Nacisté - Hitler, Goebbels, Himmler, Göring…

  • Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
81-100 z 669
<< 2 3 4 5 6 7 8 >>
Po
Z 20.9.2011 19:55 - č. 681
Z
RomanOn napsal v č. 679:
"Ked uz nic ine, tak ten pruser so zasobovanim v Stalingrade ho mal stat hlavu..."
Taky to nebyl asi zrovna nejvhodnější moment kdy začít ukazovat navenek, že v čele Luftwaffe není všechno optimální.

Navíc by to, kdyby to přišlo v lednu nebo únoru 1943, nemuselo skončit jen odstraněním Göringa z čela Luftwaffe, ale jeho celkovým odstavením a následným podstatným přerozdělením funkcí ve vedení celý Třetí říše, v ten nejmíň vhodnej moment.
egli 20.9.2011 09:19 - č. 680
egli
RomanOn napsal v č. 675:
"nepochopim ako mohol Hitler zverit tak dolezitu ulohu ako vedenie Luftwafe takemu packalovi akym Goring"
Něco jiného byl Göring v době, kdy se stal velitelem LW a něco jiného za války, hlavně v její druhé polovině. Hitler si byl minimálně od konce roku 1942 vědom, že jeho vedení LW neprospívá. Stačí si přečíst třeba Goebbelsův deník, Hitler Göringa ostře kritizoval, někdy až nadával, snad při každé schůzce, a to se stupňovalo do konce války. Přesto ale kvůli nejrůznějším ohledům nebyl schopen ho odvolat. Což se netýkalo jen Göringa, ale i jiných pohlavárů, kteří se ukázali jako ne zcela schopní - v tomhle se Hitler lišil od Stalina, u kterého si nebyl nikdo ničím jistý.
RomanOn 19.9.2011 23:10 - č. 679
RomanOn Ked uz nic ine, tak ten pruser so zasobovanim v Stalingrade ho mal stat hlavu...taka nezodpovednost, kolko zivotov mohol usetrit keby zbytocne netlachal s tymi jeho slubovanymi 500 tonami denne?
Z 19.9.2011 22:30 - č. 678
Z
RomanOn napsal v č. 675:
"Hitler urcite mohol vybrat na jeho post niekoho ineho kto sa vyzna v strategii bojov vo vzduchu lepsie."
Mezi starejma partajníkama asi ne. A Göringovo postavení v letectví (i jinde) bylo odvozený od jeho postavení ve straně a u Hitlera, nedá se čekat že by vybírali na základě odbornosti. A kdyby ty funkce náhodou nedostal Göring, má pořád spoustu pák jak takovýmu kdo jo (a kdo dostal něco co Göring viděl jako svou přirozenou oblast zájmu), podrážet nohy - dokud ho nevystřídá.

Zkusme se na to taky podívat z druhý strany - kdyby velení Luftwaffe nebyla jedna z Göringových sinekur, měla by Luftwaffe při svým vzniku a vyzbrojování takovou politickou podporu jako měla v reálu? Jeho "politickej background" (a osobní tendence budovat soukromý impéria všeho druhu) mimo jiný zaručil že nebude podřízená armádě (i když není jistý na co to v praxi bylo) a jeho postavení v plánování ekonomiky priority při vyzbrojování.

Leda kdyby dokázal Göringa nechat jako čistě formálního velitele, a většinu faktickýho řízení nechat jinejm - jestli by si to Hermann nechal líbit.
RomanOn napsal v č. 675:
"packalovi akym Goring zaiste bol ked uz len pozrem wikipediu:"
sk.wikipedia.org/w/index.php?title=Hermann_G...
"Mnohé jeho nekoncepčné rozkazy a zásahy do velenia mali negatívny vplyv na konečný výsledok bojov. Patrilo medzi ne napr. neúspešné bombardovanie radarových staníc, či chaotické nálety na britské mestá.Ďalším jeho významným zásahom do vedenia vojny, bolo Hitlerove ubezpečenie o schopnosti Luftwaffe zásobovať obkľúčené jednotky pri Stalingrade dostatočným množstvom zásob až 500 ton denne."
To by asi bylo na delší diskuzi - do jaký míry za tohle všechno může Göring přímo osobně, a do jaký míry jen zprostředkovaně, tím jaký metody řízení a výběru velících kádrů Luftwaffe vtisknul. (To že něco píšou na Wikipedii ještě nemusí znamenat že to tak přímo bylo.)
Honza M. 19.9.2011 19:04 - č. 677
Honza M.
RomanOn napsal v č. 675:
"nepochopim ako mohol Hitler zverit tak dolezitu ulohu ako vedenie Luftwafe takemu packalovi akym Goring zaiste bol"
Göring byl válečný hrdina a stíhací eso s konexemi ve šlechtických kruzích. Tudíž oddaný nacista vcelku oblíbený u lidu a přijatelný v konzervativních kruzích - takových nebylo mnoho.
giro.c 19.9.2011 16:42 - č. 676
RomanOn napsal v č. 675:
"tak dolezitu ulohu ako vedenie Luftwafe takemu packalovi akym Goring zaiste bol ked uz len pozrem wikipediu"
Možná neni od věci se podívat, kdo Göring byl.....Pour la Merite se nedává packalům.
RomanOn 19.9.2011 13:07 - č. 675
RomanOn Moj nazor:nepochopim ako mohol Hitler zverit tak dolezitu ulohu ako vedenie Luftwafe takemu packalovi akym Goring zaiste bol ked uz len pozrem wikipediu: "Mnohé jeho nekoncepčné rozkazy a zásahy do velenia mali negatívny vplyv na konečný výsledok bojov. Patrilo medzi ne napr. neúspešné bombardovanie radarových staníc, či chaotické nálety na britské mestá.Ďalším jeho významným zásahom do vedenia vojny, bolo Hitlerove ubezpečenie o schopnosti Luftwaffe zásobovať obkľúčené jednotky pri Stalingrade dostatočným množstvom zásob až 500 ton denne."Z tych 500 ton bolo realnych cca 80 podla mojich informacii a to urcite nemcom moc pri stalingrade nepomohlo...Hitler urcite mohol vybrat na jeho post niekoho ineho kto sa vyzna v strategii bojov vo vzduchu lepsie.
Honza M. 17.8.2011 10:10 - č. 674
Honza M.
Z napsal v č. 672:
"Kdoví jestli v tom tajně nepokročili, a výkyvy hladiny estrogenu mu nezpůsobili návaly vrtkavosti, které pak nenapravitelně změnily chod dějin"
S tím bych docela i souhlasil. Byť pravděpodobně výsledek nebyl zcela v souladu s jejich očekáváním (inu, britský vědátor a chladné Angličanky...)
Pokud vezmeme v úvahu publikovaných "10 důkazů, že pivo obsahuje ženské hormony" (www.vycestovatel.info/public/zajimavosti/piv...) a porovnáme je s Hitlerovým chováním na konci války (např. www.youtube.com/watch?v=snZ6PEngnnA) pak zjevně vykazuje mnohé příznáky (nemáte někdo informace, jestli měl Hitler řidičák, nebo problémy s udržením váhy? )
Z 16.8.2011 18:10 - č. 672
Z Kdoví jestli v tom tajně nepokročili, a výkyvy hladiny estrogenu mu nezpůsobili návaly vrtkavosti, které pak nenapravitelně změnily chod dějin - takový Vůdce ve stavu přechodu mohl být kolikrát podrážděný, a pak např. napadnout SSSR.
spelter 16.8.2011 09:54 - č. 671
spelter Pro pobavení, než co jiného..

www.novinky.cz/koktejl/241833-britove-chteli...
Z 11.8.2011 17:55 - č. 670
Z
messerschmitt 262 napsal v č. 669:
"To je podle mne BLBOST on se otrávil a nechal se spálit."
Střelil se a rozkous ampulku s kyanidem. Jelikož nejsem doktor tak bych nevyloučil ani otravu olovem, ale spíš si říkám že když si někdo vystřelí mozek z hlavy, jed nemívá dost času aby začal působit.
messerschmitt 262 8.8.2011 12:25 - č. 669
messerschmitt 262
Flegmouš napsal v č. 664:
"Věříte tomu, že Hitlerova sebevražda byla fingovaná a sám Hitler uprchl"
To je podle mne BLBOST on se otrávil a nechal se spálit.
spelter 21.7.2011 11:14 - č. 668
spelter www.novinky.cz/zahranicni/evropa/239626-pope...
Hrob Rudolfa Hesse v bavorském městečku Wunsiedel byl zrušen. Ostatky bývalého náměstka Adolfa Hitlera byly exhumovány, budou spáleny a popel pak bude pohřben do moře.
Z 2.7.2011 15:35 - č. 667
Z
Flegmouš napsal v č. 664:
"Četl jsem domněnky, že uprchl v ponorce a dožil život v Argentině, nedávno jsem v časopise enigma něco takové četl a viděl fotku člověku jemu dost podobnému. Co si myslíte vy? Byl by Hitler schopen té sebevraždy?"
Na sebevraždě zas tak nic složitýho není, navíc kdo s ní jednou vážně začne, většinou už to nezastaví.

