Hirošima a Nagasaki: nutné zlo?

  • Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
801-820 z 941
<< 38 39 40 41 42 43 44 >>
Po
Dzin 9.2.2004 22:22 - č. 154
Dzin Bart S.: Tak uz jsem se zeptal. Predne, on tvrdil, ze co vi, tak prvni letadlo slo primo rovne a druhe rovne a klesalo. V zatacce nebylo ani jedno. Dale tvrdi, ze nejobtiznejsi na letu je pristani resp. start. Samotna pilotaz je to nejjednodusi. Stejne tak je pilotovani techto velkych dopravnich letadel daleko snazsi, nez pilotaz malych stoju. Muze za to ruzna elektronika atd, co vse pilotovi pomaha. V neposledni rade rikal, ze to neni zadny problem s timhle letadle. Meli prosto a cas a to se dokaze trefit kazdy (jeho slovy i letuska ). Navic se jim to moc nepovedlo, protoze chteli zasahnout "koreny" Dvojcat. Rikal, ze pokud mas od nejaky suimulator (od Microsoftu) tak si to muzes zkusit sam, ale v nove verzi uz nejde do Dvojcat narazit. Jestli mas nejaky dotaz, tak mi ho napis, ja ho predam.
Bart S. 7.2.2004 21:42 - č. 153
Bart S. Dzin: Já jsem myslel jestli je to doprvaní proudový.
Dzin 7.2.2004 21:40 - č. 152
Dzin Bart S.: Letadlo. Ja presne nevim, na co ma zkousky, ale Concord to neni... Neco lehkeho jedno/dvoj motoroveho.
Bart S. 7.2.2004 21:33 - č. 151
Bart S. Dzin napsal(a) v č. 149: "Bart S.: Ja se na to zeptam kamarada, to je pilot, ten nam to rozskene"

Jo OK. A smím se zeptat co pilotuje?
Dzin 7.2.2004 21:15 - č. 150
Dzin karaya: Jojo, hold Suvorov. Ja mam doma od nej jenom Akvarium, nastesti jsem si ji precetl predtim, nez jsem si chtel koupit ty ostatni. Ted si je radeji jen pujcuji z knihovny.
To je proste ona lidska manie, za vsim hledej spiknuti. Proto muze treba zminovany Suvorov mit mnohatisicove naklady...
Dzin 7.2.2004 21:12 - č. 149
Dzin Bart S.: Ja se na to zeptam kamarada, to je pilot, ten nam to rozskene.
Bart S. 7.2.2004 19:59 - č. 148
Bart S. karaya1 napsal(a) v č. 147: "Asi ta tvoje kniha bude něco podobného jako Ledoborec... Hodně tvrzení a důkazy žádné"

Kdybys podrobně četl moje příspěvky, tak bys možná věděl, že jsem psal o možném spiknutí v armádě.

karaya1
napsal(a) v č. 147: "nezlob se, možná jsem dostatečně nepochopil tvoje předchozí myšlenkové pochody, ale jak je teda možné, že ty věže trefili (a to hned napoprvé)???"

Jen jsem chtěl dokázat, že všechno nemusí být tak,jak nám to všechna media říkají.
karaya1 7.2.2004 19:11 - č. 147
karaya1 Bart S.: nezlob se, možná jsem dostatečně nepochopil tvoje předchozí myšlenkové pochody, ale jak je teda možné, že ty věže trefili (a to hned napoprvé)???

V (132) tvrdíš, že je to díky radiomajáku. A to je takový problém ho někde ve WTC umístit? Byl to normální, veřejnosti přístupný mrakodrap s turistickou vyhlídkou na střeše...

Asi ta tvoje kniha bude něco podobného jako Ledoborec... Hodně tvrzení a důkazy žádné

Btw, Dzine, v knihovně jsem si pro pobavení půjčil Specnaz od Suvorova- ta knížka nemá chybu- to je pomalu lepší než Černí baroni, který sem četl předtím
Bart S. 7.2.2004 18:14 - č. 146
Bart S. to Dzin: Mám takový dotaz. Letěl jsi někdy dopravním letadlem? A viděl jsi někdy kabinu na vlastní oči, ne na obrázku? Trefit věže je opravdu náročné. Můj příbuzný má známého, nemohu si bohužel vzpomenout na jméno,ale je to předseda odborového svazu ČSA nebo jak se to jmenuje a taky kapitán Boeingu 737. A ten říkal, že narazit do věžě s takovým pilotním uměním, jaké měli únosci je nemožné. A to mi stačí.
karaya1 7.2.2004 17:31 - č. 145
karaya1 Bart S. napsal(a) v č. 143: "Docela přitažené za vlasy. Tak třeba bin Ladin je prý spolčen se CIA atd. ...Ale například to, že za útoky netála Al-Kaida, ale nějaká skupina v USA, která disponovala Prezidentskými kody pro velení mi zas tak nerealné nepřijde."

