Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
|
|---|---|
| Hartmann: A Von Ryanuv Express znáš? | |
|
|
|
|
Za chvíli si pustím Hlavu 22. To je naprostá klasika. |
|
|
|
| Von Ryanov Express. To je film. A hlavne parádny Frank Sinatra. | |
|
|
|
|
Dzin napsal(a) v č. 445: "taylor, jossif: Ja bych rekl, ze jste zhyckany modernimi efekty, 16mm filmem, laternou magikou a buhvi cim jeste a stara valecna klasika vas neuspokoji. A co treba Tucet spinavcu, Boj o Moskvu, Sevastopol, Hajili jsme hrad, Sokolovo, Dabelska brigada, Pribeh opravdoveho cloveka, Nejdelsi den, Zbrane pro Prahu, Dela z Navarone, Tankova brigada, Prilis vzdaleny most, Osvobozeni, Bitva o Britanii ci Kam orly neletaji?" Nemáš recht. Väčšina z těch filmú so jsi vyjmenoval patrí medzi mé oblíbené. Na Kelly's heroes se mně ale nepozdáva mnoho věci. Už samotní téma, hledáni pokladu počas zuřicí války je trochu... Anebo ten útok na neměckú stanicu z 1 Shermanem... Nebo ten konec s těma Tigrami ... karaya1: To s tým vlakem byl asi Von Ryan's Express. Zajatci se zmocnili vlaku a utekli nim z Itálie až do Švýcarska. Docela dobrej film i když opet pritažen za vlasy. |
|
|
|
|
|
dzin: Great Escape mi pouštěli v rodině v Anglii (měli DVD s ČESKÝMA!!! titulkama) a bylo to good... Jenom sem původně myslel, že to bylo, jak vojáci jedou vlakem v horách a hlavní hrdina ve finální scéně maká po kolejích za ním a nestíhá... Viděl sem posledních 15min a líbilo se mi to... Pak sem byl zklamán, když šlo o něco jinýho... Ale jinak to bylo taky good- Steve McQueen byl snad první motokrosař nebo jak se tomu pasportu nadává... |
|
|
|
|
DuGalle: Ja vedel ze jsem jeste na jeden film zapomnel, samozrejmne, Velky utek, ten je take skvely! |
|
|
|
|
To Dzin: máš recht. Klasika je klasika. Dirty Dozen musím vidět vždycky když běží. A nejvíc stejně vždycky žeru ten moment, kdy zdrhaj a jedou s tím polopásem přez most. Nebo A Bridge Too Far, to je taky super věc. O dalších jako Great Escape, Where Eagles Dare apod nemluvě... |
|
|
|
|
taylor, jossif: Ja bych rekl, ze jste zhyckany modernimi efekty, 16mm filmem, laternou magikou a buhvi cim jeste a stara valecna klasika vas neuspokoji. A co treba Tucet spinavcu, Boj o Moskvu, Sevastopol, Hajili jsme hrad, Sokolovo, Dabelska brigada, Pribeh opravdoveho cloveka, Nejdelsi den, Zbrane pro Prahu, Dela z Navarone, Tankova brigada, Prilis vzdaleny most, Osvobozeni, Bitva o Britanii ci Kam orly neletaji? |
|
|
|
|
taylor: Kellyho hrdinove jsou super film. Me se vzdy libil, uz od te doby, co jsem ho videl pred asi 15 lety poprve. Moc se mi libil (a libi) jeho konce a nejvic ze vseho Donald Sutherland. |
|
|
|
Taylor: Ja som sa posral od smiechu od toho jaká to bola volovina. oddychovka??????? Skôr strata času. |
|
|
|
|
|
Jossif napsal(a) v č. 441: "taylor: tiež som to kukal na TCM. Naivná blbosť " Ale jako oddechovka ujde. |
|
|
|
|
taylor: tiež som to kukal na TCM. Naivná blbosť |
|
|
|
|
| Prěd pár dnemi sem na TCM vzhlédnul válečnej film (když se to tak dá nazvat) Kellys Heroes. Nic moc, kromě Clinta Eastwooda. Jaký je váš názor? | |
|
|
|
|
ony překlady jsou patrné i ve hrách nebo filmech... I když tady to překládají nadšenci/piráti (nehodící se škrtněte ), takže kvalita jde zákonitě dolů. Co ale dokáží napsat... Před týdnem jsem viděl Prci, prci, prcičky 3 a borec, co to překládal (mezi náma, vynechával dost pasáží, kterým bylo v pohodě rozumět...), vytvořil toto:z "which of you is the best man?" "kdo z vás je nejlepší?" Připomínám, že podtitul filmu je "Svatba"... |
|
|
|
|
DuGalle: Za preklad "Olovena vesta" muze spise nejaky filmovy kritik, protoze v recenzich na film se udava, ze si kazdy vojak utvori kolem sebe "Full Metal Jacket" a stane se necitelny vuci svemu okoli... Proto se asi rozhodli k prekladu v tomto smyslu... |
|
|
|
|
Algernon: S tim "tvym" kridlem je to podobne, jako kdyz na lodi prelozi "1st level" (atd), jako "prvni level"... |
|
|
|
| Naprosto s váma souhlasím. | |
|
|
|
|
Algernon: To nejenom je, ale všechny, co se se***u do věcí, kterým nerozumí. |
|
|
|
|
Stejně se nic nevyrovná překladu názvu Full Metal Jacket - Olověná vesta. I blbej internetovej slovník ví, co ten termín znamená... To že takhle přeložili název může být vinou marketingu, ale popis pušky ve stylu "M-14; 7,62mm; olověná vesta" je už stupidita největší... |
|
|
|
| Na Discovery teď chodí seriál Hitler's Henchmen. O nejhorších nacisistických pohlavářich. | |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce
titulkama) a bylo to good... Jenom sem původně myslel, že to bylo, jak vojáci jedou vlakem v horách a hlavní hrdina ve finální scéně maká po kolejích za ním a nestíhá... Viděl sem posledních 15min a líbilo se mi to... Pak sem byl zklamán, když šlo o něco jinýho... Ale jinak to bylo taky good- Steve McQueen byl snad první motokrosař nebo jak se tomu pasportu nadává...