www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti-zahranic...

Jinak o věrohodnosti týto nevšední informace svědčí už jen to že o tom psali taky i v Blesku.
egli 2.7.2011 14:16 - č. 665
egli
Flegmouš napsal v č. 664:
"Věříte tomu, že Hitlerova sebevražda byla fingovaná a sám Hitler uprchl? Četl jsem domněnky, že uprchl v ponorce a dožil život v Argentině, nedávno jsem v časopise enigma něco takové četl a viděl fotku člověku jemu dost podobnému. Co si myslíte vy? Byl by Hitler schopen té sebevraždy? Dokázal by žít na útěku tolik let s vědomím, že prohrál?"
Nevěříme. Zkus brát časopis Enigma tak, jak se sám charakterizuje:

Atraktivní měsíčník soustřeďuje svou pozornost na vše tajemné. Mapuje rozmanité konspirativní teorie a vyjasňuje praktiky tajných společenství. Nabízí rozdílné hypotézy týkající se záhadných událostí a tragédií. Důsledně zkoumá paranormální jevy a nevyhýbá se žádnému mystériu. Kdo ho čte, volí četbu se zatajeným dechem.

Tedy nic, co bys musel brát vážně
Flegmouš 2.7.2011 12:37 - č. 664
Věříte tomu, že Hitlerova sebevražda byla fingovaná a sám Hitler uprchl? Četl jsem domněnky, že uprchl v ponorce a dožil život v Argentině, nedávno jsem v časopise enigma něco takové četl a viděl fotku člověku jemu dost podobnému. Co si myslíte vy? Byl by Hitler schopen té sebevraždy? Dokázal by žít na útěku tolik let s vědomím, že prohrál?
bush 23.6.2011 22:01 - č. 663
bush
študent napsal v č. 656:
"Mimo titulku který mluví výslovně o "vyhlazení" (obecně) to v tom článku snad takhle nikdo neformuluje?"
Explicitně (titulek): Hitler psal o vyhlazení Židů už v dopise z roku 1919
A dále:
"(...) získalo vlastnoručně podepsaný dopis z roku 1919, v němž Adolf Hitler odhaluje svůj nenávistný postoj k židovskému národu. (...) Dopis je dosud nejstarším dochovaným vyjádřením Hitlerova chorobného antisemitismu. (...) Hitler použil slovní spojení "Entfernung der Juden", tedy "odstranění Židů", což, jak píše, považoval za hlavní úkol německé vlády (...) V roce 1919 to napsal, o dvaadvacet let později, už jako německý kancléř, na tom začal pracovat," cituje rabína zpravodajská stanice CNN. (...) Je třeba Židy odstranit, a to dokáže jen vláda národní síly, nikoliv slabosti," uzavírá pozdější říšský kancléř."
Spojení dopisu z r. 1919, Hitlerova chorobného antisemitismu, vyhlazení Židů a Hitlerovi funkce od r. 1933 zcela jednoznačně říká, že už v r. 1919 chtěl Židy zlikvidovat skutečně naprosto fyzicky. Fakt, že to skutečně provedl funguje pouze jako doklad takovéhle teze. Navíc, jak jsem již předtím uváděl, paměť je složena z obrazů-symbolů. Symbol vyhlazení Židů je plynová komora se sprchou, a tak ve chvíli, kdy dojde ke spojení všech nebo pouze několika prvků, jež článek předkládá, vytvoří se obraz Hitlera, který už r. 1919 věděl, že Židy pošle do plynových komor. Ačkoli to článek řekne takto přímo jen jednou konstruuje se chronologicky lineární příběh Hitlera-největšího sviňáka pod sluncem s "interně jednoznačněformulovaným názorem" (viz
študent napsal v č. 637:
""interně jednoznačně formulovaný""
) a já se stále ptám
bush napsal v č. 638:
"Sumírovali co?"
študent napsal v č. 639:
"Ve smyslu hledání kdo je "odpovědný" za porážku ve světový válce a co by se tedy mělo v Německu změnit."
Nicméně jsem Ti kontroval, že stejné závěry dedukovali i jiní než Hitler (třeba u nás Josef Pekař) a přesto se o fyzickou likvidaci Židů nikdy nepokusili (skutečně jen kvůli absenci podílu na moci?): po WW1 velmi rozšířená figura židobolševismu.
študent napsal v č. 639:


"Když vidím tuhle větu ["Je třeba Židy odstranit, a to dokáže jen vláda národní síly, nikoliv slabosti," uzavírá pozdější říšský kancléř. - editoval bush (1)], tak všechno pozdější Hitlerovo úsilí o dosažení existence autoritářskýho (anebo totalitního) státu kombinovanýho s důsledným antisemitismem jako základní státní politikou je už jen prosazení tohoto jednou formulovanýho programu, případně s menšíma změnama, například sociálním populismem, kterej to celý měl učinit přitažlivým pro širokou veřejnost."
Tohle vyvozuješ ze spojení "vláda národní síly". Avšak proč naprostým rasovým státem byla pouze Třetí říše? Myslím, že tohle spojení použili před Hitlerem jiní a přesto se o žádný rasový stát ani v nejmenším nepokusili.

bush napsal v č. 659:
"A já se snažím takové schéma narušit jednoduchou otázkou, co měl vlastně Hitler v zásadních bodech seštymováno? Skutečnost, že používal stejná slova, neznamená, že byla identická i v sématické rovině. Proto jsem chtěl vědět, jak se používal daný výraz, který Hitler v dopise z r. 1919 použil, abych jednak lokalizoval jeho míru výskytu v dobovém politickém diskursu a také hledal vý[z]namy, které mu byly přisuzovány. "


(1) Všimni si, jak edituji Tvé příspěvky a jak je chronologicky řadím - kromě prvního, protože na něj právě reaguji!
bush 20.6.2011 17:44 - č. 662
bush
študent napsal v č. 660:
"Ne - Ty mi nejdřív něco podsouváš a pak to vyvracíš. "
Nepochopil jsem Tě tehdy, a tak jsem se pouze ptal, abych se přiblížil tomu, cos myslel.

Je smutný, jak může dopadnout diskuse ...
bush 20.6.2011 17:41 - č. 661
bush Nemám sil tyhle citační schémata vysvětlovat. Pořád nechápeš chronogickou a kauzální posloupnost diskuse ve fóru.

bush napsal v č. 659:
"co měl vlastně Hitler v zásadních bodech seštymováno?"
študent 20.6.2011 17:29 - č. 660
študent
bush napsal v č. 659:
"A já se snažím takové schéma narušit jednoduchou otázkou, co měl vlastně Hitler v zásadních bodech seštymováno? "
Ne - Ty mi nejdřív něco podsouváš a pak to vyvracíš.
bush napsal v č. 638:
"Myslíš, že odstranění Židů z roku 1919 = vyhlazení v plynových komorách v letech čtyřicátých? "
študent napsal v č. 639:
"Ve smyslu hledání kdo je "odpovědný" za porážku ve světový válce a co by se tedy mělo v Německu změnit. "
študent napsal v č. 637:
"ve smyslu "interně jednoznačně formulovaný", o tom, že by šlo o myšlenky v té době nějak nové anebo originální, se tu nesnažím přesvědčit ani já a snad ani autor článku. "
bush napsal v č. 640:
"Ale tohle není pouze Hitlerova "obcese"."
bush napsal v č. 641:
"A ještě drobnost ke spojení odpovědnosti za první světovou válku s Židy. Ani toto nebyl čistě Hitlerův nápad. "

bush napsal v č. 659:
"Určitě se nechápeme, protože ty mluvíš o tom, jak to ve skutečnosti bylo (v duchu starého von Rankeho smyslu dějepisectví) a já se pohybuju na úrovni pamětí současného lidstva. "
Tak tos měl napsat že občas nediskutuješ se mnou, ale obracíš se na plénum.
81-100 z 669
<< 2 3 4 5 6 7 8 >>
Po