Výstroj a výzbroj 2.sv.v.
|
|
|
|---|---|
|
Ero napsal v č. 735: zelené "Měl bych dotaz: Německé posádky stíhačů tanků (Jagdpanther, Hetzer apod.) měli černé uniformy tankistů, nebo zelené somohybného dělostřelectva ?" |
|
|
|
|
Měl bych dotaz: Německé posádky stíhačů tanků (Jagdpanther, Hetzer apod.) měli černé uniformy tankistů, nebo zelené samohybného dělostřelectva ? |
|
|
|
|
čet.Hrad: V tom to není. Problém je, že se uvádějí informace řekněme polovičatě. Příklad jsem udával. Někde je uvedena průbojnost třeba 700 mm, jinde totéž, ale je k tomu doplněno, že se jedná o průbojnost po překonání reaktivního pancíře, jinde uvedou 1200, jinde 700 za reaktivním pancířem a 900 celkem, jinde 1200 celkem a 900 za reaktivním pancířem a potom si vyber, co je správně. Nejde tedy o to, že informace by byly tajné, ve skutečnosti toho zase tolik tajného není, problém je v tom, že se údávají rozdílné hodnoty. Proto by mě zajímalo, jestli o tom nemá někdo přehled. Ohledně pancířů, složení je sice do určité míry tajné, ale ekvivalentní hodnoty moderních tanků jsou poměrně dobře známy, ikdyž zase, co autor, to jiný údaj a bližší vysvětlení chybí. U tanků to vzniká tím, že on nemá obyvkle stejnou tloušťku po celé ploše daného úseku. Stačí se třeba juknout na IS-3, věž je dole nejsilnější a směrem nahoru se její tloušťka zmenšuje. Takže když někdo udá sílu pancíře věže IS-3 220mm a někdo jiný 170 mm a další 150 mm, je to vše pravda, ale pokud k tomu neuvede i dovysvětlení, že je to v jiných výškách, či že se směrem nahoru tloušťka zeslabuje, tak nás s tím akorát zmatou. V tomto je prostě obecný problém nejen internetu, že je sice udávána číselná hodnota, ale obvykle k ní není upřesněno vše kolem. |
|
|
|
|
Dzin:Myslím, že informace o zbraních, jako např. rozměry změřené v VTÚ jsou pravdivější, než rozměry uvedené americkým autorem,který při pohledu na LK26 řekne ,že je to Bren. |
|
|
|
|
Dzin napsala v č. 727: Nebude to asi tím, že stále spousta z nich podléhá utajení? To je asi jako složení pancířů na Merkavách"Nevíte někdo, kdy by se daly sehnat opravdu přesné údaje o průbojnosti současných (po WW2) PTŘS? Já mám přehršle údajů, ale bližšího se z nich nedá moc určit, protože mají poměrně široký rozptyl." |
|
|
|
|
Mocny_Fanda napsal v č. 730: A to je asi nejdražší problém "a pak samozřejmě kvér..." |
|
|
|
|
Ero napsal v č. 726: to maximálně že by sis uniformu ušil z monterek ale pokud chceš repliku tak co jsem koukal na netu, tak v přepočtu tě to vijde na 15 000 za kombinézu, a k tomu si připočítej pásek, sumky, řemení, batoh, boty, poudra a plno drobností...a pak samozřejmě kvér... "Takový americký paragán WWII by vyšel pod 10 000 kč ? Bez zbraně, samozřejmě " |
|
|
|
|
Worchester: Třeba jsou pravdivé, jen jsme popletení těmi nepravdivými. On je v tomto problém ten, že se udávají různé hodnoty. Bohužel z nich není patrné co přesně vyjadřují. Někde se udává jedna hodnota, jinde ta samá, ale je k ní uvedeno, že se po překonání reaktivního pancéřování a jinde úplně jiná. Sice se různé zddroje schodují, ale u nich není možno vyloučit, že by vycházely z jednoho původního stejného zdroje. Proto scháním nějaký, u kterého by mi mohl někdo podle svého nejlepšího svědomí říci, že údaje zde uvedené považuje za hodnotné a které by současně byly obsažné. |
|
|
|
|
Dzin: Jediné údaje co znám jsou z knih z nakladatelství Svojtka, ty ti doporučit nemohu,protože jsou značně nepravdivé. |
|
|
|
|
Sice to není o WW, ale zkusím se zeptat. Nevíte někdo, kdy by se daly sehnat opravdu přesné údaje o průbojnosti současných (po WW2) PTŘS? Já mám přehršle údajů, ale bližšího se z nich nedá moc určit, protože mají poměrně široký rozptyl. |
|
|
|
|
Takový americký paragán WWII by vyšel pod 10 000 kč ? Bez zbraně, samozřejmě |
|
|
|
|
Martin R. napsal v č. 724: Ano vysílali je.
"Vysílali už tyhle díly na ČT ? (mylsím jak to dávají teď,předtím jsem se na to nedíval... )"
Martin R. napsal v č. 724: Uhodls, nevěděl."o nějaké znehodnocené bys nevěděl??" |
|
|
|
|
Worchester napsal v č. 711: Myslel jsem že stojí víc..."Za tu cenu by se dala sehnat vz.24 ve špatném stavu nebo dvě pistole vz.27. ....o nějaké znehodnocené bys nevěděl??
Worchester napsal v č. 711: Nevím jak ty,ale já zbroják nemám..."Ale kdyby to střílelo, to by bylo jíná...."
Worchester napsal v č. 715: Vysílali už tyhle díly na ČT ? (mylsím jak to dávají teď,předtím jsem se na to nedíval..."Já jsem viděl všechny díly a FS se objevili jen 2x-1) Jak pomohli stržm.Zahálkovi,to již byl velitelem vrch.stržm.Arazim 2)Jak na hranicích zatkli toho špiona s plány na TK37 " )
Worchester napsal v č. 713: To jsem vubec nevěděl...."Zemřel režisér čet.humoresek Antonín Moskalyk Ale je možné,že jeho dcera dokončí seriál-nejlépe až do roku 1939" Doufejme že tedy seriál dokončí jeho dcera..... |
|
|
|
|
Worchester napsal v č. 722: No co si tak matně vybavuji myslim, že tak jak pomáhají Zahálkovi mají uniformy 20.let, oproti tomu jak zatýkají toho maďara, ale možná že se pletu, asi se zítra na to kouk"Mají je v obou dílech." nu |
|
|
|
|
Hawkeye.Pierce napsal v č. 718: Mají je v obou dílech. Další změna uniforem FS se stala až v létě 1938. Děj čet.humoresek se odehrává v letech (1935?) 1936/1937."V tom prvním mají ještě uniformy tak z přelomu 20. a 30. let(to sem chytrej díky tvojí knize"
Hawkeye.Pierce napsal v č. 720: To by bylo dobré."děj končí před Mnichovem" Pomohli stržm.Zahálkovi |
|
|
|
|
Worchester napsal v č. 715: Není to ten díl jak se stratí ten pytel s pěnězi na nádraží??? "Jak pomohli stržm.Zahálkovi" |
|
|
|
|
Worchester napsal v č. 713: Mám za to, že jsem asi tak před půl rokem četl rozhovor s Moskalykem a tam říkal že děj končí před Mnichovem "Ale je možné,že jeho dcera dokončí seriál-nejlépe až do roku 1939 " |
|
|
|
|
mbbb napsal v č. 709: přesně, tak"čet.Hrad napsal v č. 708: "No a o ty bych měl zájem, ale to asi zase bude chtít kontakty (doufám, že tam dělá ještě pořád maminka mé spolužačky" no vidíš to, zkus to takhle a nezapomeň an své známé z Fronty " |
|
|
|
|
mbbb napsal v č. 704: Hráli ve dvou. V tom prvním mají ještě uniformy tak z přelomu 20. a 30. let(to sem chytrej díky tvojí knize"v jednom dílu hráli i financové " ) |
|
|
|
|
www.novinky.cz/kultura/76572-na-pohreb-moska... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Výstroj a výzbroj 2.sv.v.
)
nu