Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
|
|---|---|
|
Honza M. napsal v č. 5787: Takových expertů je tam víc. Nevím co lidi nutí ukazovat nacismus lidštější než komunismus...Podobný expert je v diskuzi i u toho Jdi a dívej se. Opravdu by to nejspíš potřebovali zažít na vlastní kůži. Jinak včera sem se konečně dostal k tomu Leningradu. Co k tomu říci. Je určitě dobré, že film točili Rusové, i když mezinárodní spolupráce je na něm znát (značná část filmu je v angličtině popř. němčině). Snímek výborně ukazuje bezútěšnou situaci v obleženém městě (hlad, zima, děti nedokážící se zvednout z postele). Nicméně ale i lovestory zde trochu ochutnáme. Film totiž ukazuje osud ruské milicionářky a dobře situované anglické novinářky s ruskými kořeny, takže hlavní role jsou rozdány mezi ženy. Milovníci bojů si choutky moc neukojí. Film ukazuje především všední starosti řadových obyvatel Leningradu, a však i bojovat se bude leč to není hlavním námětem filmu. Závěrem musím konstatovat, že s hodnocením na CSFD souhlasit nemůžu. Osobně bych tomu dal 4 hvězdičky popř. tak 85%. Nemůžu jinak než doporučit. "Mě na csfd nejvíc pobavil člověk, který ohodnotil "Krále Šumavy" jako "odpad" s komentářem ve smyslu, "Je to sice dobře natočená krimi, ale plná propagandy." a tentýž expert dal "Triumfu vůle" pět hvězdiček se slovy "Je to sice čistá propaganda, ale dobře natočená..." " |
|
|
|
|
Mě na csfd nejvíc pobavil člověk, který ohodnotil "Krále Šumavy" jako "odpad" s komentářem ve smyslu, "Je to sice dobře natočená krimi, ale plná propagandy." a tentýž expert dal "Triumfu vůle" pět hvězdiček se slovy "Je to sice čistá propaganda, ale dobře natočená..." Takže jejich procentuální hodnocení taky moc neřeším (pokud to rovnou nejde do "černých čísel") |
|
|
|
|
Honza M. napsal v č. 5785: No nebo Matt Damon a Nicolas Cage "Asi že tam nehraje Law ani Weiszová? " . Ale je fakt, že se o to hodnocení moc opírat nedá viděl sem pár filmů, které měli průměrné hodnocení a nakonec z toho vylezla celkem fajn podívaná. Nechápu lidi kteří dokážou dát např. filmu Jdi a dívej se hodnocení odpad! Respektive jednu hvězdu. |
|
|
|
|
Hans_7120 napsal v č. 5784: Asi že tam nehraje Law ani Weiszová? "Podle hodnocení na CSFD nic moc" |
|
|
|
|
karaya1 napsal v č. 5783: Mám ho doma, ale zatím jsem se k němu nedostal. Podle hodnocení na CSFD nic moc, ale čert jim věř. Pokud bys měl zájem tak mne kontaktuj přes SZ. "Viděli jste někdo tento nový ruský film: www.csfd.cz/film/249129-leningrad/ ?" |
|
|
|
|
Viděli jste někdo tento nový ruský film: www.csfd.cz/film/249129-leningrad/ ? |
|
|
|
|
Nedávno jsem shlédl snímek Max Manus www.csfd.cz/film/234497-max-manus/ . Film je norské produkce a popisuje norský odboj.Film také ukazuje postoj normálních Norů k okolním diktaturám ať sovětsé (účast v Zimní válce) či nacistické (odboj proti gestapu a kolaborantům).Dále je zde ukázáno jakým způsobem člověka zasáhne ztráta nejlepších přátel.Film sice není přesycen bojovými scénami nicménně mě přišel poměrně strhující.Kdybych měl hodnotit tak na 100% to asi nebude ale takových 80% bych určitě dal. |
|
|
|
|
V kinech je nyní film také o Ležácích. www.triton-film.cz/fotogalerie/lezaky-42/ www.csfd.cz/film/283856-lezaky-42/videa/ |
|
|
|
|
www.novinky.cz/kultura/210330-jak-se-toci-fi... www.filmlidice.cz/ Premiéra filmu Lidice je plánována na 9. června 2011. |
|
|
|
|
Jo tááák, já to zprvu nepochopil Ale přiznám se, že výročí, kdy se v pořadu historie.cs mluvilo o Frontě bych dával do kalendáře raději |
|
|
|
|
Nestačí dát na nástěnku? |
|
|
|
|
Tedy to je hrůza! Takovéto zásadní opomenutí! To si nemohl větu třeba "a co se týká českého fašismu, sice to s tím vůbec nesouvisí, ale na www.fronta.cz je skvělá série o partyzánské válce v Jugoslávii...". Třeba... |
|
|
|
|
Bohužel. Zklamal jsem, mno. |
|
|
|
|
bush napsal v č. 5772: To jako chceš říct, že jsi o tomhle webu během hodinové diskuse neutrousil ani slovo?! Žádná skrytá reklama ("To zas byla u záchodků Fronta...") neřku-li přímé "Chcete vědět víc? klikněte na www.fronta.cz" !?! "reklama na frontu v TV nebude" |
|
|
|
|
Neměl jsem ani tričko ani sako, takže bohužel reklama na frontu v TV nebude. |
|
|
|
|
Doufám žes měl na tričku velký nápis "Fronta.cz" (nebo aspoň placku na klopě saka) |
|
|
|
|
Tak a je to za mnou. Dne 16. prosince pořad Historie.cs; téma: český fašismus. Hosté: Pavel Kotlán a Pavel Baloun. |
|
|
|
|
kultura.idnes.cz/valka-pritahuje-filmare-i-k... K tématu válečných filmů a připravovaných kusů. Nemusí sice jít zrovna o typicky válečné, ale jen u nás se jich chystá dost. |
|
|
|
|
Tak si projeď starší věci, vsadím se, že bys našel dobré kousky, které ještě neznáš. Mimochodem, točí se (měl by se točit) remake Dambusters. |
|
|
|
| ruske filmy za moc nestoja ale na to som zvedavý, možno budem prekvapený | |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce
Takže jejich procentuální hodnocení taky moc neřeším (pokud to rovnou nejde do "černých čísel")
. Ale je fakt, že se o to hodnocení moc opírat nedá viděl sem pár filmů, které měli průměrné hodnocení a nakonec z toho vylezla celkem fajn podívaná. Nechápu lidi kteří dokážou dát např. filmu Jdi a dívej se hodnocení odpad! Respektive jednu hvězdu.