Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
|
|---|---|
|
BRUNNER napsal v č. 2444: Nájdu sa i takí...z traileru naň môžu nadobudnúť dojem,že sa nejedná len o hlbšiu sondáž do posledných dní AH a jeho suity... "To hádam nikto kto vie o čo ide nečaká..." |
|
|
|
|
|
red_baret napsal v č. 2439: Ja sa hlásim...hezký....ale žiadne veľké bojové scény nečakajte.Pokiaľ viem,tak na SVK má mať premiéru tuším niekedy v máji ??? "viděl někdo film DER UNTERGANG neboli ZÁNIK???" |
|
|
|
|
|
K Brunnerovi pouze doplním,že premiéra v ČR je plánována na 31.3.05 a bude distribuován společností Bontonfilm-tak se těším |
|
|
|
|
viděl někdo film DER UNTERGANG neboli ZÁNIK??? |
|
|
|
|
curaheee, taky mne ta věta docela zarazila.... |
|
|
|
|
Ragaz:Dost mě zaráží poslední věty toho článku,proč byli vězni stříleni jak Poláky tak partyzány?! |
|
|
|
|
Tak jsem to našel - Sobibor reinhard.mysteria.cz/uteksob.htm |
|
|
|
|
Neutekli někde po vzpouře židi? Kdysi jsem viděl solidní film, ale mám okno |
|
|
|
|
Karaya1:Díky! |
|
|
|
|
curahee: dotyčný dokument jsem neviděl, ale v německé uniformě (nevím přesně, zda SS či Wehrmachtu, ale spíše SS) utekl z Osvětimi Vítězslav Lederer. Útlou knihu o tom pod jménem Útěk z tábora smrti napsal Erich Kulka. Vyšlo v řadě Magnet jako č.5, Praha 1966 |
|
|
|
|
Docela by mě zajímal osud útěku vězňů v těch uniformách SS,nevíte někdo něco? |
|
|
|
|
tak jako všechno od BBC, od Červeného Trpaslíka až po dokumenty |
|
|
|
|
Ten dokument BBC je skutečně špičkový. |
|
|
|
|
Musím znovu smeknout před lidmi,kteří se podíleli na dokumentu o Osvětimy,po zhlédnutí třetího dílu. Ovšem ty kecy toho "napravenýho" SSmana byly taky dobré,děti za to nemohli,ale stejně z nich potom vyrostli Židé...originální! |
|
|
|
|
Brunner(2426): Ono to není na škodu, obvzláště pro ty, kteří dorazili později.... |
|
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 2426: A co například?já ani nevím..."Tým,že otváraš témy,ktoré už spali" |
|
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 2424: ČÍM SEM to jako oživil?"A v´daka tebe to tu aspoň ožilo" Tím že sem blbej a že nic neumím? |
|
|
|
|
Co říkáte na tu Jaltskou dohodu?Ten dokument byl zajímavý... Stalin byl fakt hnusný..ale když sem slyšel že za den umřelo v průměru 10000 ruských vojáků tak se mu ani nedivím... |
|
|
|
|
jo to máš pravdu...ale co už...ty máš net doma..to se máš..já se knihama obklopit nemůžu |
|
|
|
|
Levant(2420): S tím rozptylem mám podobnej problém. Tady jsou lidi pěkně nabušený. Když už se chci s někým hádat, tak se předem obklopím knihami(pro jistotu a taky ta moje paměť). A vidím, že mám pořád co dohánět!!! Dívej se na to pozitivně, můžeš se tu plno zajímavejch věcí dozvědět a to hodnocení tolik neprožívej! |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce
Tím že sem blbej a že nic neumím?