Mno, kdyby WTC nebylo v USA ale někde jinde, určitě bychom se dočkali nové knihy od Clancyho takhle se musíme jenom dohadovat o případných motivech "skupiny v USA"... Ale tohle už je vážně trochu mimo od Hirošimy a Nagasaki
Dzin 7.2.2004 14:17 - č. 144
Dzin Bart S.: Ja uz si to tak dobre nepamatuji, ale myslim, ze to bylo tak, jak pise karaya. Pokud si dobre pamatuji, co se tyka prvniho letadla, to na zaberech leti rovne a druhe je na zaberech naklonene, ale nejak vyrazne z toho neplyne, ze by bylo v zatacce, spise jako korekce "racileni". Co se tyka USAAF, tak ceho by si meli vsimnout? V te dobe jeste nevedeli, ze se jedna o utok, a pokud vim, teprve az treti letadlo, na Pentagon, se jim podarilo zachytit. Piloti tech prvnich letadel meli dost casu k pripadnemu zopakovani manevru. Ale i tak, stale meli dost casu a mista na pripravu prvniho manevru a ten se jim bezezbytku povedl. Dale, oni by sice vedeli, ze jsou letadal unesena, ale jak mohli predpokladat, co s nim chteji udelat? I po prvnim uderu si stale mysleli, ze je to nehoda. V te dobe meli na cele vychodni pobrezi k akci pripravene pouze 2 stihacky F-15. Musis si uvedomit, ze utok, pri kterem by bylo treba nasadit USAF nad vlastnim uzemim jim vubec neprisel na mysli. Do te doby predpokladali temer vyhradne vojenske akce v cizine. Takze svym zpusobem mas pravdu, mocne USAF bylo v te chvyli bezmocne.
Ja se po par lekci v autoskole zvladal rozjet na trojku do kopce bez rucni brzdy takze se mi tve prirovnani zase tak nezda. Hlavni je, ze ten manevr neni nejak slozity. Je to jenom "obycejna zatacka". Ta ma sice vetsi polomer, a letadlo hure akceleruje, ale neni to neco ultra sloziteho. Proste, jakmile se dostaly na letovou hladinu, ktera protinala Dvojcata, trefit je neni zase tak moc tezke. Uvedom si, ze urcite se na to pripravovala a znali pomery kolem "cile", meli i prehled s cim poleti a tudiz museli mit alespon nejake znalosti, jak maji reagovat.
Bart S. 6.2.2004 19:25 - č. 143
Bart S. karaya1 napsal(a) v č. 142: "ze "slavného" záběru, kde je rozhovor s hasičem či co přerušen nízkým letem, je vidět, že letadlo letělo rovně..."

Nevím jestli je to ten první, ale ten byl proveden letadlem které bylo nakloněno(=zatáčelo) a na tom druhém stejně.

karaya1 napsal(a) v č. 142: "Btw, jaké závěry vyvodil autor tvé knihy??"
Docela přitažené za vlasy. Tak třeba bin Ladin je prý spolčen se CIA atd. ...Ale například to, že za útoky netála Al-Kaida, ale nějaká skupina v USA, která disponovala Prezidentskými kody pro velení mi zas tak nerealné nepřijde.

karaya1 napsal(a) v č. 142: "že stíhačky byly více než 10 minut letu od New Yorku, od WSH ještě víc- kdo by si všímal podivného letadla a hlavně, kdo by ho pokládal za teroristický nástroj?"

Kdyby dopravní letadlo prolétlo těsně kolem WTC a navíc unesené tak si myslím, že ní o čem. Nad Washingtom podle viceprezidenta kroužilo letadlo,co později spadlo na pentagon. Že by mocné USAF bylo bezmocné? To sem mi moc nezdá...
karaya1 6.2.2004 19:14 - č. 142
karaya1 Barte, jestlis viděl onen TV dokument, co dávali před několika měsíci na ČT1 (2?) - název mi z mé dubové palice už stačil vypadnout - tak tam byl přesně zachycen moment, kdy Bush sledoval program za přítomnosti US novinářů. Pak k němu přišel poradce, naklonil se a něco pošeptal. Bush se zachmuřil, ale jelo se dál. No a za chvíli to samé... Teda že by to sledoval v bedně...

Btw, jaké závěry vyvodil autor tvé knihy??

A ještě jednou btw, v onom dokumentu stojí, že stíhačky byly více než 10 minut letu od New Yorku, od WSH ještě víc- kdo by si všímal podivného letadla a hlavně, kdo by ho pokládal za teroristický nástroj? I kdyby, zpoždění mezi minutím cíle a příletem stíhaček by bohatě stačilo k novému pokusu...

K (141): ze "slavného" záběru, kde je rozhovor s hasičem či co přerušen nízkým letem, je vidět, že letadlo letělo rovně...
Bart S. 6.2.2004 18:26 - č. 141
Bart S. Dzin napsal(a) v č. 137: "letadlo navic letelo primo"

To teda neletělo, možná až narazilo v přímém letu. Muselo se natočit. A narazit letadlem do mrakodrapu bych přirovnal asi k tomu, kdybys chtěl v zatáčce projet děravou zatáčkou tak ve 200 km/h. Zvládnul bys to po paár lekcích v autoškole?
Bart S. 6.2.2004 18:24 - č. 140
Bart S. Dzin napsal(a) v č. 137: "Byl na besede v materske skole a tam mu to prisli sdelit jeho poradci."

To sice ano, ale jestli si pamatuješ tu knihu(je to ta samá) Tak tam Bush v rozhovoru sdělil, že čekal na chodbě venku, kde byla puštěná televize a v té viděl ten náráz. Říkal si, že to musel bejt špatnej pilot, takhle narazit do mrakodrapu(myslel si, že šlo o nehodu) a šel dovnitř do školky, kde mu potom řekli o druhém nárazu.

Dzin napsal(a) v č. 137: "Navic, nikde neni receno, ze kdyby se netrefil napoprve, tak by nalet neopakoval, ale jim se to povedlo"

Tobě nepřide divný, že by si toho nikdo nevšiml? Tím myslím hlavně USAF.
giro.c 6.2.2004 18:18 - č. 139
hmmmmmmm
karaya1 6.2.2004 16:06 - č. 138
karaya1 Bart S. napsal(a) v č. 134: "Bush viděl náraz prvního letadla v televizi "na živo""

Dzin napsal(a) v č. 137: "na besede v materske skole a tam mu to prisli sdelit jeho poradci."

Sakra, Dzine, bereš mi slova "z úst"
Dzin 5.2.2004 22:26 - č. 137
Dzin Bart S.: Ja mam dojem, ze jsem tu knihu cetl take (napsal to tusim nejaky Francouz?), ale v ni me o nicem, co tvrdil, nepresvedcil. Trosky letadla (ci neposkozenost odvetleni) nejsou videt pouze na uverejnenych fotkach. Trefit s letadlem mrakodrap nebyl zase tak velky problem. Ikdyz reaguje pomalu, preci jen je usposobena k bodovemu zacileni. Uz v 80tych letecj byl zpracovan model uderu letadla na bloky jadernych elektraren a nebyl v tom shledan zadny proble. Takze trefit mrakodrap muzes take, potrebujes jenom prostor k manevrovani a ten meli. Tebou zminovanou zatackou se dostali na kolizni kurz. Navic, nikde neni receno, ze kdyby se netrefil napoprve, tak by nalet neopakoval, ale jim se to povedlo. Prvni letadlo navic letelo primo. Dale, Bush se nedival na prvni uder "nazivo". Byl na besede v materske skole a tam mu to prisli sdelit jeho poradci. Je to i zachycene na filmu a rozhodne se netvari, ze by mu bylo nejak dobre, ci ze by to predpokladal. Predpokladam, ze mi nebudes tvrdit, ze to byl dvojnik.
Bart S. 4.2.2004 22:36 - č. 136
Bart S. Johny napsal(a) v č. 135: "Pokuď se pilot nedokáže trefit v rovným letu do mrakodrapu jako prase, tak se sotva trefí na desetkrát menší přistávací plochu."

O moderních dopravních letadlech toho zřejmně nevíš. Letadlo které letí rychlostí okolo 600 km/h se těžko naprosto přesně trefí do věže která je jen o několik metrů šírší než rozpětí křídel letadla. Ten rovný let jak uvádíš má taky daleko od pravdy. Letadla letěla v docela ostré zatáčce takže vrazit do věže bylo ještě težší. Navíc když piloti byli jen absolventi kurzu létání na malých cesnách. A jestli chceš vědět ty aerolinky se kterými nemáš létat, tak radši nelítej protože žádný pilot by si na netroufl.
Johny 4.2.2004 21:16 - č. 135
Johny Bart S. napsal(a) v č. 132: "Například podle svědectví několik 10 doprvních pilotů NELZE trefit tak přesně mrakodrap jak se to povedlo."

Můžeš říci z kterých aerolinek jsou ti piloti, rád bych se vyvaroval někdy s nima letět. Pokuď se pilot nedokáže trefit v rovným letu do mrakodrapu jako prase, tak se sotva trefí na desetkrát menší přistávací plochu.
801-820 z 941
<< 38 39 40 41 42 43 44 >>
Po