Teorie Viktora Suvorova

  • Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
121-129 z 129
<< 4 5 6 7
Po
Ondík 10.6.2003 07:59 - č. 12
Ondík Šakal: Že jsi označil můj příspěvek za blbost se ani nedivím, protože jak čtu dál tvoje řádky, nevíš o skutečném výcviku a stavu tankových vojsk RA vůbec nic. Možná ale ano, když můžeš vyplodit /byť s chybami typickými pro dítka ze 3. třídy ZŠ/takovou úvahu... Že by?
Určitě nám tu povíš, kolik tankových sborů bylo na plných stavech, a hlavně - kde byly rozmístěny. Suvorovovi "vyznavači" se zaklínají rozmístěním jednotek, ale nikdo z nich nedovede určit ani polohu poloviny z nich - rozuměj mechan. sborů. Šakale, ty bys to přeci mohl udělat a vypsat nám i jejich sílu. Pro stratéga tvého typu to bude maličkost - tak na desat minut. Připoj, prosím tě moc kolik bylo vycvičeno osádek pro tanky KV-1, kolik mohl motor V-2 pracovat hodin, aniž by se zadřel, kolik tanků T-34 bylo schopno při bojovém poplachu vyjet z posádek, jakpak to bylo s tahači pro tanky těžších kategorií a vybavením RTZ. A jistě budeš vědět, v jakém technickém stavu se nacházely ty tvé skvělé tanky BT... Moc se těším na odpověď. A ten důraz na obojživelné tanky - vždyť bojová hodnota T-37 a T-38 byla prakticky nulová.
Kreon 10.6.2003 07:55 - č. 11
Kreon Šakal: věř že každý kdo byl a nebo je ve SPECNAZ se při vyslovení jména p. Suvorova jen směje...to že byl u SPECNAZ tvrdí jen on že? Navíc z té jeho knihy jasně vyplývá že neměl co do činění s těmito jednotkami, nepodílel se na výcviku, byl tam jenom na čumendu.....

Přes známého který má známého,který byl jako vysoký vojenský činitel nějakou dobu v Jugoslávii , kde mimochodem byli i SPECNAZ (i SAS) , vím, že p. Suvorov je opravdu pěkný "výtvor". Samořejmě docházelo k častým setkání velitelů a nejčastější slovo které v souvislosti se Suvorovem padlo bylo slovo Durak.

Šakal: neber Suvorova jako odborníka přes SPECNAZ ano?

P.S. koukám že nebyl jen skvělým členem GRU a SPECNAZ ale byl dokonoce i výborným tankistou....haha....co bude příště? Výsadkář?
Pet 9.6.2003 22:57 - č. 9
Pet Šakal:A proč Hitler nepočkal až Stalin zaútočí,vždyť obrana je vždy lehčí než útok.Proč nepočkal až rusům při útoku dojde dech a teprve pak nezaútočil?Při odrážení ruského útoku blízko hranic by mohl naplno využít letectva a s pomocí 88mm flaků zlikvidovat jakýkoliv ruský tankový útok mnohem snáze.
Šakal 9.6.2003 22:22 - č. 8
Šakal Plukovník GRU nasazený jako odborný poradce k jednotkám Specnaz nemohl v žádném případě zastávat podřadnou funkci.Jo a když ,podle Dzina, zastával tak naprosto podřadnou funkci tak jak by se asi mohl dostat do dnes neodtajněných archívů ,KGB GRU RA, a z nich získávat informace které dnes tak očerňující Sovětský svaz?Z Ondíkova příspěvku jsem dospěl k názoru že RA (na začátku Barbarosy) pohořela jen kvůli technické zaostalosti svých tanků a mizernému výcviku jejich osádek.Podle mě je to pěkná blbost.Rusové se připravovali na rize útočnou válku nikoli na obranou.A tomu odpovídal i jejich výcvik.Proto měli spousty BT(rychlích), obojživelných apd. tanků a více jak 1 000 000 výsadkářů.A proč měli letiště, muniční a ženijní sklady, elitní úderné jednotky a většinu ostatních (povětšinou slabšího průměru,co se výcviku tíče) dislokovaných těsně za hranicí a nikoli hloběji v zázemí jak by si žádala flexibilní obrana.Jednoznačně proto že chtěli útočit!Jenomže Hitler nebyl takovej idiot jak si Stalin myslel a pochopil ,podle zhušťující se koncentrace jednotek, železniční a silniční infrastruktury, odstraňování minových polí a jiných zátarasů a překážek, které by jen překážely, že se Stalin chystá k rozhodujícímu výpadu.Ale Hitler byl rychlejší.Dál už to všichni ,jak doufám, znáte.
Dzin 8.6.2003 10:49 - č. 7
Dzin A nejhorsi je, ze na Zapade ho porad jeste povazuji za verohodny zdroj. Na zaklade jeho SPECNAZ nekteri autori popisuji tyto jednotky, a jejich publikace se pote pouzivaji jako podpora suvorovovych tvrzeni... Cestnou vyjimkou je Steven Zaloga.
karaya1: vtip je v tom, ze na zaklade Suvorovem uvadenych "dukazu" muzes prijmout stejne logicky a verohodne i tvrzeni SSSR. On sve knihy psal v 80tych letech, tedy v dobe, kdy nebyl na zapade pristup k vice sovetskym publikacim a hlavne nebyly otevrene sovetske archivy a pro zapadni ctenare, kteri meli (a mnohdy i maji) velmi zkreslene predstavy o WW2. V te dobe byl SSSR viden jako hrozivy nepritel, schopny kdykoli zautocit a jeho knihy presne do tohoto schematu zapadaji. Spoustu svych tvrzeni zaklada na stranickych ideologickych prohlaseni (a temer zadne na nejakem archivnim pramenu), ktere nemohou byt duveryhodnym zdrojem, protoze se daji vykladat velmi mnoho zpusoby. V Ledoborci (a v sve druhe knize o tomto tematu, na nazev si nevzpomenu) navic pise spoustu technickych nesmyslu, ktere se daji snadno dokazat. A po precteni knihy, ve ktere popisuje invazy do CSR (Den M?) jsem zacal, na zaklade jeho "odbornych" tvrzeni, pochybovat o tom, ze byl tak uspesny tankista, jak se popisuje, resp. ze byl vubec tankista. Z Akvarina navic take plyne, ze v GRU zastaval naprosto podradnou funkci.
Kreon 6.6.2003 11:43 - č. 6
Kreon Pan Suvorov je podle mého literární hypochondr, vše co jsem od něj dostal "do rukou" byly v podstatě závěry o ničem a z ničeho.

Vrcholem všeho byla kniha o SPECNAZ - 80% z toho co tam psal byly bludy a lidé mu to žerou.....
Johny 5.6.2003 22:18 - č. 5
Johny Suvorov vychází z reálných podkladů ale závěr si zpracoval sám. Stalin opravdu plánoval útok na Hitlera ale až po napadení SSSR. Žukov a Timošenko dostali v roce 1940 za úkol tento plán připravit. RA provedla na konci roku 1940 a začátku 1941 velké štábní cvičení, kde Žukov vyzkoušel do hloubky členěnou obranu. Dle údajů historika Lva Dvoreckého a Brayana Fugateho na základě posledních odtajněných materiálů výsledek tohoto cvičení bylo, že je možno pomocí do hloubky členěných obraných seskupení (rozuměj v ruských podmínkách obrana v hloubce 500 km) Němce porazit ale RA nebude schopna okamžitého protiútoku. To sice zčásti potvrzuje Suvorovovu teorii , že ruští generálové byli kvalitativně lepší než němečtí (že je prostě obelstili) ale každopádně nikdo nepočítal s okamžitým útokem na Německo. To že ani plánovaná obrana se nevyvedla tak jak si to Žukov plánoval není ani tak úspěch německých generálů jako známá socialistická neschopnost a byrokracie komunistického režimu, jako nedostatky v zásobování, zmetkovitá výroba, nedostatek často zakládních potřeb vojáka(boty v začátku války byly prakticky všechny z USA) a pod.
Ondík 5.6.2003 16:12 - č. 4
Ondík Karaya1:Teorie V.S. je jen teorie. Podobně jako Žukovův plán. Technicky a logisticky na to Rudá armáda zkrátka neměla. Průběh prvních 14 dnů války to jasně dokazuje. Tankové sbory po 300 km přesunů ztrácely jen z mechanických příčin /dáno jak stavem techniky, tak i mizerným výcvikem osádek/ i poloviny stavu. Prostě žádná tanková jednotka se nemohla v bojeschopném stavu dostat na 500 km daleko a to jen jízdou po vlastní ose, na činnost nepřítele vůbec nehledě. A to je základní a nutná podmínka Blitzkriegu. Netřeba dál rozvádět, ale připojím se alespoň k Tomovým názorům, že důležitost techniky /potažmo techniků/ je alespoň v tomto téměř rozhodující a stratégové /ev. ekonomové a spisovatelé/ si mohou plkat co chtějí, ale tank se zanešeným zadřeným motorem nerozjedou a prázdné jaščiky na munici taky nenaplní.
karaya1 5.6.2003 12:28 - č. 1
karaya1 Já vím, že mi to všichni vyvrátí, ale stejně bych rád rozpoutal diskuzi na toto téma...

Na jedné straně je dokument "Žukovova plánu", který ale Stalin nepodepsal a na druhé tvrzení SSSR.

Podle mě Rusové mohli klidně inkriminující dokumenty po německém útoku zničit (na co by byly, akorát by dokazovaly vinu), takže pro variantu útoku SSSR asi nikdy nikdo nenajde dostatek důkazů... Přesto se mi zdají vývody Suvorova v knize Všechno bylo jinak (v originálu Ledoborec) více než logické...
121-129 z 129
<< 4 5 6 7
Po