Konec války v Čechách a na Moravě 1945
|
|
|
|---|---|
|
Zdar pánové, tak koukám další zajímavé téma. To mě docela bere a tak Vám se taky něčím přispěju.Pocházím z Č. Lípy a máme tady kopec s rozhlednou, který se jmenuje Špičák. Za tímto kopcem se nachází letiště pro sportovní letání. V době druhé války se zde nelítalo a ani to letiště zde nebylo. Jen vhodné místo pro přistání. Někdy okolo 8.5. 1945 zde přistál německý Čáp a jeho pilot který údajně pocházel z okolí Lípy, to letadlo opustil a utekl domů. Opuštěné letadlo zde bylo téměř do padesátých let, než ho místní lidé rozebrali. Tuto zajímavost mi vyprávěl můj soused z paneláku, kterému v té době bylo okolo patnácti let. Nevím zda je to s tím pilotem pravda, ale krásně se to poslouchalo(je to tak trochu romantický příběh z konce války ). Jinak to letadlo tam skutečně bylo, protože můj soused coby člen zakladajcího se aero klubu ho chodil rabovat taky. Krásné co? Docela mu to i závidím, ale při mém štěstí bych za lesem dostal kouli do hlavy od nějakýho Werwolfa .PS: Těch příběhů bylo více a v případě zájmu další zveřejním. Druhý díl by se jmenoval např. Jak jsem raboval v Hračanech |
|
|
|
|
Dolezal napsal v č. 79: "Já bych radši tigra s hodinama ze Š120!!!" A kdo by ho nechtěl? Mít každý svůj osobní tank tak se nás NATo bojí |
|
|
|
|
To Jamamoto .."Já zase znám jednoho důchodce, co má ve své škodě 120 GLS hodiny z Tigra..." Já bych radši tigra s hodinama ze Š120!!! |
|
|
|
|
|
Já zase znám jednoho důchodce, co má ve své škodě 120 GLS hodiny z Tigra... |
|
|
|
|
curahee napsal v č. 74: nenebo j..to střílel po válce...věděl kde je i tank,ale ten už tam dávno není..škoda"Netrefil ho tím "pancenfauzem"?" |
|
|
|
|
Royal napsal v č. 73: Můj děda ti k tomu asi těžko něco řekne..munice je nahouby a zbraně a všechno už zrezivělo...jo a znal člověka který ukrýval tu paradesantní jednotku co je o ní ta knížka Klay Eva volá Londýn... "tvůj dědeček i zakopaný němec mě velmi zajímá, myslíš, že je možné se nějak vyrozumět třeba přes e-mail?" |
|
|
|
|
babička měla doma v kuchyni cedník dělanej z německý přilby - ale dělanej fabricky, to znamená, že se to muselo po válce dělat ve velkým nedaleko co bydlím je vesnice, kde je/byla textilka. Za války zde dělali křídla z hliníkového plechu a půlka vesnice má dodneška z těch křídel střechy na kůlnách, zakrytý žumpy a tak |
|
|
|
|
Levant napsal v č. 72: Netrefil ho tím "pancenfauzem"?"ví kde letí zakopaný němec i ze zbraněma...a dokonce sřílel vůl spancenfauzu když byl mladý..." |
|
|
|
| to Levant: tvůj dědeček i zakopaný němec mě velmi zajímá, myslíš, že je možné se nějak vyrozumět třeba přes e-mail? | |
|
|
|
|
Můj děda má na dvoře zakopano skoro metrák nábojnic...ví kde letí zakopaný němec i ze zbraněma...a dokonce sřílel vůl spancenfauzu když byl mladý...blázen...u nás ve vesnici se to pěkně mÿdlilo... |
|
|
|
A u nás běžně používaly německé přilby jako "žufany" na maltu. Dokonce jeden takový mám!! Soused má z hliníkového víka ventilů T34/85 krmítko pro slepice. Sousedka má z motorového krytu na Pz IV (asi???) "dekl" na studnu Vše bez keců. Fotky mám! |
|
|
|
|
Na naší chalupě (v JČ) jsme měli souseda (budiž mu země lehká), který velmi barbarsky naložil s německou helmou- použil ji jako střechu k budce pro ptáky |
|
|
|
|
|
zpravy.idnes.cz/domaci.asp?r=domaci&c=A0... |
|
|
|
|
Dolezal napsal v č. 65: Jamamoto, byl bys tak hodný a poslal mi tu fotografii třebe na e-mail,díky moc "Jo jo, fotečku toho TII mám. Dokonce se u něj fotí jiný fotograf se stativem. Bohužel neznám přesnou lokaci" |
|
|
|
|
xfish5 napsal v č. 62: Kéž by... "Dolezal: A to tam jěště stojí? " |
|
|
|
|
Dolezal(65):Radši!!! |
|
|
|
|
To Lavočkin Jo jo, fotečku toho TII mám. Dokonce se u něj fotí jiný fotograf se stativem. Bohužel neznám přesnou lokaci |
|
|
|
|
|
To xfish5 Dolezal: A to tam jěště stojí? Jo!!! Dojeď se podívat!!! Včera jsem v tom Kingtigerovi jezdil. Pak došel fuel tak jsem si zakalil v Panteru (ale má poškozenou věž) takže se blbě střílí z kanonu na projíždějící auta. Jinak ty Su 76 jedou pouze některá!! Jinak kovošrot je cca 1,5km (těžké železo 4Kč/kg), ale TII si odevzdám JÁ!! |
|
|
|
|
|
xfish5(62): Já ti vidím až do žaludku, určitě ho chceš naložit na dvoukolák a odvézt do sběru.... No byl by to asi slušnej vejvar.... |
|
|
|
Dolezal: A to tam jěště stojí? |
|
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Konec války v Čechách a na Moravě 1945
Zdar pánové, tak koukám další zajímavé téma. To mě docela bere a tak Vám se taky něčím přispěju.
). Jinak to letadlo tam skutečně bylo, protože můj soused coby člen zakladajcího se aero klubu ho chodil rabovat taky. Krásné co? Docela mu to i závidím, ale při mém štěstí bych za lesem dostal kouli do hlavy od nějakýho Werwolfa