Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
|
|---|---|
|
Krojc napsal v č. 5696: Teoreticky to možné je, ale myslím si že dost nepravděpodobné "Proč by nebylo? Však se vyskytovaly na dost místech na to, aby si jimi skopčáci mohli vylepšovat skóre v mobilitě." ricksphotopage.com/images/506_rust_1941_FORD... Podle předním masky to je on
Twiggy napsal v č. 5698: Kouknu po tom, ale na žádný fotce jsem ho u WH nikdy neviděl " nemohl by to rovnou být některý z Fordů německých?" |
|
|
|
|
Zdravím, utekl mi pořad Možnosti hrdinů vysílaný na čt 2 8.4. Nevíte prosím někdo, kde a jak by šel sehnat? Díky |
|
|
|
|
A nemohl by to rovnou být některý z Fordů německých? |
|
|
|
|
Ero napsal v č. 5695: Proč by nebylo? Však se vyskytovaly na dost místech na to, aby si jimi skopčáci mohli vylepšovat skóre v mobilitě. Jezdilo u nich snad "všechno, co kdy mělo čtyři kola", abych parafrázoval pana Lad. Vodičku "Myslím si, že se nejspíš jedná o americký Ford z roku 1940, což není tak uplně echt" , včetně i ruskejch Gazů AA . |
|
|
|
|
Jen tak pro zajímavost: Důkladně jsem včera zhlédl několik dílů Band of Brothers a zjistil, že příslušníci SS se kterými bojují v díle Carentan jsou ze 17. SS Panzergrenadier Division Götz von Berlichingen (a stíhače tanků, které se tam vyskytují nejspíš patří k 17. protitankovému pluku SS). Tímto se tato divize poprvé účastní boje! A dále v díle The Breaking Point, kdy hned zezačátku hlídka zastřelí němce na koni, jsem prozkoumal i tohoto. Je to SS-Hauptsturmfuhrer z 12. SS Panzer Division Hitlerjugend.Poté, když jde vojín Blithe k tělu německého parašutisty (od Fallschirmjäger-Regiment 6) míjí hořící náklaďák (má německé maskování). Myslím si, že se nejspíš jedná o americký Ford z roku 1940, což není tak uplně echt |
|
|
|
|
Hodně se mi líbila scéna ve 4. díle, jak je jeden z těch vojáků v tý nemocnice a venku s nim sedí ten doktor s tim hamburgerem a Coca Colou. To je jak reklama na Ameriku. |
|
|
|
|
JJ The Pacific sleduju. Zatim teda nic moc, hlavně se moc nemůžu seznámit s tou jednotkou. Tady to je celej prabor, v Bratrstvu to byla jen rota. A myslim, že Bratrstvo neohrožených bylo lepší, ale uvidíme, jak to bude pokračovat. |
|
|
|
|
Já ne ale viděl jste někdo Tajemství mrtvých mužů? |
|
|
|
|
Už jste někdo shlédl nějaké díly The Pacific? Co na to říkáte? |
|
|
|
|
Twiggy napsal v č. 5689: OK, díky za radu mrknu se tam. "Mrkni na známé weby na stahování programů a utilit" |
|
|
|
|
|
Jsou volně k stažení programy, které ti umožní to z těch stránek ČT stáhnout. Mrkni na známé weby na stahování programů a utilit |
|
|
|
|
Twiggy napsal v č. 5687: Na to jsem se už díval a občas mi vypadával obraz. Rád bych si to ale stáhl. Jinak díky za tip. "Nevím, kde stáhnout, ale shlédnout určitě zde: www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10169695354-kdyby/ " |
|
|
|
|
|
Nevím, kde stáhnout, ale shlédnout určitě zde: www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10169695354-kdyby/ |
|
|
|
| Zdravím nevíte někdo kde stáhnu fiktivní dokument KDYBY... od M. Najbrta ? | |
|
|
|
|
poaman napsal v č. 5680: To některý říkaj že se zbláznil už před nima"Jeden kolega na jiném foru napsal docela výstižnou formulaci o tom, že Tarantino se po Pulp fictionu zbláznil" . A Pulpy už sou pomalu film pro pamětníky. |
|
|
|
|
poaman napsal v č. 5680: Já v podstatě nemám problém s tím námětem. Osobně mně prostě filmy od Tarantina nesedí v mnoha směrech a nemám jeho filmy rád. Ale tohle je pouze můj osobní problém a je to mimo zaměření fóra. "Mě vadí, že využil druhou světovou válku. Jeden kolega na jiném foru napsal docela výstižnou formulaci o tom, že Tarantino se po Pulp fictionu zbláznil. Pro mě to je slátanina, ale neberu nikomu, že se to líbí. Nemám prostě rád přehnanou brutalitu za každou cenu a to jen pro pobavení." |
|
|
|
|
ramasa napsal v č. 5682: "Tak tak . Mě zaujal až na podruhé. Protože když jsem na něj šel do kina čekal jsme něco válečného. Ale pak to člověk vidí podruhé a užívá si ty dialogy a je to super ." Byl jsem na tom uplně stejně. Vychutnal jsem ti to až na podruhé, když jsem ti viděl poprvé tak jsem si o tom taky myslel svoje |
|
|
|
|
Dzin napsala v č. 5681: Tak tak "ale jako tarantinovku." . Mě zaujal až na podruhé. Protože když jsem na něj šel do kina čekal jsme něco válečného. Ale pak to člověk vidí podruhé a užívá si ty dialogy a je to super . |
|
|
|
|
Hanbný pancharty nesmíte sledovat jako válečný film, ale jako tarantinovku. Mě se takhle moc líbili. |
|
|
|
|
clark napsal v č. 5679: Mě vadí, že využil druhou světovou válku. Jeden kolega na jiném foru napsal docela výstižnou formulaci o tom, že Tarantino se po Pulp fictionu zbláznil. Pro mě to je slátanina, ale neberu nikomu, že se to líbí. Nemám prostě rád přehnanou brutalitu za každou cenu a to jen pro pobavení. "Tarantino je snad vůbec nepřeceňovanější režisér, kterýho znám. Jedinej klad hanebných parchantů je herecký výkon Christopha Waltze. Jinak je to typická tarantinova slátanina." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce