Nacisté - Hitler, Goebbels, Himmler, Göring…

  • Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
61-80 z 669
<< 1 2 3 4 5 6 7 >>
Po
dead man 10.3.2012 16:36 - č. 701
dead man
dead man napsal v č. 694:
"Je tomu už třicet let, co s tvrzením, že je synem bývalého německého vůdce, vystoupil Francouz Jean-Marie Loret. Napsal tehdy knihu Jméno tvého otce bylo Hitler."
www.lepoint.fr/societe/exclusif-le-fils-fran... I jestli to Ádův syn nebyl, tak se snažil - co se týče image. Asi celkem litoval, že nemá víc vlasů.
www.novinky.cz/koktejl/259486-hitler-mel-syn... Vyšlo rovněž najevo, že přestože Hitler se nikdy k žádnému dítěti nepřihlásil, nosili němečtí důstojníci Loretově matce obálky s penězi i během druhé světové války.
...il est établi que, pendant l'Occupation, des officiers de la Wehrmacht apportaient des enveloppes d'argent liquide à Charlotte.
Nechci urážet ničí matku, ale napadaj mě pro to i jiný důvody.
historik1 2.3.2012 17:40 - č. 700
historik1
Honza M. napsal v č. 699:
"Pokud máš na mysli vymáhání reparací od Hitlerova potomka, tak něco takového by myslím bylo v mezinárodním právu bezprecedentní nóvum. Náhrady válečných škod se vždy vymáhaly od "národů" (tj. států), už jen z toho důvodu, že z jednotlivců a jejich rodin (např. panovníků) se nedá vytřískat tolik jako ze státního rozpočtu; byť by vina jednotlivce na rozpoutání války byla nediskutovatelná."
díky za vysvětlení
Honza M. 28.2.2012 18:57 - č. 699
Honza M.
historik1 napsal v č. 697:
"co třeba náhrada škod za mrtvé apod. ?"
Pokud máš na mysli vymáhání reparací od Hitlerova potomka, tak něco takového by myslím bylo v mezinárodním právu bezprecedentní nóvum. Náhrady válečných škod se vždy vymáhaly od "národů" (tj. států), už jen z toho důvodu, že z jednotlivců a jejich rodin (např. panovníků) se nedá vytřískat tolik jako ze státního rozpočtu; byť by vina jednotlivce na rozpoutání války byla nediskutovatelná.
ja_62 27.2.2012 17:38 - č. 698
ja_62 Dědictví po Hitlerovi propadlo po válce v prospěch svobodného státu Bavorsko, včetně autorskoprávních nároků. Těžko říci zda by na tom něco změnilo pozdní objevení se nelegitimního potomka, neznámého v době smrti (a jeho dědiců).
Honza M. napsal v č. 696:
"s úmyslem vymáhat autorské poplatky zpětně."
Do budoucna by to už téměř nestálo za to -70 let od úmrtí autora vyprší s koncem roku 2015.
historik1 27.2.2012 17:29 - č. 697
historik1
Honza M. napsal v č. 696:
"To by ovšem mohl zasadit vážnou ránu neonacistickým hnutím, kdyby za každý výtisk museli platit potomkům bývalého odbojáře. Samizdatové apod. kopie, by bylo možné stíhat dokonce i v zemích, které jsou jinak vůči nacismu velmi benevolentní. Skoro si přeji, aby to tomu pánovi vyšlo, a aby se na něj pověsila nějaká právnická pijavice s úmyslem vymáhat autorské poplatky zpětně."
možná tomu nerozumím ale co třeba náhrada škod za mrtvé apod. ??
Honza M. 26.2.2012 16:23 - č. 696
Honza M.
egli napsal v č. 695:
"mají nárok na autorské poplatky z vydávání Mein Kampfu"
To by ovšem mohl zasadit vážnou ránu neonacistickým hnutím, kdyby za každý výtisk museli platit potomkům bývalého odbojáře. Samizdatové apod. kopie, by bylo možné stíhat dokonce i v zemích, které jsou jinak vůči nacismu velmi benevolentní.
Skoro si přeji, aby to tomu pánovi vyšlo, a aby se na něj pověsila nějaká právnická pijavice s úmyslem vymáhat autorské poplatky zpětně.
egli 26.2.2012 16:04 - č. 695
egli dead man: u této zprávy je důležitá zejména tato věta
Právník Francois Gibault, se kterým se přišel Loret poradit v roce 1979, zda odhalovat identitu svého biologického otce, prohlašuje, že Loretovy děti mají nárok na autorské poplatky z vydávání Mein Kampfu.
www.novinky.cz/koktejl/259486-hitler-mel-syn...
dead man 25.2.2012 22:50 - č. 694
dead man aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/clanek....
Francie znovu mluví o synovi Hitlera. Čeká nové důkazy
Je tomu už třicet let, co s tvrzením, že je synem bývalého německého vůdce, vystoupil Francouz Jean-Marie Loret. Napsal tehdy knihu Jméno tvého otce bylo Hitler.
?
Z 5.12.2011 17:46 - č. 693
Z
Gren.Biermann napsal v č. 692:
"Goring byl nekompetentni nabubřeny samolibec ulhaný lhař a celková katastrofa Luftwave ! Poslal bych ho Stalinovi nahateho a svazaneho v dřevěné bedně jako dárek na oslavu nově dobytého ruského uzemí "
Kromě drobného pozastavení nad definitivně zvláštními choutkami které zde projevuješ bych upozornil na to, že vyjmenované vlastnosti jsou přesně ty, které mu umožnily udělat kariéru jakou udělal.
Gren.Biermann 5.12.2011 16:37 - č. 692
Goring byl nekompetentni nabubřeny samolibec ulhaný lhař a celková katastrofa Luftwave ! Poslal bych ho Stalinovi nahateho a svazaneho v dřevěné bedně jako dárek na oslavu nově dobytého ruského uzemí
Z 6.10.2011 21:14 - č. 691
Z
bush napsal v č. 690:
"Idnes vyčítám, že je v tomto směru nejaktivnější; jednou bude pěkným zdrojem pro analýzy."
Jsem rád, že z tohoto hlediska si rozumíme, ale skutečně mi ta Tvoje původní reakce (v č. 684) na jednotlivý titulek - a hledání, resp. zdůraznění, "loaded words" v něm - nepřipadala adekvátní - ne úplně proporcionální - v daném kontextu té zprávy jako momentální aktuality. Což říkám se vší odpovědností člověka který má ve značné neoblibě jak idnes, tak s ním propojený tištěný deník MF Dnes, včetně jeho sloganu "nejprodávanější seriózní deník" (kterým chtějí podle mého názoru v zásadě asi říct to, že objemem prodeje Blesk nepřekonají, ačkoliv by rádi).

bush 6.10.2011 20:29 - č. 690
bush Z: V tom případě si víc než rozumíme. Nechci podsouvat idnes (nebo místní žurnalistice), že to dělá záměrně, leč na tom podle mě vůbec nesejde: obsah sdělení je zřejmý a, ano, přesně tohle -
Z napsal v č. 688:
"zkratkovitá formulace "Němci draží, Židům propagace nacismu vadí" (stejně tak bez dalšího titulek akceptuje rovnítko mezi prodejem nacistických artefaktů a propagací nacismu, nemluvě už vůbec o tom, že v titulku uvádějí, že to vadí (dle jeho znění asi výhradně) Židům) samotná, jakož i ten přístup samotného aukčního domu "vyretušujeme svastiky, ale jinak můžeme bez omezení vychvalovat 'historickou hodnotu' prodávaných artefaktů" - to všechno by šlo určitě rozepsat hned v několik pojednání o vztazích česko-německých, německo-židovských, vztahu Němců k jejich minulosti, vztahu některých 'zájemců o historii' k nacistickým artefaktům obzvlášt, vztahu prodejců starožitností k artefaktům nacistické éry - atd. (včetně tématu profesionální kompetence české žurnalistiky obecně - což mně osobně připadá jako zdaleka nejrelevantnější v tomto případě)"
- v něm je. Jen bych tolik nepodceňoval sílu titulků, naopak: otevřeněji a jednoznačněji (protože zjednodušeně) vyjadřují, co složitější text neumožní.

Idnes vyčítám, že je v tomto směru nejaktivnější; jednou bude pěkným zdrojem pro analýzy.
Z 6.10.2011 20:09 - č. 689
Z
karaya1 napsal v č. 687:
"Přihoď nutnost "zaujmout" (čti: vecpat co největší senzaci, i když o ni v článku vůbec nejde) a máš na světě titulek "nejserióznějšího zpravodajského serveru oceněného Křišťálovou lupou""

