |
|
|
|
|
Tak co Sokolovo? Já ho viděl prvně a nebylo to tak špatný. A ty Tigery nevypadali tak zle, mohli by si zahrát i ve vojínu Ryanovi The Big red one (Velká červená jednička) kterou dávali minulý týden byla dle mého kravina, která se Sokolovem nedá rovnat |
|
|
|
|
fusilier napsal v č. 4740: Naopak, bylo jich hned několik"v západních Čechách žádný koncentrák nebyl" www.zmizeli-sousede.cz/prace/czstribro.htm#6 www.sweb.cz/foreststorm/ostrov.htm |
|
|
|
|
|
fusilier napsal v č. 4758: Ä nebo nevěděl, že Hrušínský a Brzobohatý nejsou z Konga"V té době jsem ještě nevěděl že tam hraje Hrušínský s Brzobohatým." |
|
|
|
|
curahee napsal v č. 4757: V té době jsem ještě nevěděl že tam hraje Hrušínský s Brzobohatým."Hmm,já vím,Hrušínský a Brzobohatý vlastně pocházejí z Konga..." |
|
|
|
|
fusilier napsal v č. 4754: Hmm,já vím,Hrušínský a Brzobohatý vlastně pocházejí z Konga..." By mě nenapadlo, že to bude československý film" |
|
|
|
|
Sokolovo bude 6.8 a Oáza 13.8 na Primě, círka kolem 17té hodiny. |
|
|
|
|
Prosím Vás, kdy že dávají tu Oázu a Sokolovo? |
|
|
|
|
Dík moc. By mě nenapadlo, že to bude československý film. Jo a asi také bude poplatný době že. |
|
|
|
|
www.csfd.cz/film.php?kom=1&id=1028&top= www.imdb.com/title/tt0069038/ |
|
|
|
|
fusilier- Koukni sem www.volny.cz/czfilm/Film/Oaza.htm |
|
|
|
|
A co to je za film ta Oáza? |
|
|
|
|
Sokolovo se dá sehnat i na DVD. Stačí mít doma DVD-rekordér s HDD a je to. Čili se nahraje i Oáza. |
|
|
|
|
Což o Sokolovo...to se dá sehnat (byť na VHS), ale že dávají Oázu, to mi teda udělali fakt radost. Mmch. v Sokolovu ideologický výplach je vyloženě okatý. |
|
|
|
|
curahee napsal v č. 4744: Film je poplatný době kdy vznikl..... s tím se musí počítat. "Těšit?Tak to teda uvidíš,totální ideologický výplach,Ingr- ožrala,Jaroš- totální magor,prostě realita jak vyšitá..." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce