Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
|
|---|---|
|
YAMATO napsal v č. 3457: ale určitě by svoje vojáky neposílali na jistou smrt....to jsme o pár set kilometrů dál....tohle nejsou sověti "Ve válce by si určitě dělali starosti, že se umírá...obzvláště u klíčové operace, jakou bylo vylodění..." |
|
|
|
|
Mocny_Fanda...No co já vím, tak na omaze to mělo být peklo! Tvé vysvětlení s dvacetičleným zbytkem... souhlasím. Podle mně se však jednalo o nepřetržitý proud jednotek, který nakonec němce, společně s podporou námořnictva a letectva uhlodal... Je to jen film, nic víc nic míň, umělecké dílo, kde fakta občas musí ztranou pro lepší efekt celku... |
|
|
|
|
Ve válce by si určitě dělali starosti, že se umírá...obzvláště u klíčové operace, jakou bylo vylodění... |
|
|
|
|
Taz napsal v č. 3455: ale jo... věrohodný to je ale že by to bylo takový peklo, to snad ne....kdyby to první vlna odnesla tak, že tam zbyde 20 vojáků, tak by tam ostatní radši ani neposílali, ne? "Mocny_Fanda: Myslím si, že to bylo vykresleno věrohodně. Myslím si, že němci skutečně nedávali svoje MG postavení zadarmo! Podle mne ty mrtvoly odpovídají, ale je to čistě můj dojem, toď vše..." |
|
|
|
|
Mocny_Fanda: Myslím si, že to bylo vykresleno věrohodně. Myslím si, že němci skutečně nedávali svoje MG postavení zadarmo! Podle mne ty mrtvoly odpovídají, ale je to čistě můj dojem, toď vše... |
|
|
|
|
Mocny_Fanda napsal v č. 3450: tu!!!!
"tekže kamarádi s vypalovačku....honem sem"
Mocny_Fanda napsal v č. 3453: prd, pokud vim tak něco tisíc...... "odehrává se to na omaze...ale pláž která má asi půl kilometru aby byla celá positá mrtvolama??? to by tam pochcípala půlka ameriky" |
|
|
|
|
Taz napsal v č. 3452:
"Tak to nevím, jak moc bylo moře rudé od krve, ale myslím si, že mrtvol tam bylo víc než dost! "
Taz napsal v č. 3452: odehrává se to na omaze...ale pláž která má asi půl kilometru aby byla celá positá mrtvolama??? to by tam pochcípala půlka ameriky "(pozn. ono taky jak na které pláži)" |
|
|
|
|
Mocny_Fanda: Tak to nevím, jak moc bylo moře rudé od krve, ale myslím si, že mrtvol tam bylo víc než dost! (pozn. ono taky jak na které pláži) |
|
|
|
|
a co takhle čtyři z tanku a klokan? (chci říct pes) nemáte někdo na vhs nebo dvd??? celkem rad bych to viděl....četl jsem knížku a celkem pěkný |
|
|
|
|
YAMATO napsal v č. 3434: a to máš zas pravdu....němci byly různý "Fando, a to myslíš, že ten průhled je díra? Tam bylo silné pancéřové sklo...Thompson neměl šanci."
Kreon napsal v č. 3439: celkem bych bral, tekže kamarádi s vypalovačku....honem sem!
"To zní zajímavě.....stojí to za to sehnat si to na DVD?"
Taz napsal v č. 3446: ale nebylo to tak trošku přehnaný že se moře zbarvilo červeně a pláž byla pokryta mrtvolami??? "úvodní scéna" |
|
|
|
|
ale stihne.......víš že má syna??? nebo co to má za potomka........ |
|
|
|
|
No... Obávám se, že Tolkien už to nestihne |
|
|
|
|
Taz napsal v č. 3446: Třeba až Tolkien(nebo jak se to píše) o tom udělá román"Otázkou je, jestli se do toho někdy,někdo pustí... )" . |
|
|
|
|
Souhlasím s Honzou, "Zachraňte vojína Ryana" rozhodně není špatný film, nasadil laťku hodně, hódně vysoko. Hlavně úvodní scéna, tou se inspirují počítačové hry dodnes a myslím si, že je vykreslena se vším co k tomu patřilo... Bohužel, mě se na filmech s druhé světové války nelíbí to, že vždy jde o malou skupinku hrdinů, které se podaří zvítězit. Nemám nic proti hridinům, ale až se ve filmu objeví např. tanková bitva z počátku operace "barbarosa" tak to pro mne teprve bude "žrádlo"! Pozn. Šedesát tanků v jedné bitvě není zas takový problém, v "Pánu prstenů" bylo deset tisíc skřetů a vypadalo to moc hezky. Udělat proto pár pz.III přes počítač, by zase takový problém nebyl. Otázkou je, jestli se do toho někdy,někdo pustí... ) |
|
|
|
|
Pokud jde o VHs tak: www.hil.cz/zbozi_video.php?shop=vi&id_zb... |
|
|
|
|
vojta.j napsal v č. 3442: já ho mám..... "Poradte, kde se da Osvobozeni sehnat." |
|
|
|
|
Kreon napsal v č. 3439: docela sem se přitom bavil......zkus to..."To zní zajímavě.....stojí to za to sehnat si to na DVD?" |
|
|
|
| Bubu, Polata: Poradte, kde se da Osvobozeni sehnat. Byl to velkofilm meho mladi a tak bych si ho rad zaradil do sbirky. | |
|
|
|
|
No Ryan nebyl (až na otřesnej patos) dobrej film. Pokud máte na mysli scénu, kdu otevřou poklop velitele na věži a hodí do ní granát, divte se, že posádka je jaksi...mrtvá nebo těžce raněná. Zničit Tigera Mustangem zezadu zajisté šlo, kdo viděl díry od půlpalcáku skrz kolejnici, chápe, o čem mluvím. |
|
|
|
|
Kreon napsal v č. 3437: Něco podobnýho bylo v zachrante vojína..."V Ryanovi sice je scéna jak na konci střílí Miller na Tygra, který vybuchne, ale naštěstí tam je ten průlet P-51. o)." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce
Obávám se, že Tolkien už to nestihne
.