tinyurl.com/3khqnff

"To bude zaplacený..."
Z 6.10.2011 20:00 - č. 688
Z Já jej pochopil, jen jsem úplně nepochopil proč ten titulek vůbec nějak komentovat, resp. hlouběji analysovat, když uź se tu na ten článek coby aktualitu objevil odkaz.
bush napsal v č. 686:
"Skutečně ty artefakty draží "Němci", tj. všichni příslušníci německého národa?"
Z hlediska jazykového bych předpokládal, že formulace typu "V Německu se draží/jsou draženy" by byly ne dosti přijatelné jakožto germanismy ovlivněné pasivní vazby. (Z jiných hledisek bych mohl přijít i s tím, že není pravděpodobné aby někdo měl za to, že by Němci - ve smyslu "všichni příslušníci německého národa" - disponovali příslušným oprávněním k pořádání veřejných dražeb).
bush napsal v č. 686:
"Navíc spojení Němci a Hitler (obecněji nacisté) má ve zdejších geografických prostorech dosti zřetelný mobilizační efekt. PS: Nezajímá mě fakt, že ony artefakty draží mezinárodní aukční dům, ale prostě jen práce idnes, ze které mi pak je na blití."
V té konkrétní formulaci bych skutečně nehledal jaksi žádný "vyšší smysl" - na idnes o tom pravděpodobně nijak zvlášť nepřemýšlí, natož aby k tomuto nějak vědomě dospěli. Netvrdím, že tam, v konečném důsledku, není řada věcí k zamyšlení - zkratkovitá formulace "Němci draží, Židům propagace nacismu vadí" (stejně tak bez dalšího titulek akceptuje rovnítko mezi prodejem nacistických artefaktů a propagací nacismu, nemluvě už vůbec o tom, že v titulku uvádějí, že to vadí (dle jeho znění asi výhradně) Židům) samotná, jakož i ten přístup samotného aukčního domu "vyretušujeme svastiky, ale jinak můžeme bez omezení vychvalovat 'historickou hodnotu' prodávaných artefaktů" - to všechno by šlo určitě rozepsat hned v několik pojednání o vztazích česko-německých, německo-židovských, vztahu Němců k jejich minulosti, vztahu některých 'zájemců o historii' k nacistickým artefaktům obzvlášt, vztahu prodejců starožitností k artefaktům nacistické éry - atd. (včetně tématu profesionální kompetence české žurnalistiky obecně - což mně osobně připadá jako zdaleka nejrelevantnější v tomto případě) - ale připadá mi poněkud nepřípadné, v daném kontextu, přisuzovat dané redakci jako celku nějaký specifický dalekosáhlejší úmysl na základě formulace titulku.
karaya1 6.10.2011 19:12 - č. 687
karaya1 Tak titulky na idnes obecně vypadají, jako by je všechny tvořil jeden člověk, co navíc ani články nečte. Přihoď nutnost "zaujmout" (čti: vecpat co největší senzaci, i když o ni v článku vůbec nejde) a máš na světě titulek "nejserióznějšího zpravodajského serveru oceněného Křišťálovou lupou" (OT: upřímně doufám, že letos porota udělí cenu projektu Žít Brno).
bush napsal v č. 686:
"Skutečně ty artefakty draží "Němci", tj. všichni příslušníci německého národa?"
V tomto konkrétním případě si myslím, že jde už o obecně používanou zkratku, jakkoliv je kontext nešťastný. To máš stejné jako "Američané zaútočili na Talibance" nebo "Francouzi stávkují".
bush 6.10.2011 19:00 - č. 686
bush Pokud se tu objeví odkaz na idnes.cz, mohu na něj, myslím, reagovat ...

Mám za to, že si nepochopil mé sdělení. Nezajímal mě článek, ale jedině titulek - k ničemu jinému (kromě celého portálu idnes) jsem se nevyjadřoval.

Zpět k interpretaci titulku:
Němci draží Hitlerovy brýle na čtení ...
Skutečně ty artefakty draží "Němci", tj. všichni příslušníci německého národa? Navíc spojení Němci a Hitler (obecněji nacisté) má ve zdejších geografických prostorech dosti zřetelný mobilizační efekt.

PS: Nezajímá mě fakt, že ony artefakty draží mezinárodní aukční dům, ale prostě jen práce idnes, ze které mi pak je na blití.
Z 6.10.2011 15:26 - č. 685
Z
bush napsal v č. 684:
"Z idnes.cz je mi už skutečně na blití. "Němci [rozuměj všichni Němci] draží Hitlerovy brýle na čtení ...""
Hitlerovy brýle na čtení, vůdcova stříbrná tabatěrka s monogramem či odznak Hitlerjugend s diamanty. Tyto a další artefakty nabízí mezinárodní aukční dům Hermann Historica. Zámožného fanouška temných evropských dějin první poloviny 20. století nabídka potěší. Mnohé ale taková propagace nacismu uráží. Zdroj: zpravy.idnes.cz/nemci-drazi-hitlerovy-bryle-...
Já si říkám jestli má smysl až takto reagovat na formulaci titulku celkem irelevantního faktoidu publikovaného na webovém zpravodajském serveru, nemluvě o tvé interpretaci, která se přemýšlení nad jeho obsahem a smyslem patrně věnuje mnohem víc a důkladněji než jak učinil jeho původní autor.
Mě spíš překvapuje nač by tak byla nekuřákovi tabatěrka (dle následného textu jde navíc spíš o pouzdro na cigarety). Třeba ji Hitlerovi někdo daroval.
bush 5.10.2011 16:21 - č. 684
bush Z idnes.cz je mi už skutečně na blití. "Němci [rozuměj všichni Němci] draží Hitlerovy brýle na čtení ..."
spelter 5.10.2011 14:59 - č. 683
spelter zpravy.idnes.cz/nemci-drazi-hitlerovy-bryle-...
Hitlerovy brýle na čtení, vůdcova stříbrná tabatěrka s monogramem či odznak Hitlerjugend s diamanty. Tyto a další artefakty nabízí mezinárodní aukční dům Hermann Historica.
Z 4.10.2011 17:09 - č. 682
Z
Honza M. napsal v č. 674:
"nemáte někdo informace, jestli měl Hitler řidičák"
www.dailymail.co.uk/news/article-2041979/Ger...

Ale vypadá to že nejen měl šoféra, a už tehdy se vymlouval že on neřídil.
61-80 z 669
<< 1 2 3 4 5 6 7 >>
Po